Thomas Hjelde Thoresen får NM gullet i posten

Thomas Hjelde Thoresen (28) ble utropt som sølvvinner i klassen CBB-175cm under årets NM.

Mange med god kjennskap til sporten reagerte på dette resultatet, og mente at Thoresen burde blitt utropt til vinner. Dette er noe Thoresen selv også følte i etterkant, ref. hans facebook-status, der han skrev at han følte seg som en vinner.

Da resultatlistene ble offentliggjort ble det oppdaget at Thoresen hadde fått lik poengsum som han som ble utropt som vinner. Dette hengte ikke helt på greip, da det er den obligatoriske poseringsrunden(symmetrirunden) som skal bli brukt til å skille ved lik poengsum, og siden han som ble utropt som vinner vant prisen for beste posør, var det innlysende at han vant friposeringsrunden. Da poengsummen var lik måtte Thoresen dermed ha vunnet symmetrirunden, og burde dermed også vunnet sammenlagt.

Thoresen skrev en e-post til NKF for å få oppklart dette, og etter en gjennomgang finner de ut at det er gjort feil.

Noen dager senere får Thoresen et brev med følgende tekst:

Hei Thomas,

Takk for e-post. På bakgrunn av dine spørsmål, har vi sjekket resultatene for din klasse på NM 2014.

Det viser seg at ved en feiltagelse har poengene fra poseringsrunde i finalen gitt grunnlag for å skille lik poengsum mellom deg og Hassan. Det skal selvfølgelig være poengsum fra symmetrirunden som brukes for å skille lik poengsum i finalen. Dette betyr at du får en 1. plass og ikke 2. plass.

Dette har skjedd fordi vi har fått et nytt utregningsprogram der total poengene ligger direkte til venstre for plasseringene og gjør det lettere å blant annet skille ved behov. Dette bortsett fra kategoriene der det er poseringsrunde, for da er det disse poengene som ligger direkte til venstre. Altså at feilen har skjedd har sin forklaring.

En forklaring er dog ingen unnskylding. Det skal helst ikke forekomme feil, og NKF tar til etterretning at resultatene ikke ble grundig nok sjekket under stevnet slik at det kunne rettes opp der og da.

NKF beklager sterkt det som har skjedd, og gratulerer deg som Norgesmester i din klasse. Vi skal finne ut hvordan vi kan bytte pokalene og medaljene, og gi beskjed.

Med vennlig hilsen

Forbundsstyret
Norges Kroppsbygger- og Fitnessforbund»

thomas-hjelde-thoresen-nm-2014-3

Foto: Tom Mehlum

Hva synes du om at det har skjedd en slik feil?

Det er jo selvfølgelig kjedelig, for det hadde vært utrolig gøy å motta tittelen og pokalen på scenen. Det hadde blitt en litt annen kveld den dagen, for å si det sånn.
Når det er sagt har jeg forståelse for at det kan skje, da jeg vet det går rimelig hektisk for seg på et stevne, og at de frivillige som jobber der gjør så godt de kan, og at en slik liten glipp kan skje er forståelig.

Jeg synes i tillegg måten forbundet, ved Tone, har håndtert saken på etter jeg tok den opp har vært eksemplarisk. De har gitt meg info hele veien, og ikke prøvd å utsette det eller «legge lokk» på det, slik jeg var litt bekymret for da jeg oppdaget feilen.

Hvordan føles det å være Norgesmester da?

Helt fantastisk! 😀 Jeg har lagt ned forferdelig mye arbeid med dette som mål. Nå har jeg Norgesmester-tittel i både AF og CBB, og tror jeg skal unne meg en god, konkurransefri periode, der fokus blir å bygge opp styrke, og få vent kroppen gradvis til et høyt kaloriinntak.

Jeg har også planer om å arrangere en uoffisiell konkurranse i utstyrsfritt styrkeløft på Kaliber før jul, noe som forhåpentligvis mange vil bli med på, og kanskje gi folk en grunn for å legge på seg litt styrke og muskelmasse. Det er mange på gymmet som kan ha godt av å flytte fokus over på det i en periode nå, meg selv inkludert. =)

thomas-hjelde-thoresen-nm-2014-2

Foto: Tom Mehlum

Men først er det full gass mot Nordisk mesterskap i helgen?

Det er det! Der er det knalltøff konkurranse! Jeg er i bedre form enn til NM, og poseringene sitter mye bedre, så jeg er veldig innstilt på å få vist frem den beste versjonen av meg selv som har stått på senen inntil nå.

Jeg vil også få uttrykke min medfølelse overfor Hassan, han som ble utropt som vinner. Det må være utrolig kjipt å miste tittelen på denne måten, men jeg har inntrykk av at han takler det på en svært sporty måte, og jeg ser frem til å representere Norge sammen han på Nordisk.

Det blir en bra gjeng som reiser over til Island. Vi er vel 15 norske utøvere, hvorav 6 stk er fra Kaliber, i tillegg til flere coacher og støttespillere. =)

Masse lykke til på Nordisk!

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter