Det virker som alle leter etter det samme – Den magiske pillen!

Ta det første lille steget til kroppen du drømmer om – Vil man, så kan man!! 

Spørsmålene som gjentar seg flest ganger er faktisk relatert til motivasjon. Folk orker ikke trene, orker ikke spise rett.. De klarer ikke bruke tid og energi på det som skal til.

Det er veldig vanskelig å hjelpe disse menneskene, da en selv har trening som en helt sentral del av dagen, så det er litt vanskelig å sette seg inn i hvorfor noen ikke klarer dette.

LES OGSÅ: Fra sofagris til modell på 12 uker?
LES OGSÅ: Drømmekroppen på 8 uker 

Her er noen tips til dere der ute, som har hjulpet for noen av klientene mine..

1: Speilet;

Still deg fremfor speilet. Ikke hold inn magen. Pust rolig. Er du fornøyd med det du ser? Et av de første punktene jeg jobber med på folk er å avvikle deres forhold til vekten sin. Alt for mange trår på en badevekt, og lar den styre deres grad av velvære, mens fakta er at vekten egentlig ikke sier noen ting om hvordan du ser ut. Skal du bruke noe som mål på om du er fornøyd, bruk speilet. Der ser du en variant av hva andre ser når de ser på deg. Kaster du øynene på en person tenker du som oftest ikke over hva de veier, du tenker kanskje mer på hvordan de ser ut. Har de muskler? Er de tunge? Tynne? Vår egen selvtillit kommer mange ganger til syne med vår egen kroppsholdning, de som er fornøyde går rett i ryggen med hodet hevet og utstråler ofte selvsikkerhet. Dem som sliter med selvbilde går ofte sammenkroket, og forsøker ubevisst å ?gjemme? kroppen sin når de er ute.

Kort fortalt; Slipp taket på tallet på badevekten, og se deg i speilet. Bruk speilet som pekepinn på hva du vil gjøre noe med.. Ingen har sagt det kom til å bli enkelt, men når vekten alene bryter deg ned, må du ganske enkelt lære å ignorere den.

2: Bilder

Denne tilnærmingen er hard på psyken, men den har sin plass for ganske mange som sliter med motivasjonen. Ta bilder av deg selv. Forfra, fra siden, bakfra.. Heng dem opp et sted, og se på dem hver dag. Dette er egentlig en fortsettelse på punkt 1, da en her har gått videre fra å tenke på hva vi veier, til hvordan vi ser ut. Hvorfor skal du gjøre dette?

Enkelt: dette skal gjøres, fordi det kalles ?før bilder?. Har du tatt disse, og klarer å slite deg igjennom en måned eller to med trening, så kan du ta nye bilder, og henge ved siden av de gamle. Da ser du selv hvor raskt kroppen endrer seg i positiv retning på kort tid, om du bare orker å gjøre en liten innsats. Det er et problem for mange at kroppen ikke ser ut som den endrer seg fra måned til måned. Hvorfor ser vi ikke det? For vi ser oss selv hver eneste dag. Vi registrerer ikke at vi forandrer oss selv, men dem rundt oss legger merke til det. For min egen del ser jeg selv at jeg på mange måter tenker at jeg aldri endrer meg utseendemessig, til tross for at jeg har gått både opp og ned 20kg avhengig av stevner og sesongsatsing. Jeg ser ikke at jeg blir tynnere, større eller noen ting. Men jeg tart bilder, som jeg sammenligner. Da ser jeg hva som skjer med kroppen, og får den viljen og motivasjonen jeg trenger for å fortsette.

Summerende; Ta bilder før du starter, og med faste perioder utover treningen. Se hva som skjer, og jeg garanterer at for de fleste som sliter med å motivere seg for å trene osv vil se at veldig mye skjer på forholdsvis kort tid.

3: Den magiske pillen?

Det virker som alle leter etter det samme. Den magiske pillen, shaken, eller oppskriften som skal forandre hele kroppen din på en to tre.. Beklager. Den finnes ikke. Dere blir overøst hver eneste dag av suksesshistorier og reklame om personer som har gjort ufattelige resultater på kort tid, dersom dere bare kjøper ?deres slankekur?, eller ?deres proteiner?. Det er en hel industri som omsetter for milliarder som forteller dere at dere må gjøre ting som dem setter opp for å lykkes.

Glem det! Missforstå meg rett; kosttilskudd, slankekurer og alt mulig kan ha veldig stor effekt, faktisk enorm, men disse før/etter bildene er veldig ofte missvisende. Hadde du derimot brukt deres produkter sammen med knallhard trening, og sterk vilje, kunne du absolutt lykkes. Men ingen forandrer seg over natta fordi de tok en pille.

Til og med dopingbrukere innen trening får ingenting gratis! De som bruker anabole steroider, slankepiller og alt mulig må allikevel slite på trening, og spise rett. Ellers gjør medisinene ingenting for dem! Jada, kosttilskudd og medisiner og mange andre ting kan gi resultater raskere, men ingenting forandrer det faktum at DU må ut å trene, og spise mer riktig. Ingenting kan erstatte dette.. Og uansett hva modellene sier, så har de jobbet for målene. De har ikke bare våknet i senga en dag og sett så fantastiske ut.

4: Fidel Castro. (revolusjon)

Her er også et viktig punkt. For å gjøre en forskjell på ditt utseende og velvære må du absolutt ikke legge om hele livet ditt på en dag. Alt for mange sier at jeg starter på mandag!?, så kutter de all maten de liker, koser seg ikke, og trener alt for hardt.. Med resultatet at de sprekker etter en uke, så er de tilbake i sofaen og forbanner trening ettersom de ikke har tid til det, og roper ut at alle de som ser sånn og sånn ut bruker dop for å komme dit, for det går jo ikke an!!

Det er ingen nyhet, men Rom ble ikke bygget på en dag. Ting tar tid, og nøkkelen er ikke å leve som en eliteidrettsutøver, men å gjøre stødig progresjon. Små endringer i rett retning vil gjøre stor forskjell, og over tid kan nye endringer gjøres. Det første du kan gjøre er ganske enkelt å komme deg på trening. Ikke bry deg med kostholdsendringer, hva du skal spise, drikke etc. Start der, og se hvor du er om en måned eller to. Når progresjonen så stopper, så kan du begynne i det små med endringer i kost og livsstil.

Kort fortalt; Det finnes en million unnskyldninger for ikke å trene, men spør du meg skal du lete etter den ENE grunnen til å trene isteden, nemmelig selvtilliten din. Bestemmer du deg for at du skal endre deg, så er det små steg som utgjør veldig mye. Ikke si men jeg?? og kom med noe tull nå, for egentlig koker det ned til det helt enkle; Vil du bedre kroppen din? Hvis svaret er ja, så kutter du tullet, og drar på trening! Hvis du fortsetter med unnskyldningene, så er svaret såre enkelt.. Du vil rett og slett ikke nok, og får heller leve med at du ikke turte å prøve en gang.

Så slutt med sutringa, og ta det første lille steget til kroppen du drømmer om!

Vi sees på treningstudioet folkens!

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter