Treningskontakt – noe for deg?

Du har kanskje hørt om ordningen som kalles for støttekontakt, men har du hørt om treningskontakt?

Det er mange mennesker med bistandsbehov som får vedtak om støttekontakt gjennom kommunen eller bydelene i Oslo kommune. Støttekontakten kan også være treningskontakt. Som treningskontakt kan du motivere til å drive fysisk aktivitet og bidra til å finne individtilpassete aktiviteter. Det kan være vanskelig for personer med rusproblemer eller psykiske vansker å motivere seg til trening, og å ha noen som møter opp og som en har tillitt til kan utgjøre en stor forskjell.

Treningskontakter gjennomgår kurs med mål om å gi innsikt i helsegevinstene ved fysisk aktivitet og et sunt kosthold, samt om kommunikasjon og tilnærming til mennesker med ulike behov. De blir lønnet av NAV, kommunen eller bydelene de arbeider i.

En som skal fungere som treningskontakt bør brenne for idrett og fysisk aktivitet i hverdagen, og som ønsker å fungere som motivator og støttespiller. Aktuelle aktivitetsopplegg kan være klatring, jogging, turer, bordtennis, svømming, treningssenter, skøyter, ski, fotball, basket, orientering og liknende.

Ta kontakt med kommunen din hvis du er interessert i å bli treningskontakt, eller hvis du selv har behov for en treningskontakt. Kanskje dette kan være noe for personlige trenere med hull i timeplanen, eller for studenter som bare har kapasitet til å jobbe noen timer i uken?

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter