WEB-TV: Training legs with IFBB Bodyfitness Athlete Pia Jansson

Navn: Pia Jansson
Alder: 46
Høyde: 162
Vekt On/Off: On: 55-59 Off: 65-68
Bosted: Kungsbacka
Yrke: Personlig tränare, Tävlingscoach och Kostrådgivare
Sivilstand: Sambo
Klubb: MM Sports
Instagram: @pia.jansson_
Sponsor: MM Sports, Better Bodies, Lavish Beauty

Meritter:
(BF = Bodyfitness BB = Bodybuilding  AF = Athletic Fitness)

 • 2:a Tyngre Classic masters -18 (BF)
 • 3:a Tyngre Classic -163 cm -18 (BF)
 • 1:a SM masters -16 (BF)
 • 2:a Tyngre -16 (BF)
 • 2:a Sweden GP -16 (BF)
 • 3:a Sweden GP overall -16 (BF)
 • 3:a EM -15 (BF)
 • 3:a Sweden GP -15 (BF)
 • 4:a Nordiska Mästerskapen -168 cm (mätte över)-14 (BF)
 • 2:a SM -14 (BF)
 • 3:a SM masters -14 (BF)
 • 2:a SM masters -12 (BF)
 • 3:a SM -12 (BF)
 • 2:a Nordiska Mästerskapen -06 (BF)
 • 1:a Norska Mästerskapen -06 (BF)
 • 1:a Norska Mästerskapen overall -06 (BF)
 • 1:a Larvik GP -06 (BF)
 • 2:a Luciapokalen -04 (BF)
 • 1:a Decembercupen -04 (BB)
 • 1:a Decembercupen Overall -04 (BB)
 • 2:a SM -04 (BF)
 • 1:a Luciapokalen -57 kg -02 (BB) + Bästa posör
 • 1:a Oslo Open +57 kg -02 (BB) + Bästa kvinnliga posör
 • 1:a SM -01 (AF)
 • 3:a SM-kval -01 (AF)

Du kan vel starte med å beskrive deg selv for de som ikke kjenner deg?

Jag skulle nog vilja beskriva mig själv som snäll, bestämd, energisk och temperamentsfull. Jag är väldigt överbeskyddande, speciellt gentemot de som står mig nära – både familj, vänner men även gentemot mina klienter och jag värdesätter trygghet och lojalitet extremt högt. Jag ser väldigt sällan några problem utan väljer att se eventuella ”motgångar” som utmaningar där det alltid finns ett syfte med att de dyker upp. En ”möjlighet” som dyker upp i helt fel tidpunkt i livet, eller så behöver jag lära mig något av den händelse som uppstått – oavsett så går jag alltid vinnande ur situationen då allt som händer och sker ger mig ytterligare en erfarenhet att ta med mig till framtiden.

Jag har inga problem att bryta kontakter om jag upplever att de tär på mig mer än nödvändigt. Detta är något jag lärt mig den hårda vägen, men är väldigt glad för.
De människor du omger dig med skall ge dig energi, de skall boosta din glädje och ge dig en bra känsla. Alltför många människor idag är på tok för upptagna av att vara alla andra till lags och ”jatta” efter andras pipa att de glömmer av sig själva och sitt eget mående.

Du måste alltid prioritera dig själv och din hälsa, din lycka och välmående först, oavsett om du är förälder, partner eller vän – mår du själv dåligt kan du aldrig hjälpa, stötta eller finnas där för någon annan.
Jag har på ”äldre” dagar blivit något ”mjukare” i min personlighet – backa bandet 15 år, då kunde jag mer eller mindre gå över lik för att få min vilja igenom. Idag är jag lite mer soft gällande den biten.
Jag väljer mina fighter med ”omsorg” och kommer aldrig ta mig tid eller ork till att vara delaktig i det vansinniga ”dramat” som tyvärr fitnessbranschen är extremt bra på att locka fram hos folk.

I´m WAY to old for that shit. ??


Det er snart 20 år siden du var med og konkurrerte for første gang i Athletic Fitness. Hva var det som fikk deg å ta skrittet opp  på scenen den gangen

Väldigt enkelt: En tjej på gymmet skulle tävla och då tänkte jag, ”Vad fasen, kan hon kan väl jag”. Så på den vägen blev det.

Og deretter har du konkurrert i både Bodybuilding og Bodyfitness, men hvilken gren liker du best og hvorfor?

Bodybuilding – utan tvekan!  Kvartsvändningar i högklackat och blingbling i all ära, men friposering och få möjlighet att uttrycka sig med sin fysik i ett friprogram är något alldeles speciellt. Det är så otroligt häftigt och vansinnigt givande att utforma ett estetiskt framförande i symbios med ett musiksstycke som förmedlar en stark känsla till både publik och domare. DET är vad kroppsbyggning handlar om. Estetik, fysik och känslor i samklang med varandra.

Det finns inget värre än de som (fortfarande) envisas med att posera i otakt till musiken, klämmer av 42 tarvliga dubbel biceps och 379 småfattiga krabbor, stapplar runt likt stelledsopererade dörrknoppar utan vare sig taktkänsla eller inlevelse.

Hvor lenge ser du deg selv holde på og konkurrere?

Till den dagen jag känner att jag är ”färdig” – att jag har åstadkommit det jag vet att jag har kapacitet till.


Kostholdet hvordan ser det ut under en normal dag?

Frukost:

 • 2 dl fiberhavregryn
 • 2 dl mellannmjölk
 • 1 banan
 • 3 ägg

Mellanmål:

 • 250 g mager kvarg (smaksatt)
 • 150 g frusna bär
 • 2 msk rostade solroskärnor
 • 5 majskakor (chiafrön och havssalt)

Lunch:

 • 100 g ris, pasta eller bulgur (okokt)
 • 175 g kyckling, nötfärs, tonfisk
 • ½ avocado, 1 msk olivolja
 • Grönsallad med mager fetaost eller naturell keso

Innan träning:

 • 2 dl havregryn
 • 2 dl mellanmjölk
 • 1 vikingshot från MM Sports

Efter träning:

 • 50 g pure whey från MM Sports
 • 1 proteinbar (valfri) eller 1 liten påse tuttifrutti

Middag:

 • Vad som helst! Husmanskost, thaimat, pizza o.l

Hvordan ser ditt treningsprogram ut?

Just nu kör jag efter en 12-veckorsprogrammering, hypotrofi med fokus på överkropp. Efter de 12 veckorna blir det nya 12, hypotrofi med fokus ben osv.. Jag har fördelen att vara hyfsat jämnt fördelad i fysiken vilket gör att jag utan problem kan köra efter ett upplägg som detta. Målet just nu är att bygga massa jämnt fördelat och hittills har det fungerat riktigt bra.

Er det noen spesiell muskelgruppe som du prioriter og vil forbedre?

I dagsläget, nej.

Noe du vil nevne helt til slutt?

Ett tips till alla som vill tävla: Krångla inte till det!  Träna hårt- kör basövningar som grund i ditt upplägg och lägg sedan till några assisterande övningar som komplement.

Ät ordentligt – du bygger inga muskler på 1000 kcal/dag och uteslut inte någon makronutrient ur din kost!!!!

Ta god tid på dig – börja träna, se till att tycka om att ha ont (tung träning gör ont i muskeln!!) och pusha dig ordentligt på varje pass i några år, INNAN du får för dig att börja tävla.

Tycker du inte om att träna kommer din tävlingsförberedelse bli en jäkligt traumatisk och deprimerande upplevelse. Alla kan träna hyfsat hårt med energi i systemet. Det blir värre när du börjar dra ner på energiintaget och fortfarande måste prestera på max på passen. DÅ måste du verkligen älska träningen. För det där tramset om att öka reps och sänka vikter närmare tävling är ren bullshit om du frågar mig. Du skall ALLTID träna som om du skall bygga muskelmassa – speciellt när du närmar dig tävling för att inte förlora din hårt förvärvade muskelmassa.

Men glöm inte VILAN – det är återhämtningen som avgör om du blir övertränad och utbränd eller bäst när det gäller.
Lätt som en plätt va? ??

Stikkord:             

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter