4 Vanlige feil og myter om trening

Manglende resultater er sjelden et mysterium, men skyldes som regel feil trening

Det er flere myter der ute som må avlives, som av uante grunner har festet seg i folket over lang tid.Mange tenker så mye på hva som er ”rett og galt”, moteriktig, og i vinden, at de glemmer det helt enkle og fundamentale. Fokuseringen på nye oppskrifter, øvelser og regler for hva en skal og ikke skal gjøre har for mange ført til ”etablerte sannheter” og teorier som ikke fungerer. Vi skal se på noen av problemene som har dukket opp med tiden.

1) Vil du ha mindre mage?

Dersom svaret er ja, som det i mange tilfeller er, hva gjør du med saken? Krasjer ut 100 situps per dag, og venter på magerutene som skal sprette frem på midja mot sommeren?
Følger du denne tilnærmingen alene skal jeg nesten garantere en ting i alle fall. Du vil IKKE lykkes. Lavt midjemål er ikke et resultat av hvor mye du trener magen, det er et resultat av hvor mye du trener totalt sett i forhold til hva du spiser. Undertegnede selv ble temmelig overasket da han trente ved ”Kjørbekk Sportsklubb” i Skien før. Der møtte jeg konkurrerende kroppsbyggere som overhodet ikke trente magen sin, men utseende deres kunne veldig lett føre en til å tro noe annet.

De presenterte en teori om at magen brukes nesten i alle bevegelser vi gjør, og at gjennom tung trening, vil magemusklene få den stimulien den trenger for å vokse seg stor nok. Følgelig var utseendet deres IKKE basert på magetreningen, men kostholdet deres der de inntok mindre næring en de brukte ila en dag. Når fettet forsvant, så kom magemusklene til syne.. for de hadde utviklet seg i fred under fettlaget i løpet av året. Når du trener magen er det faktisk for å styrke musklene der. En sterkere muskel, er en større muskel uansett hva folk sier.
Bottom line; Du får ikke mindre mage av å klemme ut hundrevis av situps hver dag/uke!
Spis sunnere og mindre, og tren mer, så kommer du til mål.

2; Er du en av dem som ”bare vil ha litt bedre fysikk, uten å bli stor og treg?”

Jeg har nyheter til deg da. Tren hardt, og spis rett. Så skjer resten av seg selv. Utallelige folk spør meg om hjelp med trening osv, der de presiserer at de ikke vil bli så store, bare strammere og sterkere. Jeg bruker å svare enkelt; Hadde det vært så lett å bli for stor og muskuløs, lurer jeg veldig på hvordan dagens kroppsbyggere hadde sett ut! Du blir ikke Arnold over natta, du kommer ikke til å våkne en dag å se ut som en kroppsbygger. Det kreves enormt mye å oppnå stor muskelmasse, og det er ikke gjort over kort tid. Det folk spør om endog er at de vil bli strammere og sterkere.. Dette er et mål som i stor grad må jobbes mot akkurat som om du ville bli masse større og sterkere også, med det mulige unntaket at du kanskje må jobbe litt mer eksplosivt på trening.

Bottom line; Ingen fare. Du vokser ikke ut av klærne på et øyeblikk selv om du går inn for det en gang.. Så tren hardt, og se hva som skjer med tiden.

3; Jeg bruker det treningsprogrammet Arnold brukte, men…..

Har på sett og vis skrevet om ”feil program” tidligere, men jeg kan ikke understreke nok at å kopiere en proffbyggers program er en DUM ide. Disse menneskene er verdens beste i sitt fag, og har genene, kostholdet, pengene, og alt annet deretter. Å sammenligne seg med dem, og tro at en kan gjøre som dem å bare vokse uten grenser er regelrett dumt. En høyst reell risiko er overtrening om en følger disse karene, for mange av dagens kroppsbyggere i verdensklasse bruker medikamenter for å resturere seg raskere.. Kort fortalt; Forsøker du å trene som sunn og ren idrettsmann med samme mengde og tempo som en dopet proff, er du DØMT til å misslykkes.

Bottom line; Ingen andres programmer vil være PERFEKT for deg. Du må finne hva som fungerer for deg, og følge det. Det finnes ingen proffer, blad eller reklamer som kommer med en magisk løsning for deg. Du må jobbe systematisk over lang tid, så vil du nå ditt potensiale. Og for all del; ikke vær så naiv at du tror at du kan kopiere proffene. De er faktisk verdens beste idrettsmenn i sin kategori. Om du skal stå på ski, skal du da hoppe rett inn i det gamle treningsprorammet til Bjørn Dæhlie? Prøv, og se hvor lenge det fungerer.

4; Kjenner du at du har blitt større på trening…?

Jada, jeg har hørt denne mange ganger.. Og jeg forstår den veldig godt. Akkurat når du trener fyller du musklene du jobber på med blod, og der og da vil de dermed være større og hardere en før du startet. Men; Du blir IKKE større på trening. Du blir derimot MINDRE på trening. Hele poenget bak muskeltrening er å bryte ned musklene våre, slik at små ”skader/blødninger” oppstår i muskelvevet. Det som så skjer er at kroppen sender et signal om at dette må repareres og styrkes for å unngå samme skade igjen.. Resultatet; Vi river musklene ned, slik at de skal bygge seg sterkere når de gjenreises. Treningen bryter NED muskelvev.. Hvile og mat gjør at de vokser seg større etterpå!

I din søken etter kroppen du vil ha er det bare en ting som nytter. Hardt arbeid over lang tid. En må finne sin egen vei, hva som fungerer for nettopp en selv, og ikke for kjendisene i bladene. Veien til drømmekroppen ligger ikke nedtegnet på en oppskrift noen steder, du må selv gjøre valgene som fungerer. Og husk på veien videre; Kunnskap er makt. Vær kritisk, les, og forstå hvordan kroppen vår fungerer. Først når du forstår dette, vil du kunne nå skikkelige resultater.

Fortsett å les på www.Iform.no, forstå kroppen du har, så skal vi gjøre vårt beste for at du skal lykkes. Gi oss litt av tiden din, og bruk energi og vilje på gymmet, så kommer du garantert mye nærmere dit du vil :-))

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter