Trine bokser på Norway open

Tungt og hardt – På Norway Open får du se Trine Renhusløkken i ringen, i fjor stilte hun i bodyfitness

  • Trine-Renhusløkken2015-1Alder: 28 år
  • Høyde: 178 cm
  • Vekt. On/Off: Ligger på 70-75 kg, stilte i BF på 68 kg
  • Bosted: Jeg holder til på Ammerud i Oslo
  • Yrke: Helsesekretær på Aleris Frogner
  • Klubb: Frontline Academy
  • Sponsor: Jeg er så heldig å bli sponset av Briskeby Osteopati. Tore Morten Otterstad stiller opp med kunnskap og magiske hender for å holde kroppen funksjonell og skadefri.
    Termomed Henrik N. Bakke, som med akupunktur, kopping og massasje hoder kroppen og hodet i balanse

Fortell oss litt om deg selv – hvem er Trine?

Den korte versjonen er vel at jeg er ei leken, gla’ jente som aldri sier nei til en utfordring. Jeg setter veldig pris på å nyte det mother nature har å by på. Familietid er noe jeg verdsetter mer og mer etter hvert som årene går, og ingenting er viktigere for meg enn å være ett bra forbilde for sønnen min Markus (6år)

Ifjor så debuterte du i bodyfitness under Norway Open; hvordan var oplevelsene rundt dette med oppkjøring, diett og selve konkurransen?

Jeg sitter kun igjen med gode opplevelser og minner etter sesongen. Jeg debuterte som du sier i Norway Open, og stilte også i NM da samme sesong. Jeg var til sammen 16 uker på diett, men jeg hadde tiden i forveien opparbeidet meg en bra kaloritoleranse, så jeg kunne starte dietten forholdsvis høyt på 2500 kcal, de siste ukene trappet jeg ned og endte vel til slutt på ca 1800 kcal. Diettlivet synes jeg egentlig var veldig bra, hadde masse energi og var 100 % innstilt på å fullføre fra dag 1.

Jeg gikk inn i hele galskapen med den innstillingen at dette var noe jeg hadde valgt selv, og at jeg derfor ikke skulle klage eller la andre plages av mine valg. Selve konkurransene synes jeg bare var positivt, jeg hadde ikke nerver og koste meg gjennom begge stevnene. Følelsen av å gå opp på den scenen og komme i finale i begge stevnene var helt ubeskrivelig. Og det er garantert ikke siste gangen jeg har entret scenen i bikini og bling.

Hvor lenge hadde du trent styrketrening før du bestemte deg for å stille?

Jeg begynte å trene styrke aktivt i 2011, så det ble 3 år, med minimum 5 økter med styrke hver uke. Bestemte meg vel i 2012 for å prøve å gå for høstsesongen 2013, men da ble det litt mange ytre faktorer som stoppet meg, jeg begynte oppkjøring og diett også da, men måtte bryte 4 uker før første konkurranse. Det var ett hardt valg, men både kroppen og hodet nektet og samarbeide. Det var vel da jeg skjønte hvor viktig det er at man er i balanse på alle plan for å kunne gjennomføre en sånn type diett med glans.
Trine-Renhusløkken2015-8Ikke så lenge etter høstens konkurranser var ferdige så begynte du å trene thaiboksing; hvordan kom du inn på de tankene?

Etter jeg hadde gått av scenen på NM og kommet litt inn i hverdagen igjen, fikk jeg en liten nedtur og mistet helt lysten på å ta opp igjen styrketreningen. Jeg tok derfor noen uker fri før jeg startet opp med Muay Thai. Noen år tilbake prøvde jeg en økt med dette sammen med en venninne, og fikk sansen for det med en gang, men la det til side da for å ha fult fokus på kroppsbygging/fitness. Så når jeg da skulle begynne med noe annet, var dette ett naturlig valg. Jeg var redd jeg var ”for gammel” til å slenge meg med på ett nybegynner kurs, så jeg tok noen PT timer med Mohsen Bahari på Frontline Academy i Bogstadveien, og da tok det ikke lang tid før jeg var i gang med både partier og økter med trenere utenom.

Har du trent noen annen form for kampsport tidligere?

Nei det var utenom den ene økten ett helt nytt felt for meg. Noen ganger må man innom litt av hvert, feile og lykkes litt – før man finner sin ting. Det har jeg gjort nå!

Trener du fortsatt styrke? Og gi et eksempel på hvordan treningsopplegget kan se ut under en uke?

Jeg hadde en plan om å skulle kombinere, men det skar seg. Uansett hva jeg gjør, så har jeg fullt fokus og gjør det 110%. Det skulle vise seg å for meg, være vanskelig å kombinere det å bygge muskler på konkurranse nivå, og være en god nok figher til å kunne gå i ringen. I tillegg da til å være ”supermamma”  Så styrketreningen jeg gjør nå er nesten uten unntak det jeg gjør i forbindelse med muay thaien. Jeg prøver å ha fokus på å bygge en sterk core muskulatur, og holde kroppen sterk, smidig og i god form.

Treningen må legges opp etter familieliv, ikke omvendt. Så det er mye unntak. Men En typisk treningsuke for meg er at jeg Mandag – Torsdag trener på parti på Frontline, thaipads og mellomparti. I tillegg prøver jeg å få inn yoga og cardio hvertfall 3 ganger i uken, også kjører jeg en-på-en trening 3-5 økter i uken.

Hvordan ser kostholdet ut?

Jeg er opptatt av å kunne være offseason, når jeg er offseason. Jeg prøver å holde en basic diett i bunnen, men det går mest på å få i meg nok og riktig næring. Den siste tiden har jeg prøvd ut litt raw food, mye frukt og grønnsaker. Da føles kroppen lettere ganske fort, og energilagrene fylles MAX.

Og nå skal du gå din første kamp under høstens Norway Open; fortell litt om det?

Ja hva skal man si om det, det er ikke er lett å få motsander, hvertfall ikke oppe på min vektklasse. Denne gangen var jeg heldig at noen ville møte meg i ringen, så pr i dag har jeg motstander, og da er det bare å finpusse frem til kamp. Jeg er så heldig å ha gode støttespillere, som gir ærlige tilbakemeldinger og jeg stoler blindt på at de ikke sender meg i ringen hvis de vet jeg ikke er klar. Nå er jeg inne i en god flow, liver smiler og jeg føler også selv at tiden er inne for å vise meg fra min sterkeste side.

Trine-Renhusløkken2015-3

Hvilken vektklasse går du i og må du dra deg ned mye?

Jeg går i -71 kg, og må dra meg ned kun ett par kilo. Det er i utgangspunktet ikke noe stress, og med god hjelp, er jeg sikker på at dette skal gå som en lek.

Hva er det du liker best med thaiboksing?

Å, det er så mye at det er vanskelig å holde det kort. Jeg liker samholdet, vennene man får på veien og det at man kan se sin egen fremgang så utrolig godt. Etter jeg begynte med Muay Thai har jeg mere fokus på balanse mellom kropp og sjel, jeg tar vare på meg selv på en annen måte, og jeg leker.

Trine-Renhusløkken2015-4

Din største støttespiller? Hvem og hvorfor?

Familien min skal ha en kjempe takk, som orker å holde ut med meg. Markus som (nesten) like blid hver kveld vinker til meg og gir meg gode koser når jeg drar på trening, og som synes det er stor stas å være med Mamma på treningen. Og Kim som stiller opp og backer meg i alle avgjørelser, og som kommer til å være en veldig god støttespiller siste tiden i oppkjøringen, med vektkutt osv. Dette vet jeg av erfaring at han er virkelig god på.

Trine-Renhusløkken2015-5Mohsen Bahari er vel den som har fått testet tålmodigheten sin mest på meg. Jeg har ikke tall på hvor mange timer vi har hatt nede i kjelleren på Frontline nå, men det begynner å bli mange. Mohsen er en fantastisk coach, som har pushet meg langt utenfor comfort sonen, mer enn en gang. Jeg er utrolig taknemlig for god hjelp, til og med i oppkjøring til egen kamp var han nede og plukket av meg noen uvaner! TUSEN TAKK.

Jeg får veldig god hjelp av min coach, som også har blitt en god venn – Simen Grøttum. Han har utført mirakler med meg, som trener sier han selv at han vil formidle treningsglede i form av mestringsfølelse og fremskritt både mentalt og fysisk. Og hans filosofi er at ikke alle kan bli best, men at alle kan gjøre sitt beste. Alle treningsøkter med Simen er som en lek, misforstå meg rett, det er ikke rom for å ligge bakpå, jeg piskes rundt og må prestere. Men han har knekt koden på hvordan man skal få meg til å lære, og da er mye gjort. I tillegg har han fokus på at jeg skal ta det som en lek og ha en fin flow. Vi er begge to veldig flinke til å se løsninger i stedefor hindringer, noe som har resultert i at vi har trent både innendørs og utendørs, med alt fra fotarbeid på balansestokker i skogen, til sparring i ”ringen” på st.hans haugen. Evig taknemlig for all tid og energi han bruker på å få meg til å bli en bedre versjon av meg selv, både som menneske og fighter.

Simen er også en fighter, verdt å legge merke til, som for øvrig også fighter og representerer Frontline Academy – og trenger motstandere til kamper! Kan ikke klander noen for at de ikke vil møte han i ringen, men hvis man har litt guts og vil møte en bra fighter, så vil jeg virkelig oppfordre alle som tørr – til å møte han her. Jeg spurte han en gang hvordan han er som fighter, og fikk ett herlig svar; «Jeg som fighter elsker kampsport da jeg anser det som ett urinstinkt, og ett behov som ligger dypt i meg. Jeg trener MMA, Muay Thai og har smakt på BJJ. Jeg fighter fordi jeg har aggresjon i meg, og mener denne får sunt utløp i form av kampsport. Jeg tror mye av makt og voldsproblemer verden over i dag kunne vært unngått dersom folk hadde vært mer straight forward, og turte å ta sine egne fights – både med seg selv og sine «fiender».

Så la han til på slutten; «Jeg er ikke redd for å gå i clinch»

Takk også til de andre trenerene og medlemmene på Frontline, som alle har vært med å bidra til at jeg har utviklet meg dit jeg er i dag

Stikkord:    

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost

Del:

NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter