Ting som irriterer på gymmet..

Det finnes ting som simpelthen er irriterende i livet. På mange måter er det opp til den enkelte hvordan en møter slike ting, men det er enkelte ting en simpelthen ikke KLARER å venne seg til.

I et labert forsøk på å lufte mitt eget hode etter en frustrerende treningsøkt, skriver jeg derfor litt om det jeg opplever som negativt på treningsstudioet.

1) Folk som jukser på ALLE øvelsene?

Dere har sett dem.. De ?sterke? karene på treningsstudioet som går i bro med beina på benken og løfter rumpa en meter eller to for å løfte ca 1/5 del av et normalt benkpress, de som kaster seg bakover for å få opp den alt for tunge bicepsvekta den første biten, de som slenger seg bakover i starten på nedtrekk osv? Vel, dette burde egentlig ikke bry oss andre som trener, men det er to ting som er litt finurlig med det hele. To gjengangere går blant enkelte av disse, der den ene er den mest påfallende.. Hvorfor er ikke disse gutta som løfter så veldig mye tyngre en de andre større en de er?? Det er jo ingen av disse karene som har noe utviklet muskelmasse for å skulle kunne løfte disse vektene? Og nummer to; det er de samme karene som faktisk står og ser på, og nærmest hånler til dem som faktisk gjør øvelsene rett med lavere vekter.. Kommentarer som ?Hva, er det bare luft i musklene på han der?? kommer, og de ser faktisk ikke at de er den store vitsen.

Undertegnede selv var en av disse i sine unge dager.. Fokusen var å løfte mest mulig, dessverre på bekostning av teknikk. For min del våknet jeg når jeg så at jeg trente bicepcurl ved siden av en som har vært i det nordiske toppsjiktet i kroppsbygging i tungvekt, og at han brukte 30% mindre vekt en meg.. Til tross for at armene hans var VELDIG mye større en mine. Etter litt veiledning fra den mannen, så jeg at jeg var ikke i nærheten så sterk som jeg selv trodde, om jeg lot musklene gjøre jobben, istedenfor tyngdekraften.

2) De som oppholder apparatene i en halv time i slengen?

Jada, de slipper ikke unna her heller. De tar en maskin, eller et posisjon ved frivektene, og skal gjøre 20 halvhjertede set, med 5 minutter snakketid med en annen mellom hvert sett. Når noen ber om å kjøre i mellom gir de en ?halvaggressiv? respons ala ?jeg har 4 set igjen, ok??? før de stikker tilbake å prater videre med en eller annen fyr. Dette gjør at du som vil inn på gymmet, gjøre det du skal, og komme deg ut derfra for å få i deg næring bare kan glemme hele den øvelsen den dagen.. Fordi en eller annen useriøs kødd har flyttet dit, og nekter å flytte seg før han har greid ut med sidemannen om hele hans liv utenom gymmet. (som burde være ganske lite så lenge som vedkommende må være der om en øvelse tar en time!)

At folk går inn, jobber motivert og intensivt, og går ut igjen er en sjelden sak i disse dager. Det samme med normal folkeskikk, der en åpner for at en annen trenende kan kjøre i mellom i pausene dine.
Tragisk, men en stadig voksende trend.

3) De som gjør bicepscurl i knebøystativet..

Missforstå meg rett, dersom folk skal trene biceps, og er utsatt for typen i punkt 2, forstår jeg denne.. Men; Det finnes en mengde folk som opptar de frivekttilbudene som finnes på et gym, til tross for at det finnes utallelige hantler, stenger osv utenom som de kunne brukt. Det er litt irriterende å vente på knebøy/mark, fordi noen absolutt MÅ stå i knebøystativet for å kjøre bicepscurlen sin. Dette er egentlig ingen stor sak, de fleste av dem tenker neppe over det, men det er gjennomgående irritasjon for dem som faktisk skal gjøre noe tungt, å vente på at noen skal ta plassen der bare for å gjøre noe de lett kunne gjort med den stanga som ligger på gulvet 3 meter lengre vekk fra speilet.

Vel, dette var egentlig en ?selvterapeutisk? skriving jeg gjorde for å prøve å ikke irritere meg over at jeg støter på disse 3 typene på en gang hver eneste gang jeg trener.. For dere der ute, dere gjenkjenner sikkert noen av disse, og om noen av dem som leser dette kanskje kjenner seg selv igjen i dette? Tenk over det. Treningstudioet er et felleskap, ikke bare for de store, svære og sterke, men også de som mosjonerer, de som slanker seg, de som bare vil ha en sunn livsstil. Prøv etter beste evne å vær folkelig mot dem rundt dere, for det skaper et miljø der alle kan arbeide side mot side mot sine egne mål.

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter