TOPP 10: De største treningstrendene i 2020

Hva blir de største treningstrendene i 2020?

For fjortende år på rad har American College of Sports Medicine (ACSM) – med hjelp fra 4000 profesjonelle innenfor treningsbransjen – publisert sin liste med hva de tror blir populært innen treningsverdenen neste år.

Forfatterne bak listen sender ut elektroniske spørreskjema til fagpersoner i bransjen fra flere forskjellige land. På 1.plass finner vi bærbare teknologiske enheter og dette punktet hadde også samme plassering på fjorårets liste. På andreplass ligger treningsformen HIIT (Høy Intensiv Intervall Trening) og gruppetrening tar tredjeplassen.

TOPP 10

1) Bærbare teknologiske enheter

Teknologisk og elektronisk utstyr som smartklokker, pulsbånd og aktivitetsmålere er eksempler på verktøy som stadig flere bruker relatert til fysisk aktivitet. For mange kan slike enheter bidra til å holde motivasjonen oppe for å fortsette med gode treningsvaner.

2) High Intensity Interval Training (HIIT)

HIIT står for Høy Intensiv Intervall Trening. Dette blir sett på som en tidseffektiv treningsform hvor man trener korte og intensive intervaller, for eksempel i en sirkeløkt. I en hektisk hverdag med en travel timeplan er det mange som vil gjøre unna en effektiv økt på kort tid, og derfor benytter seg av HIIT.

3) Gruppetrening

Konseptet gruppetrening har eksistert i mange år. De siste årene har man sett en økende interesse for gruppetrening og denne treningsformen var på en andreplass over treningstrend-listen for 2019. I 2017 var gruppetrening rangert som nummer 6, mens det i 2016 lå på 20.plass.

4) Trening med frivekter

Styrketrening med stenger, hantler, kettlebells og medisinball.

5) Personlig trening

Etterspørselen av personlige trenere øker, både på treningsstudio og online. Stadig flere ser verdien av et individuelt og helhetlig opplegg basert på sitt utgangspunkt og mål. Man får økt kvalitet på treningen og med regelmessig PT-oppfølging sikrer man kontinuitet i treningen. Både i 2018 og 2019 var personlig trening på 8.plass.

AFPT har som målsetning om å gi deg den beste Personlig Trener utdannelsen på markedet og har siden 2005 jobbet kontinuerlig for nettopp dette. Les mer om vårt PT-studie her.

6) Trening som medisin

Fysisk aktivitet gir mange helsefordeler, både psykisk og fysisk. Dette blir det stadig lagt mer fokus på, både innad i treningsbransjen, men også på arbeidsplasser og i skolesystemet.

7) Kroppsvekttrening

Denne treningsformen er enkel å utføre hvor som helst, når som helst – derfor er det kanskje ikke så rart at egenvektstrening er populært. Her jobber man med egen kroppsvekt som motstand og man må ikke å oppsøke et treningssenter for å få en effektiv treningsøkt.

8) Trening tilpasset eldre

De siste årene har det blitt satt mer og mer fokus på viktigheten av seniortrening. Treningsprogram rettet mot eldre er viktig for å sikre trygge aktiviteter som bidrar til økt livskvalitet og bedre funksjonalitet i hverdagen. Å inkludere fysisk aktivitet etter hvert som årene går er viktig for å bevare muskelmasse, samt redusere risiko for skader og sykdom.

9) Coaching innen mental trening og velvære

Nå er det ikke lenger bare toppidrettsutøvere som benytter seg av mentale trenere og coaching for å kunne prestere bedre. En sterk kropp krever et sterkt hode. Viktige stikkord her er atferd, endringsvilje, verdier, behov, visjon og mål.

10) Utdannede og sertifiserte treningscoacher

Det stilles stadig høyere krav til de som jobber i treningsbransjen. Folk vil ha trenere som har høyere utdanning og mer spesifikk spesialkompetanse innenfor ulike områder. Dette bidrar til at flere søker mer kunnskap som bidrar til økt kompetanse og forståelse for hvordan kroppen fungerer. Det er også blitt strengere krav innen treningsbransjen for å kunne jobbe som personlig trener.

Kilde: https://journals.lww.com/acsm-healthfitness/Fulltext/2019/11000/WORLDWIDE_SURVEY_OF_FITNESS_TRENDS_FOR_2020.6.aspx


Saken er hentet i fra AFPT

Saken er hentet i fra AFPT

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter