Velg riktig treningssenter

Du har bestemt deg for å begynne på et treningssenter  eller å bytte til ett nytt. Bra! Men før du finner fram lommeboka og melder deg inn, så husk at alle senter er ikke like.

treningssenter2015-8-1

Her er spørsmålene du trenger å stille.

Er treningssenteret nær der du bor eller arbeider?

Du bør satse på å gå til senteret minst tre ganger per uke. Men jo lenger veien er, jo mer sannsynlig er det at du sløyfer turen. Finn et treningssenter som det er kort vei til, og du vil finne ut at det blir mye lettere å dra på trening.

Vet du hva du vil ha fra treningssenteret?

Sett opp en liste over dine ønsker. Tenk på hva du vil trene, når og om det finnes tilbehør slik som badstue, svømmebasseng, boblebad og massasje. Jo mer presist du utformer ønskelisten din, jo sikrere vil du finne fram til det senteret som vil passe deg best.

Finnes det instruktører på senteret?

Finn ut om det er tilgang til instruktører på treningssenteret. Få gjerne profiler der det framgår hva slags kunnskaper de har, om den treningen du ønsker å holde på med, om trening generelt, anatomi, fysiologi, kosthold osv. Det kan være greit å ha en instruktør en også kan lære litt teori av i tillegg. Så har en noe interessant å fylle treningspausene med også.

Instruktørene bør være inspirerende, positive og motiverende, og til alle tider innen rekkevidde og kalr til å svare på spørsmål under treningsøktene dine. Du skal sette krav til god service. Før treningsøkten bør de stille spørsmål om du føler deg opplagt, er skadefri osv. Dette viser at de involverer seg og ønsker å hjelpe deg best mulig.

Hvordan vil instruksjonen bli?

Vanligvis får du en innføring i hvordan de forskjellige maskinene og apparatene virker og hvordan du skal bruke dem. En slik time tar som regel ca. 45 minutter. Pass på at du får en slik innføring før du setter i gang med treningen din.

Du bør også få tilbud om personlig service der du får spørsmål om helsetilstand, evt. Sykdommer, skader, om livsstilen din og kostholdet ditt, dine mål med treningen (vektreduksjon, bygge muskler, styrke, utholdenhet, få fram figuren el. annet). Oppfølgingen kan også i tillegg inneholde måling av blodtrykk, hjertefrekvens, tøyelighet, styrke og utholdenhet. En instruktør bør så sette opp- og foreslå et treningsproogram basert på alle dine opplysninger og data. Oppfølging av program og resultater bør skje hver tredje måned.

Er utstyret moderne og godt vedlikeholdt?

Utstyret bør være up to date, nytt og uten synlig slitasje. Dette er ikke viktig bare for trivselen, men også av sikkerhetsmessige forhold. Slitt utstyr kan være farlig med tanke på wire som slitner, låser som svikter osv.

Er der et bredt spekter av treningsgrupper og klasser?

Jo flere klasser og muligheter, jo større er muligheten for variasjon og frihet. Med det misnker muligheten for at du skulle begynne å kjede deg. En annen viktig detalj er om de har klasser innen forskjellige nivåer. Det bør finnes nybegynner, midt på treet og avansert nivå slik at du kan finne deg vel til rette med tempo og det som måtte være av nødvendig teknisk innsikt.

Er der tilgang til andre eksperter?

Flere treningssenter tilbyr flere eksperter enn bare på treningsdelen. De kan ha ekspertise innen skadebehandling, kosthold, skjønnhetsbehandling og andre helsetilbud. Tilbudet deres skal ikke bare gi deg muligheten til å trene, men til å trives og føle deg bra.

Passer prisene ditt budsjett?

Til slutt må du selvfølgelig se på prisene til treningssenteret. Sammenlign priser hos flere senter sammen med de tilbudene de inkluderer. Dersom prisene synes urimelig høye, så gjør dem oppmerksom på dette og på de bedre pristilbudene du har funnet. Det er ofte en god mulighet for å få et bedre tilbud. Husk at treningssenterene i dag er et marked med økende konkurranse i.

Stikkord:

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter