Nesten 80% av befolkningen har ryggsmerter en eller flere ganger i løpet av livet.
Dette kan bremse treningslysten. Langvarige ryggsmerter er gjerne knyttet til inaktivitet og emosjonelle problemer som depresjon og angst. Hva kan du trene når nesten alt gir smerter?
Det er mange ulike meninger om hvordan man bør behandle en person med prolaps. Mange sliter med å få oversikt over hva man egentlig bør og kan gjøre når man har ryggsmerter. Det kan være du har prøvd de fleste alternativer fra kiropraktor, massasje, fysioterapi, tøyning og styrketrening.
Du har kanskje begynt å lure på om du blir helt frisk noen gang? Du må starte med at du tar en mer aktiv rolle i ditt liv.
Trening virker positivt på pasienter med ryggsmerter ifølge en canadisk studie.
Studien viste at trening reduserte smerter i korsryggen med 28%. Folk som hadde langvarige korsryggsmerter og som trente styrke tre ganger i uken forbedret funksjonaliteten av ryggen med 60%, mens joggere med smerter i korsryggen forbedret sin funksjonalitet med 12%. Trening har ingen negative sider så fremt du har et individuelt tilpasset treningsprogram som tar hensyn til skaden din.
Det er ikke noe vits i å tenke på å slappe av mest mulig i hvertfall! Når man bruker neuromuskulær trening under rehabilitering, hjelper man den innerste muskulaturen å ta tilbake kontrollen over stabilitet rundt mage og rygg. Bruk trening som du er vant med, gå på mykt underlag, gå på ski dersom det ikke forverrer tilstanden din, tren styrke og svøm. Finn aktivitet som du kan gjøre uten at det forverrer smertene dine betraktelig. Ryggsmerter kan overkommes, men det krever tålmodighet, mye trening, tro på det man gjør, et profesjonelt støtteapparat og motivasjon. Det er viktig å sørge for at du får treningsoppfølging og psykososial støtte.
Ikke la smertene styre livet ditt, men bruk moderat trening for å ta kontroll over livet ditt og for å øke livskvaliteten din.
Her kan du lese mer om ryggsmerter.
Har du fått med deg vår populære podcast med Andreas og Jon som også er på Spotify?