WEB-TV: Formsjekk og poseringstrening med Team Fit2gether

Vår videoreporter Andreas Adolfsson har blitt med Team Fit2gether på formsjekk og poseringstrening. Her får du masse bilder og video-intervju med flere av utøverne.

Fortell litt om hvordan Team Fit2gether ble til?

Etter å ha stilt og coachet for et annet team, fant Nina og jeg pluss et annet vennepar ut av at vi ønsket å starte for oss selv. Utgangspunktet var at vi ville ha noe som var lokalt forankret, og at vi ønsket å drive litt annerledes enn klubben vi kom fra. Det er viktig for meg å skyte inn at det absolutt ikke var noe galt der vi var, men at det finns mange måter å drive klubb på, og at vi bare ønsket et annet fokus. Vi startet derfor Team Progym og gjennomførte en sesong der vi lærte veldig mye på både godt og vondt. Resultatmessig var det veldig bra. Men selve organiseringen satt ikke helt som vi håpet på. Ting skjedde, og vi så bla. at det med lokal forankring holdt oss mer igjen enn det gagnet oss. Vi hadde mye pågang fra folk som ønsket å være med oss, men som bodde og trente helt andre steder. Så vi følte vi måtte starte på nytt, med nytt navn og nye arbeidsmetoder. Team Fit2gether ble dermed en realitet. Tanken vår var fremdeles at lista for å bli tatt inn skulle legges relativt høyt, og at vi ønsket fokus på færre utøvere og høy kvalitet. Målsetningen var klar og ikke minst uttalt. Vi ønsket at alle som vi tok inn, minst skulle stå i en finale i løpet av sesongen de deltok i. Vi brukte mye tid på samlinger, jobbet tett med de vi tok inn, og resultatene fortsatte å komme de neste sesongene. I løpet av 5 sesonger sto vi igjen med totalt 9 overallseirer og mange pallplasser og finaler. Det motiverte ikke bare til å fortsette, men også til å spisse ambisjonene enda mer

Særlig jentekategoriene traff vi godt på. Mye takket være Nina som helt fra starten markerte seg som en toppatlet, og som i tillegg var veldig god til å lære bort det hun var best på, nemlig sceneopptreden. Mange av de jentene som senere har vunnet konkurranser i Norge, har fått hjelp av Nina.
Vi har fra og med inneværende sesong også fått med oss Kine Paola Sæter i vårt coachteam. Vi har utøvere fra hele landet, og siden Kine jobber med base i Surnadal i Møre, så er tanken at hun skal fange opp alle de som spør oss om å være en del av teamet, men som bor i Midt/Nord-Norge. Satsningen og målet er helt likt det vi har her i Drammen. Stikkordene er få, men gode utøvere. Kine er en av Norges mest meritterte atleter, og sitter på mye kunnskap og erfaring. Så vi mener Team Fit2gether med Kine som coach, vil være et naturlig valg om man bor i den regionen og har ambisjoner på høyeste nivå.
Og selvom vi nå har denne geografiske oppdelingen, så vil vi likevel gjøre forskjellige tiltak for å integrere alle i samme team og skape en følelse av samhold.

Denne sesongen har vi atleter på alle nivåer. Helt ferske som ønsker gode resultater nasjonalt, og meritterte atleter som allerede har vunnet de største nasjonale konkurransene og derfor satser på store internasjonale konkurranser og mesterskap. Så det blir ikke feil å si at vi gleder oss mye til sesongstart, og til å se hva våre atleter får til.

Personlig føler jeg at miljøet i Norge er bra om dagen. Det finns mange som er genuint interessert i å gjøre en god jobb, og det dukker stadig opp nye gode atleter i hele landet. Og selvom vi selvsagt driver å konkurrerer innbyrdes med hverandre, så ser jeg mer på andre klubber som alternativer enn som konkurrenter. Klubbene drives forskjellig og det skal være mulig for de fleste å finne akkurat den klubben som passer dem. Vi må huske på at det fins utrolig mange forskjellige mennesker som vil drive med fitness. Noen har det på sin «bucket list» der målet er å stå på scenen, mens det i motsatt ende finns de som ønsker å drive med dette aktivt og over tid, og som har ambisjoner om å utvikle seg til de er toppatleter. Og i det mangfoldet av team som finns, så finner man alltid noen der man passer inn.


For oss som har ambisjoner om å være av de som er i føringen hver sesong, så tror jeg det aller viktigste er å hele tiden oppdatere seg på regler og trender, og fornye seg i takt med resten av fitnessverdenen. Sagt på en annen måte. Det som funket i 2017, funker ikke alltid i 2019. Sporten utvikles, og spillereglene endres fortløpende. Og for å henge med, så må man stå midt oppe i det hele tiden. Man må se konkurranser, analysere hva som funker og ikke, og se på de som setter standarden internasjonalt. Og helst utveksle erfaringer og kunnskap med andre på høyeste nivå.

Det er mye mer jobb enn mange tror, men jeg er overbevist om at det er nøkkelen til suksess.

/ Coach og Teamleder Jesper Olsen.

Her kan du se alle bildene i fra formsjekken.

Stikkord:       

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter