9 treningstips for jenter!

Her får du de beste treningtipsene for jenter

Treningstips # 1 – Tren for prestasjon!

Jovisst ønsker vi alle en lavere fettprosent, flat mage, slanke lår og en smal midje, men selv om det er målet, er det egentlig her fokuset bør ligge? Som vi vet vil speilbildet og vekten variere, og hvordan man føler seg en veldig dagsbetinget.

Jenter styres av hormoner og sykluser, og dette vil fra tid til annen gi et feilaktig bilde av hva som egentlig foregår. Derfor, begynn å måle fremgang i prestasjon i stedet og du skal se at resultatene vil komme raskere enn noen gang. Du vil føle deg fastere og mer ”fit” allerede etter et par uker, og det vil kunne gi deg et mye bedre forhold til trening enn hva du kanskje har per dags dato.

Er du en personlig trener anbefaler jeg deg å implementere dette budskapet til dine klienter. Spre budskapet om at prestasjon skaper endring og vær med på å fremme en sunnere og sterkere fremgangsmåte for gode resultater! Kundene dine vil takke deg for det.

Treningstips # 2 – Løft tungt!

Det nytter ikke med de ”rosa” plastbelagte vektene om du skal bygge opp kropp og styrke. Da må du gå hardere til verks. Kutt ned på repetisjonsantallet for å kunne løfte tyngre og øk heller antall sett. Fokuser på å løfte riktig og våg å utfordre deg selv på vektene. Et konkret forslag du kan forsøke fremover er å bytte ut din vanlige 3 sett x 12 repetisjoner, med 4 sett x 4 repetisjoner og se hva som skjer.

Treningstips # 3 – Squat!

Sørg for at du benytter baseøvelser i programmet ditt. Med baseøvelser snakker vi om øvelser som benytter flere muskelgrupper i en og samme bevegelse. Isolasjonsøvelser kan du fint spare til slutt. Dette vil gjøre hele forskjellen på din fremgang. Det burde være unødvendig å si at tunge knebøy genererer bedre og raskere resultater enn lette leg extensions…

Treningstips # 4 – Cardio: Gjør det skikkelig!

Det er på tide å ta kondisjonstrening et skritt videre! Om du ønsker å prestere er det viktig å utfordre kroppen. Da mener jeg ikke at du skal se hvor mange mil du klarer å løpe på en time, men heller hvor hardt du klarer å pushe deg over kortere sekvenser. Benytt kroppsvekt, vekter, plyo’s, sprint, bakkeintervaller, tau og utfør heller kortere intervallsekvenser ala Tabata og tilsvarende metoder.

Tips # 5 – Behersk din egen kroppsvekt!

Hvor mange pushups tar du på tærne? Hvor mange pullups klarer du uten assistanse? Det å beherske egen kroppsvekt burde være et minimumskrav du burde sette til deg selv, og definitivt noe du bør begynne å jobbe med. Jeg anbefaler at du setter i gang allerede i dag!

Tips # 6 – Fokuser på «basics»

Spar bicepscurls og tåhev til slutt. Fokuser på de store baseløftene markløft, knebøy og benkpress. Dette er øvelser du kan bli veldig sterk i, og de er alle helkroppsøvelser. Ja, til og med benkpress. Sett at den utføres med korrekt teknikk. Dette er øvelser som gir mest ”bang for your buck”. Drømmer du om en ”fit” og sterk fysikk så er dette den sikreste og raskeste veien til målet.

Tips # 7 – Lær teknikk!

Ja, jeg sier det igjen. Det nytter verken å løfte tungt eller benytte de store baseløftene hvis du ikke aner hva du driver det. Det er derfor uhyre viktig at du får en kompetent trener til å se på teknikken din og hva du bør jobbe med. En god trener kan se dine svakheter og problemområder og gi deg konkrete tilbakemeldinger på hva du må jobbe mer med for å få en enda bedre teknikk.
Jobber du som trener, men er usikker på hvordan du skal innlære korrekt teknikk hos dine kunder? Shame on you. Sjekk ut denne.

Tips # 8 – Spis mat!

Ja jenter. Tro det eller ei. Mat er uhyre viktig og ingen duger uten. Fettprosenten vil mest sannsynlig gå opp, prestasjonskurven din på trening vil dale, og du kan banne på at trening blir mer et ork enn en glede. Det er derfor viktig at du SPISER skikkelig. Få i deg tilstrekkelig med proteiner, karbohydrater og sunt fett. Spis 4-6 måltider pr dag, og sørg for at du får i deg nok kalorier til å underbygge målene dine.

Tips # 9 – Ha et konkret mål og nå det med smarte strategier!

Konkrete målsetninger er viktig i jakten på suksess og gode treningsresultater. Men, det holder ikke å si ”nå skal jeg ta 20 pullups og løfte dobbel kroppsvekt i knebøy!” Du må også vite konkret hvordan du skal komme deg dit! Treningen du utfører må underbygge målsetningene dine.

Fått med deg vår populære video/podcast med Andreas?

Du finner den også på Spotify.

Stikkord:

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter