WEB-TV: Thor Benny Hansen en kroppsbygger i toppklasse

Det er ingen tvil om at det ligger et strikt trenings- og kostholdsregime bak 59-åringens velbygde kropp. 

Etter 35 år i gamet, er det blitt en livsstil.

Jeg har vunnet NM fire ganger,  GP fem ganger, har vært med i EM 3 ganger og i VM 4 ganger, beste plasseringer har vært 5. plass i VM og 2.plass i EM.

Navn: Thor Benny Hansen
Alder: 59 år
Høyde: 170 cm
Vekt On/Off: On ca. 90 kg / Off ca. 100 – 105 kg.
Bosted: Fredrikstad
Klubb: Haralds Gym
Sponsor: Norwegian Fitness i 20 år med kosttilskudd og treningsklær ( Gasp og Better Bodies )

På trening med Thor Benny Hansen

Intervju med Thor Benny Hansen

Fortell litt om deg selv; hvem er Thor Benny?

Mann på 59 år, som bor sammen med verdens snilleste dame litt utenfor Fredrikstad. Har et barn og to barnebarn. Jobber med barn i alderen 6 – 13 år med forskjellige diagnoser og problemer som trenger litt hjelp og veiledning i barneskolen. Liker å reise og lese. Sparket fotball fram til 1983, men p.g.a skader begynte jeg med vekttrening. Hadde en kamerat som drev med bodybuilding, og som overtalte meg til å være med på gymmet for en prøvetime. Det var slik det begynte og har nå holdt på i mer eller mindre i 35 år selv og konkurrert i fire tiår mer eller mindre.

Du debuterte i -70kg helt tilbake i 1984. Hvor lenge hadde du trent før du bestemte deg for å konkurrere?

Jeg hadde trent bare et år før jeg ble overtalt til å prøve meg i en bodybuilding konkurranse, hadde gått opp 14kg første året fra 67 kg til 81 kg. Bestemte meg for å satse på NM ettersom det gikk i Sarpsborg i 84. Gikk 8 uker på diett, veide inn på 69,9 i -70. Den gangen var det mange i hver klasse, tror det var 10 stykker i min klasse og jeg debuterte med en 2 plass husker jeg.

Fortell litt om hvordan man trente på den tiden der?

Det var hard core, det var det eneste som gjaldt da. Jo tyngre, jo bedre. Hvert sett ble kjørt til utmattelse gjerne med hjelp på de 2- 3 siste repsen i hvert sett. Kroppen ble trent igjennom 2 ganger pr uke over 4 ganger og med 3 muskelgrupper i hver treningsøkt. Hver trening var på ca 2 timer. Faste treningsdager var mandag, tirsdag, torsdag og fredag. Treningene var så harde noen ganger at vi fikk feber og kvalme etter øktene så vi ikke klarte å få i oss mat og næring på flere timer.

Jeg regner med at det ikke var så veldig mange jenter som trente på gym da?

Joda det var faktisk en del jenter som trente både bra og hardt den gangen også, som også var med å konkurrerte, men ikke like mange som idag. I dag er det mye mer akseptert å trene og holde seg i form Det er kommet til mange flere gym og folk i alle aldere har jo blitt mye mere bevist på kosthold og trening. Også i fitness bransjen har det vært stor forandring med mange nye klasser både for menn og damer og det har vel bidratt til at stadig flere jenter har funnet veien til gymmet og scenen.

Hvordan ser ditt treningsopplegg ut idag?

Det er i hvert fall helt forskjellig fra 80 tallet. Nå trener jeg ca 45 min, 3 til 4 ganger i uka. Kjører mellom 6 og 12 set pr muskelgruppe og mellom 8 og 20 reps med vekt på basis øvelsene. Har ikke noe fast opplegg, men trener på feeling. Vet hvilken muskelgruppe jeg skal trene når jeg kommer til gymmet, men aldri øvelser eller program. Blir aldri de samme øvelsene eller rekkefølge to ganger etter hverandre på samme muskel gruppe. Trener heller ikke så tungt lenger, men legger mye mer vekt på riktig utførelse og kontakt. Nå foran VM trente jeg 4 ganger i uka etter et rullerende 5 splitt program. Brukte 8- 9 dager på å komme gjennom hele kroppen og det fungerte utmerket.

Noen forskjell i hvordan man som bygger spiste både on og offseason i 1984 og idag?

Forskjellen er nok størst i on season i hvordan en spiste i 84 og idag. I off season er kanskje ikke forskjellen så stor da det handler mest om i få i seg nok mat til å bygge muskler. Spiser mye bedre og mer proteinrik mat nå kontra i 84. Det har jo også kommet en masse forskjellige kosttilskudd som kan bidra til muskelvekst som ikke var tilgjengelig før. I konkurranse forberedelsene er forskjellen større. Fant noen diett program fra den gang som viste at jeg gikk på ca 800-1000 kcal. Mellom 50 og 100 gr protein, mellom 100 og 150 gr karb og så lite fett som mulig. Holdt på sulte ihjel, men i form kom vi i da også. I dag er det noe helt annet, heldigvis. Med høyt protein inntak, over 300 gr, ca 50 gr fett, og så justerer en bare karben etter hvordan formen er og hvor langt du er i konkurranse forberedelsene. Nå bruker en også påfyllingsdager i forskjellige varianter etter behov, det var jo helt uaktuelt på 80- tallet. Det har jo også kommet mye kosttilskudd til hjelp for å både bevare muskelmasse og hjelp til å forbrenne fett, det var ikke så mye av det før. Det blir også brukt mye mer cardio nå enn før.

Din største støttespiller er hvem og hvorfor?

Marina er min største støttespiller. Hun har jo vært med lenge og med på det meste, så hun vet hva det går ut på og hva som kreves. Stiller alltid opp og er alltid støttende. Pusher og er positiv når det trengs og det nærmer seg konkurranse og du begynner å bli lei og sliten. Du er helt avhengig av støtte på hjemmebane ellers hadde det ikke godt. Takk.

Noe du vil nevne helt til slutt?

Vil passe på å takke Leif og Torill Karlson i Norwegian Fitness. De har vært min sponsor i 20 år med alt av kosttilskudd, Gasp og Better Bodies treningsklær. Takker og setter uendelig stor pris på alt dere har bidratt med. Passer også på å takke de personene i miljøet som velvillig stiller opp og bidrar i konkurranse forberedelsene mine. Ingen nevnt, ingen glemt. De vet selv godt hvem de er. Vil gjerne fremheve alle de hyggelige personene i fitness miljøet en har truffet og blitt kjent med både nasjonalt og internasjonalt opp gjennom årene. Det har nok vært en viktig årsak til at en fortsatt er i miljøet etter 35 år og fortsatt kommer til å være i miljøet,og vi sees sikkert på neste stevne.

Stikkord:       

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter