Ta din diett til nye høyder

med hjemmelagde knekkebrød!

Som personlig trener og livsstilscoach gjennom www.gympartner.no hjelper jeg mennesker med å gjøre endringer ? som skal vedvare. Først og fremst endringer innen trening og kosthold.

Stadig flere ønsker å spise sunt, men det stilles store krav til hvordan ?endringskostholdet? skal se ut. Det skal være enkelt og lettvint kosthold med god mat! Jeg hører stadig at folk sier: ?Jeg har ikke tid til å lage mat?. De har ikke tid til å lage lunsjer og kveldsmåltider med ris og kylling eller lignende. Derfor er knekkebrød et strålende alternativ, som både inneholder mye fiber og lite sukker.

Er du lei av de harde, kantete knekkebrødene i butikken, finnes det hjemmelagde varianter. Og det beste av alt; – de er mye bedre! I tillegg bestemmer du størrelsen på dem helt selv.
Det tar ca. 5 minutter med forberedelser å lage disse knekkebrødene. Resten går tilnærmet av seg selv, med totalt 1 time og 10 minutter i ovnen.

Hjemmelagde knekkebrød oppskrift:
3,5 dl grovt rugmel
3,5 dl lettkokte havregryn
1,5 dl sesamfrø
2 dl solsikkekjerner
0,5 dl linfrø (helst hakkede)
1 dl kruskakli
1 ts salt
7 dl vann
1 buljongterning (kjøttbuljong)+ca. 1 dl vann til buljongen

Gjør slik:
1. Sett på varmluftsovn til 190 grader (har du ikke varmluft, må du steke brettene hver for seg)
2. Legg buljongterningen i ca. 1 dl vann og kok opp slik at terningen smuldrer opp
3. Rør sammen alt det tørre med en sleiv
4. Tilsett 7 dl vann og til slutt buljongen
5. Smør deigen ut med slikkepott på 3 bakeplater med bakepapir
6. Sett brettene jevnt fordel inn i ovnen i 10 min
7. Ta brettene ut og del opp deigen i så store knekkebrød du ønsker med pizzakutter
8. Sett brettene inn igjen og la stå i 30 min
9. Sett ovnen ned til 50 grader og la brettene stå i 30 min til med døren på gløtt
Med 5 minutters innsats (og en tur til butikken) har du knekkebrød for en hel uke. Dine måltider vil garantert bli noe helt annet med hjemmelagde, knasende knekkebrød!
Velbekomme!

Med litt spinatblader, lettost og kokte egg toppet med salt og pepper, har du en sunn drømmelunsj!

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter