Vil DU ha større bryster?

Hvis du har tenkt å forstørre brystene og trener, så les dette først.

Mange kvinnelige byggere og fitnessutøvere velger å forstørre brystene sine. Når man når fettprosenten som kreves for å stille i konkurranse, er det mange kvinner som ikke sitter igjen med så mye fett i brystet. Mye muskler, men lite fett. For å bevare sin feminitet er det derfor svært vanlig å gjøre brystene større med inngrep. Selv om det i aller høyeste grad bør være like feminint med lite fett og kraftige muskler i brystet, så er det dessverre ikke det samfunnet mener er feminint, selv om det faktisk er slik kvinner er skapt. Det er ikke den naturlige kvinnen som er idealet vårt i dag, men det er en retusjert og operert kropp. I dag ser flere og flere kvinner slik ut, og plastikk-kirurger tjener mer enn noen sinne. Har du likevel tenkt å få deg implantater må du gjøre grundig research, spesielt hvis du driver med aktiv trening.

Det er mange ting som er viktige å tenke over og undersøke, før man skal gjøre et slikt inngrep. Det er fordeler og ulemper med alle typer innlegg. Mange er bekymret for sikkerheten med silikon. Alle implantater har silikon i en aller annen form, også de med saltvann. De er nemlig omgitt av et tykt skall av silikon. Det betyr at det ikke finnes implantater som er silikonfrie. Mange som har hatt både saltvann, og deretter skiftet til silikon, sier de likte silikon best. Men det er noen som også har valgt saltvann og er meget fornøyd med det. Det er faktisk ingen forskning som viser at silikon er utelukkende skadelige for kroppen. Ingen av implantatene vil se naturlige ut, og det gjelder å finne det som faller best i smak. Har man en del fett på kroppen, så er det ikke like lett å se formen på implantatet. Så hvis du trener og er lavt nede på fettprosenten, bør du absolutt være nøye med hvilke implantater du velger og hvordan inngrepet gjøres.

Det er to typer saltvannsproteser som brukes. Den ene typen er ferdig fylt opp og den andre typen har «ventiler» som blir fylt opp etter at implantatet er på plass i lommen. Disse ventilene er ikke 100% sikre, så man kan våkne opp en dag med et flatt bryst hvis en ventil svikter. Da må man bytte ut implantatet. Dette er svært uvanlig, men man har ingen garanti. Det er viktig å lese mye før du velger det du synes er best for deg. Men husk at kirurger anbefaler forskjellige implantat/ plassering/ snittsteder og har kanskje bare en type implantat/ plassering/ snittsted. Det finnes også kirurger som ikke vil gjøre inngrepet, hvis han/ hun mener at ditt forslag ikke vil gi optimalt resultat. Da kan det bli vanskelig å vite om man skal stole på seg selv eller kirurgen.

Dette må vurderes:

Implantat: de tre mest utbredte er saltvann (enten forhåndsfylte, eller de som fylles etter at de er satt på plass i lommen), silikon og cohesive gel.

  • Ru eller glatt overflate
  • Runde eller anatomiske implantater.
  • Høy profil eller «vanlig» profil.

Selve snittet: rundt areola (det mørke feltet rundt brystvorten), under brystet eller i armhulen.

Hvor implantatet skal ligge: over muskelen, delvis under muskelen eller helt under muskelen. Husk at dersom du velger å legge implantatet under muskelen, vil dette ta bort noe av størrelsen på implantatet og man bør da vurdere om man vil legge inn et litt større implantat. Jenter som trener brystmusklene mye anbefales å legge implantatet OVER muskelen, fordi implantatet beveger seg rart under muskelen når man flexer. Mange mener at de som trener bør legge implantatet under muskelen, men det kan faktisk se svært unaturlig ut. Er du usikker, så snakk med personer som har gjort dette før deg!

Klinikk: det anbefales å gå til konsultasjoner hos flere klinikker før du bestemmer deg. Velg den klinikken/ kirurgen du føler deg mest komfortabel med. Hvis den du velger er dyr, så velg denne og ikke tenk penger. Det er kroppen din, og den skal skjæres i. Da er det best å ta saken alvorlig.

Les om risikoer som inngrepet kan medføre. Etter et inngrep er det vanlig med kapselsdannelse og «rippling». Kapselsdannelse oppstår dersom kroppen prøver å støte fra seg implantatet etter en tid. Arrvevet som dannes rundt implantet blir strammere og det kan til slutt føre til at implantatet blir hardt og det kan være smertefullt. Da kan man først gjøre et nytt inngrep og renske ut dette arrvevet og sette inn implantatet igjen. Dersom dette ikke fungerer må man vurdere å fjerne implantatene. Alle får en viss kapselsdannelse, men noen får så mye at det må nytt inngrep til. «Rippling» er når implantatet drar i kapselsarret, som igjen drar i skinnet. Dette er ikke vondt eller farlig, men kan føre til at man får bølger/ folder på/ i brystet. Dette kan bli bedre ved at man velger et implantat med glatt overflate. Silikon folder/ bølger mindre enn saltvann.

Sørg for at du får nedskrevet i en slags «kontrakt» hvilke eventuelle rettelser, re-operasjoner du kan få gratis, evt. til redusert pris, dersom du skulle være misfornøyd med resultatet, få komplikasjoner eller ønsker å rette på noe.

Jeg skulle likt å se flere jenter med skikkelige brystmuskler uten plastikk. Men for all del! Plastikk er fint det også, så lenge du selv blir fornøyd. Lykke til.

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter