Thomas Hjelde Thoresen

Alder: 27 år
Høyde: 173,8cm
Vekt – On/Off: 77kg/84-87kg
Bosted: Børsa, utenfor Trondheim. Flytter straks til Heimdal.
Yrke: Daglig Leder Kaliber Treningsstudio
Klubb: Kaliber Gym FKK
Sponsor: BMR Sports Nutrition og Kaliber Treningsstudio (Gratis trening)

Fortell oss litt om deg selv – hvem er du?

Jeg er en mann på 27 år, som har en stor lidenskap for trening og kosthold. Jeg har bakgrunn fra Forsvaret, hvor jeg gikk befalsskole og tok bachelorutdanning. Etter å ha flyttet hjem til Trøndelag for å ta Master på NTNU dukket det opp en muliget for å jobbe som daglig leder på Kaliber Treningsstudio.  Jeg tilbrakte flere timer der enn på skolen uansett, og visste at om jeg skulle få muligheten til å jobbe med det som er min store lidenskap, var dette en sjanse jeg ikke kunne la gå fra meg. Det har jeg ikke angret et sekund på i ettertid.

thomas-hjelde-thoresen-2014-1

Hvor lenge har du trent?

Jeg har trent siden jeg var 16. Hadde ikke så mye veiledning i starten, så det ble mye overkroppstrening. Ble en del mer seriøs med trening det året jeg ble 18. Jeg konkurrerte første gang i AF i 2009, og har bare blitt mer og mer glad i trening i ulike former siden den tid.

Hvorfor denne sporten? Hva fikk deg til å begynne med styrketrening?

Jeg har alltid vært fascinert av sterke mennesker, og mennesker med mye muskelmasse. Det er utrolig artig å se hvordan en kan forme kroppen sin over tid ved hjelp av trening og kosthold. Jeg liker også prestasjonsaspektet ved trening, og setter meg jevnlige ulike prestasjonsmål jeg ønsker å jobbe mot, i tillegg til å utvikle en jevn og symmetrisk fysikk.

Har du noen som følger deg opp mot konkurransen(e)?

Denne gangen gjorde jeg det selv, med mange gode innspill fra Håvard Huse og Gunnar Strand Jacobsen. Den som hjalp meg mest frem mot vårens konkurranser var Paul Rusten, som hjalp meg med poseringstreningen.

Hvilket treningsopplegg har fungert best for deg så langt?

Det er ulike treningsopplegg som har gitt meg best resultater avhengig av hvor langt jeg har kommet i utviklingen. I starten hadde jeg svært stor fremgang over lang tid ved å kjøre et 5×5-program med fokus på baseøvelser for å bygge grunnstyrke. Jeg har også hatt god erfaring med å kjøre treningsprogram med høyt volum i perioder for å øke muskelmasse. Generelt liker jeg å kjøre litt tyngre på baseøvelser, og litt flere reps og gå for «pumpen» på isolasjonsøvelser.

Bruker du kosttilskudd? I så fall hvilke og hvorfor?

Jeg bruker Animus, Duramax, Somatrix og Protelux fra BMR Sports Nutrition. Animus er en pre-workout som er oppkvikkende og gir en bra pump under trening. Duramax lar meg holde ut lengre på treningsøktene. Somatrix hjelper på dyp søvn og restitusjon. Protelux er et allround proteinpulver med veldig god smak som jeg bruker både som shake etter trening og i havregrøten.

Hvordan ser kostholdet ut offseason? Og under dietten?

  • Måltid 1: 150g pangasiusfilet, 125g laksefilet, 1 egg, Grønnsaker og salat
  • Måltid 2 og 3: 400g pangasiusfilet, 125g laks, 2 egg, Grønnsaker og salat, 1 eple
  • Måltid 4(1-2t før trening): 80g havregryn, 30g proteinpulver, 20g mandler, 20g kokosmasse, 1 banan
  • Måltid 5: Varierer mellom kyllingfilet og tortillalefser, hjemmelaget burger/pizza, kylling og ris, biff med potet osv Ligger mellom 400 og 500g kjøtt/kylling, og ca. 100-200g karb på dette måltidet.
  • Måltid 6: «Dessert», som kan være f.eks. havregrøt med kokosmelk og bær, hjemmelaga «is» e.l. Det er som regel May-Britt som står for denne

På dietten var det rimelig likt de 4 første måltidene, med litt ulike mengder på forskjellige stadier av dietten. Til middagen ble det som regel potet som karbkilde, da jeg føler den metter mest. Desserten var ikke en del av dietten.

thomas-hjelde-thoresen-2014-2

Har du noen hobby ved siden av treningen?

Jeg liker å lese. Riktignok da ofte om trening og kosthold.

Har du noen mål og planer fremover?

Jeg trivdes veldig godt i Classic Bodybuilding, og kommer til å satse videre i den klassen. Jeg skal bli Norgesmester der, så får vi se om det føles riktig allerede til høsten. Fokus fremover blir å bygge litt mer fyldig bryst, samt litt mer tykkelse på ryggen. Kommer også til å holde formen slik at jeg gidder å drive poseringstrening hele året.

Din største støttespiller? Hvem og hvorfor?

Det er selvfølgelig samboer, forlovede og treningspartner May-Britt. Hun har vært svært tålmodig, og det hjelper veldig å ha noen å støtte seg til under en konkurranseoppkjøring som har vært/er igjennom det samme selv. hele året.

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter