Hva er de beste øvelsene for å få en spretten bakdel?

Rumpe er in, og både gutter og jenter trener spesialøvelser for å få en spretten bakdel. – Det finnes rumpeøvelser i fleng, og til og med såkalte rumpespesialister som har øvelser som på nesten magisk vis bygger sprettfuer harde som stein – og selvsagt på rekordtid.

Men noe skurrer.

For det er skapt et inntrykk av at det å trene rumpe krever helt spesiell innsikt som kun fåtallet besitter. Mange betaler derfor i dyre dommer for å få tilgang på det aller siste og beste innen rumpetrening. De som er selgere av mirakeloppskriften gnir seg i hendene, eller skulle jeg si lommebøkene.

Rumpe er blitt business – BIG business.

Men for å tjene penger på rumpetrening er det viktig å mystifisere konseptet, og skape et inntrykk av at du trenger hjelp – betalt hjelp selvsagt – for å lykkes. Ikke bare trenger du hjelp av «eksperter» men du trenger også helt spesielle apparat designet for å gi deg DIN drømmerumpe.

Fitness bransjen er en pengemaskin, der man selger drømmer og veien til drømmekroppen. Om alle kjente til veien var det ingen penger å hente, og derfor må veien gjøres utilgjengelig for allmennheten. Men om du vil og har råd kan du KJØPE deg et kart som på kort tid vil guide deg til den flotteste og mest spretne rumpe verden noen gang har sett.

GET KILLER GLUTES IN ONLY SIX WEEKS, skriker reklamen, og du kan til og med betale med Vipps. Så hva venter du på?

La meg gi mitt bidrag for å ødelegge for rumpespesialistene, og jeg trenger ikke mange linjene for å gjøre det.

Hvordan trene rumpe

Det er så enkelt at du må ha hjelp av «eksperter» for å klare å misforstå. For rumpa er hovedaktøren hver gang du gjør en øvelse der du setter deg på huk, og reiser deg opp igjen. Det er rumpa, som den største muskelen i kroppen, som har hovedjobben. Beina fungerer kun som hjelpere, som knebøyere.

Alle øvelser der du bøyer knær og hofte samtidig, om det er knebøy, beinpress, utfall, hacklift etc er en rumpeøvelse. Det er faktisk så enkelt.

Det er det samme som skjer i benkpress. Du beveger skulderledd og albueledd samtidig, og muskelen som har den største jobben er brystet. Der beina fungerer som hjelpere i knebøy, fungerer armene som hjelpere i benkpress.

That´s it, for å si det på britisk.

Her er en liste over rumpeøvelser

  • Knebøy
  • Markløft
  • Beinpress
  • Hacklift
  • Utfall

Du trenger ikke å tenke på rumpe for at den skal aktiveres når du trener disse øvelsene. Det tar kroppen seg av. Rumpa får automatisk den tyngste jobben, og så kobles de andre muskelgruppene på etter behov. Noen øvelser aktiverer hjelpemusklene beina mer enn andre, men mer om det en annen gang.

Værsågod, her er altså oppskriften på rumpe. Som du ser, er det nesten irriterende enkelt. Det er bare å bøye seg opp og ned så fikser kroppen resten. Om du har vekten på ryggen eller holder den i hendene, ligger i en benpress eller står i en hacklift, kjører utfall gående eller stående bryr kroppen seg fint lite om.

Så lenge du bøyer hofte og knær samtidig er du i mål. Da har du tikket av alle bokser som kreves for å trene rumpe! Så tar det litt mer enn SIX WEEKS, men sånn er det bare. Roma ble jo heller ikke bygget på en dag, eller hur?

Ha en enkelt og tålmodig rumpetrening!


 

 

Kristiansanderen Thor Ivar Hornnes – muskelprofessoren – har vært i bransjen mer eller mindre sammenhengende siden han startet opp ”Thor Ivars gym” i Kirkegata i 1982 – som et av Kristiansands aller første treningssentre. I 1989 ble han norgesmester i tungvektsklassen, og gjentok bragden som veteran i pluss seksti i 2021.

Muskelprofessoren står bak flere treningskjeder som Shapes, Trimeriet og Instinct, og selger utendørsapparater fra blant annet Omnigym og Tufteparken samt inneapparater fra Freemotion. Siste konsept hos seriegründeren er Anatomic Fitness, norskproduserte treningsmaskiner der anatomi og biomekanikk ligger til grunn for design og funksjon.

 

Kristiansanderen Thor Ivar Hornnes – muskelprofessoren – har vært i bransjen mer eller mindre sammenhengende siden han startet opp ”Thor Ivars gym” i Kirkegata i 1982 – et av Kristiansands aller første treningssentre. I 1989 ble han norgesmester i tungvektsklassen, og gjentok bragden som veteran i pluss seksti i 2021. I 2022 vant han bronse i Mr. Universe, og tok med det steget helt opp i verdenseliten.

Muskelprofessoren står bak flere treningskjeder som Shapes, Trimeriet og Instinct, og selger utendørsapparater fra blant annet Omnigym og Tufteparken samt inneapparater fra Freemotion, Atlantis og Function Line. Siste konsept hos seriegründeren er Anatomic Fitness, norskproduserte treningsmaskiner der anatomi og biomekanikk ligger til grunn for design og funksjon. Her kan du lese alle artiklene skrevet av Muskelprofessoren.
Stikkord:

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter