Stramme brystmuskler? Fiks det på noen få sekunder!

La oss kjapt se på en teknikk du kan benytte for hurtig å løsne på stramheten.

Vi vet mye om hvilke problemområder som er til stede når det gjelder skulder- og nakkeplager, men ikke alltid hva vi skal gjøre for å fikse dette på en mest mulig effektiv måte.

Man kan få hjelp til mye via behandling, men på sikt er man faktisk nødt til å gjøre ting SELV, noe som vil føre til en langt bedre effekt. Brystmusklene er som regel meget stramme med tanke på hva vi gjør i hverdagen og ikke minst på trening.

Tight, eller ikke?

Det er stort sett fordelaktig å være tight, men når det kommer til spesifikke muskelgrupper kan overdreven strammhet føre til en lang rekke problemer. Når det gjelder brystmusklene, så er skuldre, nakke og armen utsatt for problemer, både lokalt, men ikke minst systemisk om avklemning av nerver og blodårer er et faktum. Noe som MEGET ofte er nettopp det, et faktum. Prikking og nummenhet i hendene? Carpal Tunnel Syndrome? ABSOLUTT ikke før du har sjekket hva som foregår i skulderkomplekset. Thoracic Outlet Syndrome? er mye hyppigere til stede og her er det mange problemer å ta tak i, men en av de største syndebukkene er pec minor.

Thoracic outlet 1

Er det håndleddet som er problemet, eller går det an å bruke hue og tenke litt lengre??

Thoracic outlet 2

Det er ikke meningen å gå dypt inn på det akkurat nå, men bare se kjapt på bildet her. Hva skjer når de to musklene (henholdsvis, scalenes og pec minor) som illustreres her trekker seg mer sammen enn de normalt bør? Er det noe som klemmes av? I så fall hva?

Jepp.. Nerver og blodårer. Ja, vi stopper der for jeg tenker å gå nærmere inn på problemene dette skaper i en kommende artikkel, men igjen: har du prikking og/eller redusert sirkulasjon i arm og fingre, så for guds skyld?

 

 

 


KJØR DENNE ØVELSEN HYPPIG!

Hvordan utføres denne?

  1. Start med en tennisball (deretter går over til noe hardere som en lacrosseball, eller golfball) og plasser den foran og litt under skulderen.
  2. Legg et relativt hardt press på den.
  3. Før armen opp til siden så høyt du kan, fortsett å holde presset.
  4.  Senk armen ned igjen og JA du skal fortsatt holde presset.
  5. Lett på trykket og fall om, mens du skriker ?aaahh, det var deilig!?.
  6. Gjenta 8-12 ganger.

Bortsett fra punkt 5 så er det ganske nøyaktig hva du skal gjøre. Det skal gjøre temmelig vondt, så det kan hende du må endre posisjonen til ballen til du finner de rette punktene. Om du har problemer med å finne dem, ta kontakt så skal jeg finne dem for deg. Jeg garanterer en opplevelse du sent vil glemme.

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter