Tren styrke jenter!!

La oss gjøre det klart en gang for alle!

Jenter som trener med vekter, trenger IKKE å være redd for å bli seende ut som en mann eller som en kroppsbygger!

Det kreves ekstreme anlegg fra fødselen av, pluss EKSTREM trening og spising gjennom veldig mange år for å oppnå slike resultater som dere har sett kroppsbyggerdamer ha. Muskelvekst er i hovedsak styrt av hormoner, særlig kjønnshormonet testosteron. Damer har 20 ganger mindre testosteron enn menn. Selv for en mann er det veldig vanskelig å bygge muskler – for en dame er det 20 ganger vanskeligere. Så om du er dame og trener med vekter; ikke vær redd for å våkne en dag med overdimensjonerte armer – TRO meg, du rekker å stoppe i tide!

Tenk heller på alle de positive egenskapene styrketrening har på kroppen din. Når du titter på deg selv i speilet, er det tre ting under huden din som bestemmer hvordan du ser ut: ben, fett og muskler. Benbygningen din kan du ikke gjøre noe med. Fettet er det som disser når du hopper opp og ned. Resten er muskler!

Når det gjelder selve treningen, så kall det gjerne å «stramme opp», men det å stramme opp betyr egentlig å bygge musklene, så ta konsekvensen av det, og tren skikkelig. Hvis du som jente skal ha noen som helst sjanse til å trene opp musklene, så må du trene hardt og du må trene tungt. Husk at det er 20 ganger så vanskelig for deg å trene deg opp som for en mann – det betyr at du må trene ENDA hardere enn det gutta gjør, for mindre resultater. Så ikke vær redd for å ta i, ikke vær redd for å bruke tunge vekter – det må til hvis du ønsker resultater.

Ha også i bakhodet at det er helt vanlig å oppleve at vekten din går opp, samtidig som du går ned i bukse- eller kjolestørrelse når du begynner å trene med vekter. Grunnen til dette er at muskler veier mye mer enn fett, slik at du faktisk kan oppleve å gå opp i vekt selv om du slanker deg og får en strammere figur.

 

Skrevet av Gunnar Strand Jacobsen, fagsjef og coach i StrongBody , Norges største online coaching / online PT-selskap

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter