STYRKELØFT: Intervju med Hilde M. Haugen

Hilde er en «fersking» i styrkeløft fra Lillehammer, bosatt på Hamar. Hun har gått fra å være overvektig og utrent til å løfte for Brumunddal atletklubb og det norske landslaget i åpen klasse -57kg. Hun ble Norgesmester i 2015 og er Norgesmester i knebøy.

Alder: 24år
Bosted: Hamar
Yrke: Studerer Grunnskolelærer 1-7 og jobber på Skoringen.
Vektklasse: -57kg
Meritter:

  • Norgesmester 2015
  • Sydnorsk mester 2014
  • Beste kvinnelige løfter i regionen Hedmark og Oppland gjennom tidene (uavhengig av vektklasse)
  • Norgesrekord i knebøy

Sponsor: Gofit og maxrep.no
Instagram: hildemhaugen

Hilde-M.-Haugen1

FOTO: Silje Alexandra Sundseth

1Kan du fortelle litt om ditt treningsopplegg?

Jeg kjører mengdetrening 5 dager i uka henholdsvis én økt om dagen på 2-3 timer, med mindre jeg deler opp til morgen- og kveldsøkt. Øktene består av ulike varianter av baseøvelsene knebøy, benkpress og markløft, samt støtteøvelser som roing, nedtrekk, curls og øvelser på mage/ kjernemusklatur. I tillegg har jeg én økt med fokus på mobilitet hvor jeg trener de aller minste muskelgruppene og tøyer en del.

Hvordan ser kostholdet ut en vanlig dag?

Sunn og variert mat fordelt på 5-6 måltider utover dagen. Jeg starter alltid dagen med havregrøt, og til lunsj varierer jeg fra brødmat til salat, wraps eller middagsrester. Av mellommåltider spiser jeg stort sett frukt, nøtter eller meieriprodukter som Skyr eller gresk yoghurt. Middagen består helst av kjøtt, grønnsaker og en eller annen form for karbo, for eksempel villris eller grov pasta. Typisk til kvelds er et glass melk og knekkebrød med kokt egg. Jeg er alt for dårlig til å ta tilskudd i form av proteinshakes og lignende, så et proteinrikt kosthold er dermed ekstra viktig.

Hilde-M.-Haugen3

FOTO: Bo Andre Bergan

Har du satt deg noe langsiktig mål?

Jeg skal først og fremst beholde plassen min på landslaget og bevise at jeg fortjener den. Det å kjempe om medaljer i internasjonale mesterskap som EM og VM har vært et fjernt mål, men nå kan det faktisk skje! I tillegg er det en milepæl å nå 200kg i knebøy på nærværende kroppsvekt.

Dine beste løft på stevne?

  • Knebøy 185,5kg (norgesrekord),
  • Benkpress 92,5kg,
  • Markløft 152,5kg

På trening?

  • Knebøy 190kg
  • Benkpress 110kg
  • Markløft 155kg

Hilde-M.-Haugen2

FOTO: Silje Alexandra Sundseth

Din største støttespiller? Hvem og hvorfor?

Det må være samboeren min, Eirik. Han satser ikke styrkeløft på lik linje med meg, men han driver innad i samme idrett og har dermed god forståelse for hvor mye tid og energi det kreves for å bli sterk. Eirik var også den som fikk lurt meg med til atletklubben den første gangen, og har pushet på siden. Han hjelper meg gjerne gjennom tunge økter og er med på de aller fleste stevner.

Stikkord:

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter