Viking Arms – VM-match i håndbak

I helgen arrangeres det en åpen internasjonal håndbakkonkurranse på Fefor Høifjellshotell på Vinstra.

Dette er tredje året konkurransen arrangeres, og også i år er det den lokale ildsjelen Robert Stakston som står bak arrangementet.

Viking Arms ble første gang arrangert i februar 2016, og ble øyeblikkelig en braksuksess og snakkis i håndbakmiljøet verden over. Flere av de største navnene innen sporten har vært oppe i fjellheimen, og også i år kommer det store navn. Vår egen Lars Rørbakken skal dømme kampene, og i tillegg vil han holde foredrag og svare på spørsmål om kosthold og trening. Rørbakken, som også har en lang karriere innen strongman bak seg, har meget god kunnskap om både kosthold og trening, så den som er på Fefor bør benytte seg av dette tilbudet.

Vektklassene som kjøres i helgen er:

Menn:

  • -65 kg
  • -74 kg
  • -85 kg
  • -95 kg
  • -105 kg
  • +105 kg

Kvinner:

  • Åpen vektklasse.

I tillegg til kampene som kjøres i de forskjellige vektklassene, har 11 ganger verdensmester i tungvekt, Devon Larrat, utfordret Robert Stakston til kamp om VM-tittelen. Trofeet er en én meter høy statuett formet som Tors hammer, og denne håper 3 ganger Norgesmester Robert skal bli igjen på Fefor.

Canadieren Larrat, som tidligere har vært elitesoldat, har møtt Stakston i treningskamper tidligere, og Stakston sier han ikke ble skremt av muskelkraften hans. – «men» presiserer han; – «treningskamper og VM-kamper er to forskjellige ting, så dette blir spennende»

Larrat og Stakston er fysisk ganske like. Begge to er 196 cm høye og begge to har et vingespenn som en velvoksen kongeørn – 206 cm. Forskjellen ligger i vekten; der Stakston veier 128 kg, veier kanadieren inn på lusne 115 kg. Dette mener Stakston er i hans favør, og lover å bruke vekten sin for å sikre seieren. Han sier også at det er i hans favør at han – i motsetning til Larrat – ikke har noe å tape.

For å sikre seg VM-tittelen må Robert vinne 4 av 6 kamper, og han må klare å takle den utmattende taktikken Larrat er kjent for; han bremser og legger motstanderen i press over flere minutter. På denne måten bruker han kreftene sine på å tømme motstanderen for krefter. Stakston sier at siden han er klar over dette vil han ikke la ham få mulighet til å gjøre det. – «jeg har lagt i hardtrening siden oktober, og jeg er rimelig sikker på at den styrken jeg har nå vil hindre ham i å legge meg rett ned.»

Stakston gliser når han forteller at han ser at den psykiske kampen før den fysiske kampen er godt i gang på nettsidene i håndbakmiljøet. – «det siste jeg så var at Larrat minnet meg på at jeg gikk i bleier da han innkasserte sine første seiere. Slike verbale kamper på nett hører med i forkant av matcher. De trigger meg, og gjør meg bare mer gira på å gi alt jeg har for å vinne»

Har du lyst til å se Stakston mot Larrat, bør du ta turen til Fefor Høifjellshotell denne helgen. Matchen går kl. 21.00 lørdag 3. februar.

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter