Tren kaotisk, voks mer!

Hver gang kroppen din gjør noe den ikke er vant til, må den utvikle seg på et eller annet nivå.

Alle vi som trener stort sett har våre programmer eller rutiner. Disse varierer i treningsfrekvens, noen ganger øvelser, belastning og mål med treningen. Dessverre er det endog slik at når en har noen år på baken med trening, så vil en ofte oppdage at uansett hva en prøver, så har en vært dær før?.

Dette vil i praksis ikke ha så mye å si, men allikevel betyr det at selv om en varierer treningen, så har kroppen gjort noe lignende før og følgende vil kroppen etter noen ganger med det samme gjenkjenne denne treningen, som igjen vil fjerne progresjonen nye rutiner bringer med seg.

Hva kan vi gjøre med dette? Det er virkelig ikke et enkelt svar, men prøv å lag din egen ?kaosteori?. Finn på noe rett og slett! Lek med øvelser og bevegelser på en måte du ikke har gjort før.

Undertegnede selv fant mye uant potensiale på ryggmusklene gjennom å endre på chins/kroppshevinger. Jeg tar dem til toppen, og beveger meg der fra side til side i øverste posisjon, før jeg sirkulært først mot en side, og så mot motsatt side kjører chin bevegelsen.

En annen spennende variant er boksing med vekter?. Det høres ut som noe som er tatt ut fra en eller annen andrerangs film der en spretter rundt med vekter og slår i lufta, men det har virkelig noe for seg! Forsøk å ta et par LETTE hantler i hendene, type 2-5kg, og sikt på 5 minutter med konstant fotarbeid, jabber, hoocks, uppercuts og slagkombinasjoner. Jeg skal nesten garantere at før du når dine 5 minutter vil skuldrene svi, og svetten sile som nesten aldri før. Dette er faktisk en glimrende cardioøvelse som også bygger skuldre som bare juling. Gjør dette 3 ganger per uke, så garanterer jeg ny vekst i skuldrene og armene, samt bedre kondis. Husk fotarbeidet, og garden. Du står ikke med hendene ned langs siden i en boksekamp. De skal beskytte hodet.

NB; Husk å ikke slå for FULL fart med vekter i hendene, men sikt på bra tempo, men i kontrollerte bevegelser.

Hvor vil jeg med dette? Våg å lage litt kaos, bryte med rutiner. Hver gang kroppen din gjør noe den ikke er vant til, må den utvikle seg på et eller annet nivå. Det er egentlig fantasien som avgjør hvor mye du kan få ut av en slik kaosteori ved siden av den vanlige treningen. Hent inspirasjon fra andre idretter en kroppsbygging, og tenk på hva de og de idrettene har som ingen andre har. Turn, kampsport, friidrettsgrener og andre idretter har mange kroppsspesialiteter som kan brukes som inspirasjon for ny trening og nye resultater.

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter