WEB-TV: Norges sterkeste mann 2016 – Jørgen Skaug Aukland

Vi har blitt med Norges sterkeste mann 2016 på en tøff treningsøkt.

I bunnen av denne saken kan du se hele treningsøkten (delt opp i øvelser)

 • Øvelse 1: Pushpress 
 • Øvelse 2: Markløft 
 • Øvelse 3: Yoke 
 • Øvelse 4: Hantel 
 • Øvelse 5: Benkpress

Navn: Jørgen Skaug Aukland
Alder: 27 år
Høyde: 190 cm
Vekt: 124 kg
Jobb: Osteopat
Sivilstatus: Samboer
Sponsor: Skins og Proteinfabrikken
Klubb: Sparta

Meritter:

 • Norges sterkeste mann 2016
 • Norges sterkeste mann (105 kg) 2015
 • Verdens 3 sterkeste mann (105 kg) 2015
 • Europas sterkeste mann  (105 kg) 2014

Hva er dine personlige rekorder i:

 • Benkpress: 200 kg
 • Knebøy: 280 kg (300 kommer nok når som helst)
 • Skulderpress (push press): 180 kg
 • Hantel: 110 kg
 • Markløft: 360 kg

Fortell litt om deg selv:

Jeg er en ambisiøs og seriøs fyr som satser mot toppen i strongman. Jeg er en typisk hard worker, som putter mye stolthet i det å legge ned mere arbeid enn konkurrentene mine. Hvis jeg skulle brukt noen ord om meg selv så ville det vært positiv, optimist, dedikert, hardt arbeidende og snill.

Hvordan ser en vanlig dag ut for deg med tanke på jobb og trening?

Står opp rundt 7-10 tiden utifra når jeg starter på jobb. Jobber med pasienter frem til 4-7, og så er det rett på trening. Etter trening blir det evt å se en episode av en serie med dama, jobbe litt med programmer eller bare å legge seg med engang! Med andre ord går dagene ganske på rutine, men jeg trives godt!

Hvor er du om 10 år?

Om 10 år har jeg vunnet NSM 10 ganger, og jeg er helt i verdenstoppen i Strongman. Samtidig koser jeg meg og lever et lykkelig liv med Katinka og sannsynligvis noen små unger, gode venner og familie. Hva slags andre prosjekter som dukker opp vil tiden vise, men mye moro vil nok skje i årene fremover!

Hva er planene videre framover?

Planene mine fremover er å fortsette å putte inn mye hardt arbeid på å forbedre meg! Jeg skal etablere meg som en up and coming internasjonal utøver, og vise resten av verden at jeg vil være en «force to notice» fremover! Motivasjonen er på topp, skillsene er der og blir bedre, dedikasjonen er til stede så da er det bare å fortsette å ta tiden til gode og få grunnstyrken opp til å matche monsterne ute i verden!

Bruker du noen kosttilskudd? Eventuelt hvilke bruker du.

Jepp! Jeg er ambassadør for proteinfabrikken, så bruker kosttilskuddene de selger. Proteinpulver, carbopulver, vitaminer, ekstra d-vitamin, omega 3, preworkout, zma, beta alanine og kreatin inntas hver dag! Det å ha orden på dette i tillegg til kosten vil hjelpe å gi en ekstra edge i konkurranse.

Fortell litt om hvordan du trener

Nå vil det bli fortalt godt i videoene hvordan jeg trener, men stikkordene er at jeg trener mye og ofte med fokus på de øvelsene som er relevante for konkurranse. Altså lite støtteøvelser og bodybuilding øvelser, og heller høy frekvens på alt av press, mark, knebøy og strongmanøvelser. Jeg skal være den som trener mest og smartest av alle i Norge hele veien

Kostholdet da, hvordan ser det ut?

Kostholdet sånn det er nå er ganske likt fra dag til dag. Etter NSM har jeg spist litt sunnere matvarer jevnt over, altså ikke like mye is, sjokolade og lignende. Det går mye i karbonadedeig/kjøttdeig, egg, proteinpulver, mager kesam, ris, havremel, skinke og lignende.

Teller ikke kalorier, men spiser som jeg føler for og veier meg relativt ofte. Hvis jeg går ned i vekt spiser jeg for lite, og om jeg går jevnt opp spiser jeg riktig. Regulerer kosten på den måten, og det har funket veldig bra for meg.-

Noen du vil takke/nevne helt til slutt?

Katinka fortjener alltid en takk i intervjuer og i hverdagen. Hun støtter meg bra, og er også en man kan slappe godt av med når man ikke vil tenke trening! Familien og vennene mine som støtter meg uansett hva og bare vil meg det beste, akkurat som jeg vil dem det beste. Så vil jeg også takke proteinfabrikken, skins og Nocco for hjelpen mot å bli best! Det vil også komme noen flere firmaer som skal takkes fremover, så bare å følge med på veien videre! Mye moro skal skje

* Vi beklager at det kan være litt bakgrunnsstøy i videoene. Vi har også valgt å IKKE klippe ned filmen(e) så alt for mye, slik at alle kan få med seg tipsene/rådene Jørgen kommer med underveis…

Intro:

Øvelse 1: Pushpress

Øvelse 2: Markløft

Øvelse 3: Yoke

Øvelse 4: Hantel

Øvelse 5: Benkpress

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter