Thor Arne Rosland om trening, livet og kjærligheten.

Dette flotte intervjuet og de knall gode bildene av Totto – må du få med deg!

Du husker Thor Arne Rosland fra Stavanger Open og NM i 2011?

Han med den fantastiske fysikken og den kule sveisen?

Han som fikk dama di til å sukke tungt da han kom på scenen, han som fikk deg til å si at sånn skal jeg bli?

Navn: Thor Arne Rosland
Alder: 30 år
Sivilstand: forlovet og pappa til to fantastiske jenter
Høyde: 183 cm
Vekt on/off: NM 2011 – 88 kg, mars 2012 – 114 kg.
Yrke: Planlegger, Baker Hughes.

Meritter:

  • 2011 Stavanger Open – 2. plass Classic Bodybuilding +180cm
  • 2011 NM – 1. Plass Classic Bodybuilding +180cm

Treningsplitt

  • Mandag: Bryst/Triceps
  • Tirsdag: Bein/Biceps
  • Onsdag: Fri
  • Torsdag: Skuldre
  • Fredag: Rygg/Legger
  • Lørdag: Fri
  • Søndag: Fri

Thor Arne Totto blant venner debuterte på byggerscenen under Stavanger Open 2011.

Han debuterte i classic bodybuilding +180 cm, og selvfølgelig var han spent. Hva annet skulle han være? Han debuterte tross alt i hjembyen sin, i en konkurranse lagd av klubben han stilte for, med hele familien og nesten hele vennegjengen i salen. Klart han var spent.

Å ha konkurransenerver er bra, det skjerper konsentrasjonen og får en til å yte bedre. For Totto sin del var det strengt tatt ingenting å være spent for. Han gjorde en kjempedebut hvor han imponerte både dommere og publikum med en fysikk og en sceneopptreden en proff verdig. Han kom på andreplass, kun slått av danske Kristoffer Nimb. Under NM, to uker senere, slo han til med både å vinne klassen sin og stikke av med overallseier blant classic-gutta.

Snakk om bra debut!

Vi sitter rundt et bord på Tottos favorittrestaurant på Bryne. Knallgod kinesisk mat serverer de her, og Totto har vært helt klar i sine anbefalinger av hva vi skal spise. God mat og god drikke var en nødvendighet denne dagen, etter mange timer med fotografering i vind, regn og sludd. Praten gikk lett og latteren satt løst blant oss som satt rundt bordet.

Totto ? hvorfor slutta du ikke med fotball tidligere?

«Det lurer eg au på» svarer han på fantastisk Jærdialekt. «Jeg irriterer meg den dag i dag på at jeg ikke gjorde det. Faktisk, da jeg var femten år, begynte jeg med basket. Da var jeg så tynn og spinkel at jeg begynte å trene styrke for å gå litt opp i vekt. Men ? det var bare knebøy, for jeg skulle få opp spensten. Et halvt år bare med knebøy ble det. Knebøy og noe som heter «Jump Soles», så jeg la på meg masse i beina ? de ble store. Da slo det meg; «hekkan! Eg må jo trene øvekropp au»

Latteren runget rundt bordet. Litt godmodig mobbing fra den mer enn litt treningsglade fotografen ble det; tross alt er det normale for en femtenåring som går inn på gymmet for første gang å trene overkropp og armer, ikke bein.

«Jada, jeg vet at det er underlig», sier Totto. ? «Så jeg trente overkropp, og etter et år med trening var jeg lei og gikk tilbake til fotballen igjen.

Jeg må jo innrømme at jeg angrer litt på at jeg ikke bare fortsatte den styrkekarrieren når jeg først hadde begynt på den ? Men det er jo klart; når du er 24 og begynner å løfte vekter så har du kanskje litt mer vett i hodet enn man hadde som femtenåring»

Som alle andre har Totto en god grunn til å begynne å trene med vekter. Han vokste opp på 80-tallet, og samlet på actionfigurer  He-man, Thunder CATs «Rambo var den store helten, Dolph Lundgren Arnold alle disse. Og så hadde jeg to eldre brødre,» forteller han, «så jeg hadde tilgang på alle disse filmene veldig lett. Jeg fikk liksom dette inn med teskje, fått fyrt opp under min fascinasjon for muskler. Jeg har alltid sittet og sett på disse karene, men aldri gjort noe annet enn det. Da jeg sluttet med fotball var jeg i en prosess der jeg startet opp klesbutikk her på Bryne, og da var det jo veldig viktig å se fresh ut. Først skulle jeg fylle ut t-skjortene i medium, så var det large, så x-large og nå tjaaaa må jeg nesten gå i spesial butikker for å finne skjorter som passer.»

Han ler litt, tar en slurk av vannet og forteller at han jobber som planlegger i Baker Hughes. Der startet han på verkstedet etter han sluttet med butikken, og har jobbet seg gradvis opp til at han nå sitter på kontor og trives med det. ? «sjefen min er en kanonmann», sier han, «som lar meg få spise når jeg vil, gir meg fri sånn som da TV Vest kom for å filme meg på trening her om dagen. Han er en fin fyr»

– «Vet du hva», sier han plutselig og gliser. «etter NM, da jeg begynte å spise igjen, så kjente jeg meg litt som han Haien Bruce i Finding Nemo, da han fikk smaken på blod. Alt ble bare svart for ham Sånn var det for meg da jeg fikk en sånn Nidarpose med Favorittbiter. Jeg åpna posen og så forsvant bare heile driden Jeg klarte bare ikke styre meg. Jeg vet ikke hva som kom over meg, det var bare vanvittig. På toppen av det hadde kona mi bakt skoleboller, firkløverkake, sjokoladekake med kokosdryss ?»

Han lener seg tilbake i stolen, blåser ut magen og klapper seg på den for å vise oss hvordan han hadde det. Han gliser fornøyd og forteller at det var bra. Det var veldig bra.

Totto er pappa til to jenter, Malin på snart 3,5 år og Isabell er et år. Han har fortalt at det kunne være tøft å være småbarnspappa og være på diett samtidig, men det gikk jo. «kona mi er fantastisk» sier han. «hun må være det mest tålmodige menneske jeg kjenner. Jentene er mammajenter, sjøl om det er jeg som er den som er kosen i familien, som kan ligge og kose med dem, så er de mammajenter. Gry er ekstremt flink med ungene, og som sagt det mest tålmodige menneske jeg har møtt. Jeg kan fort bli litt utålmodig, men det er kanskje fordi jeg ikke forstår meg på damer» Han ser litt beskjemmet ut, og fortsetter  «sjøl om de er små, så har de noen merkelige takter. Du gir den ene lille damen en rosa kopp med melk i fordi hun har bedt om å få den, men når hun får den skal ikke koppen være rosa, den skal være gul. Da sier jeg at hun skal drikke den der  den der melka. Men nei hun skal ikke drikke den melka. Og så er det skjeene som er feil farge  jeg finner meg ikke i sånn som det der, mens mora  hun går og skifter kopp, og alt er bare fryd og gammen. Jeg vet ikke om det ligger noe der, at jeg av og til skulle gjort sånn?»

«Isabell hadde jo ikke sovet rundt enda før jeg stilte», forteller han tenksomt.  «Så det er klart det har vært tøft for Gry. Når jeg har vært hjemme har jeg jo stått opp på natta  men det var tøft for Gry under dietten. Men hun var stolt av meg! Det så jeg etter Stavanger Open, da jeg kom med pokalen. Da var hun stolt. Og så var det litt sårt for både henne og meg at vi ikke fikk barnevakt til jentene til NM. Jeg skulle gjerne hatt henne der sammen med meg da. Men neste gang i 2013 da er hun der sammen med meg!»

Han forteller at han veide inn på 88,9 kg og hadde to kilo å gå på til maksgrensa i sin klasse. Disse kiloene planlegger han å ha lagt på seg før dietten starter til høsten 2013. Da er planen å gi full gass, stille enda bedre enn sist og toppe alt med å delta i Nordisk.

Han har vært aktiv innen idrett siden han var liten. Løpt, hoppa blitt Jærmester og Rogalandsmester i mye som kan løpes og kan hoppes langt. Og så kom fotballen. Han spilte aktivt på Bryne, ikke på A-laget, riktignok, men likevel. «Då var Bryne i eliteserien, så det var ligavell stort», sier han. Og så kom vekttreninga og tok ham. To år har han trent på City Gym, og han er full av lovord om miljøet der. Han forteller hvordan han opplever å bli tatt på alvor blant de andre, hvordan alle bakker opp om hverandre, hvordan alle passer på at alle har det bra. Fire kvelder i uka er han der og trener sammen med Bjarte, treningskompisen sin. «og en gang i året», forteller han, «rundt halloween, drar kompisen min, Roy, og jeg opp til hytta. Da har vi med oss øl så det holder, og så sitter vi der og ser grøssere hele helga. Det er min måte å koble helt ut alt for ei lita stund»

«Treninga går jo på bekostning av noe, så jeg ser ikke så mye til kompiser som før. Men, ikke det, jeg føler jo jeg har fått et kameratskap med gutta på gymmet; Jan Sigve, Andre, Bjarte som jeg trener sammen med men det er sunt å koble helt ut av og til. Helt ut. Få andre impulser bare være Totto uten trening. Og så må Gry få trene, hun også. De to siste årene har det ikke vært så mye trening for hennes del på grunn av svangerskap, og så Isabelle som har sovet så lite som hun har gjort. Så nå er det hennes treningskvelder, mine treningskvelder, og søndagen er vår familiedag.»

Han forteller at han har vært heldig. Han har familie som har bakket ham opp, selv om det for enkelte har vært vanskelig å skjønne hvorfor det har måtte være slik. Han forteller om en pappa som er så stolt av sønnen sin at han har bildet av ham over senga si ? han forteller om tenåringsnevøer som synes han er den kuleste onkelen i hele verden og han forteller at om han hadde hatt en sønn så er det slettes ikke sikkert at han hadde oppfordret ham til å begynne med bygging. «det er tøft,» sier han. «tøft og hele tiden måtte ofre noe jeg er slettes ikke sikker på om jeg hadde oppmuntret sønnen min til noe sånn som dette.»

Praten rundt bordet går rundt familie, trening alt som må gjøres selv om man er på diett og snart skal konkurrere. Jobber som må passes på, hus som må males, leiligheter som må pusses opp og klargjøres til utleie selv om man er dødssliten fordi man er på en beintøff diett.

«jeg hadde ikke klart det uten Gry! Jeg hadde ikke byttet henne ut for alt i verden. Hun er alt for meg og jeg gleder meg virkelig til å gifte meg med henne til sommeren»

Sier Totto og forteller at pokalene der hjemme er like mye hennes som hans.

Han forteller om en følelse av frustrasjon rundt det å oppleve at han var så i seg selv under konkurransene, så fokusert på seg selv og hva han skulle gjøre, at han føler han ikke fikk med seg alt han skulle. Han forteller om en frustrasjon rundt det at han to dager etter konkurransene så bedre ut enn han gjorde på scenen Han forteller om alle disse små frustrasjonene som alle som bygger og konkurrerer i kropp opplever. Han forteller om vennskap knyttet backstage, vennskap han ikke hadde sett komme. Han forteller at om Christian Sterk hadde stukket av med seieren på NM så hadde det vært helt greit, for han var en fyr han virkelig hadde unnet seieren.

Hva følte du da du skjønte du var norgesmester, Totto?

«Eg va skamkrye!» sier Thor Arne og gliser stort. «Og vet du hva? Jeg håper inderlig dette bare var begynnelsen på en lang reise innen sporten. Neste år i 2013 da er jeg tilbake, og da er jeg større, sterkere og bedre!»

SE VIDEO FRA THOR ARNE SIN OPPTREDEN PÅ NM2011 HER

Vi kan ikke si annet enn at vi er glade for at diett og debut ikke har skremt denne tidligere fotballspilleren fra å stille igjen, vi er glade familien ikke har blitt skremt. Vi gleder oss til å se mer av Totto på scenen!

Se alle bildene tatt av fotograf Jon A. Klasbu under her

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter