WEB-TV: Nicolay Torp går for gull

Sist gang vi så Nicolay på scenen tok han sølv på NM i Classic Bodybuilding (2013). Nå stiller han i mye bedre form.

Vår videoreporter Andreas Adolfsson har møtt han – kun en ukes tid før Sandefjord Open.

Alder: 27
Høyde: 178
Vekt. On/Off: On: ca 82 off: ca 93
Bosted: Nordkisa
Yrke: Glassmester
Klubb: Team toppform

WEB-TV: Intervju med Nicolay Torp

WEB-TV: På trening med Nicolay Torp

Fortell oss litt om deg selv – hvem er Nicolay utenfor gymet?

I 2013 kjøpte jeg og min samboer hus da vi ventet vår første sønn. Til hverdags prøver jeg å få så mye tid som mulig med familien etter jobb, og så prøver jeg å få trent en del innimellom alt. Blir litt færre treningsdager off-season, men samtidig mye tyngre økter.

Hvilke konkurranser stiller du i denne omgangen og hva er dine forventninger?

Stiller først i sandefjord 28 mars og 2 uke senere 11 april GP i Oslo. Mine forventninger er så klart å gå for den største pokalen! Men det komme nok mange andre gode utøvere, så jeg skal gjøre mitt beste. Føler jeg er i veldig bra form og gleder meg!

nicolay-torp-2015-2

Hvor lenge har du trent med vekter?

I flere år spilte jeg fotball til jeg endte opp med prolaps allerede som 13åring. Begynte da sånn smått med vekter for å forsøkte å trene opp ryggen, noe som ga stor forbedring og interressen kom da automatisk sammen med fremskrittene. Siden har dette rett og slett vært en stor lidenskap og en del av livet, som det å arbeide.

I treningsvideoen ser man at du i sammenligning med mange andre kjører veldig rolig og kontrollert. Trener du slik hele året eller er det kun rett før konkurranse?

Som regel rett før konkurransen, dette for det første å unngå skade men også for å få bedre kontakt med musklene. Når jeg tar en øvelse tenker jeg på alle muskelen som må brukes og skviser dem godt sammen for bedre kontakt. Dette gjør poseringene enklere, mer kontakt med alle musklene og klarer å holde dem lengere.

Off season trener jeg veldig tunge øvelser, men av og til er det lengre sett med færre repetisjoner for variasjon.

Har du noen som hjelper deg med kosthold og treningsopplegg?

Jeg har mitt eget opplegg på både kosthold og trening, men trenger jeg tips og råd kan jeg spørre Kim Torgersen eller så får jeg den hjelpen jeg behøver fra team toppform.

nicolay-torp-2015-3

Hvilket treningsopplegg har fungert best for deg så langt?

Intensive økter med tunge vekter og få repetisjoner er desidert den som har fungert best for meg med tanke på volum og styrke.

Hvordan ser kostholdet ut nå under dietten? Og offseason?

  • Frokost: 10 g omega3, 35 g proteinpulver, 3 g CLA
  • Fordelt på de fire neste måltidene: 800 g Torsk, 400 g broccoli/asparges, 140 g ris. På det siste måltidet tar jeg 10 g omega3 og 3 g CLA
  • Etter trening: 20 g glutamin, 10g BCA, 30 g proteinpulver, 6 riskaker
  • Middag: 200 g biff
  • Kvelds: 70 g havregryn, 200 g eggehviter, 3 g CLA

Off season følger jeg ikke noe spesiell diett, bare passer på at jeg får riktig sammensatt mat, spiser variert og gir mat musklene liker. Stopper gjerne innimellom å kjøper med noe fast food, men helt ærlig så er det ingen ting som slår burgern til dama!

Noen spesielle aktiviteter du driver med ved siden av treningen?

Snowboard, longboard, sykling og rollerblades. Har alltid vært glad i å holde meg i form.

Din største støttespiller?

Det må jo være kjæresten min som orker å holde ut med dette styret og støtter meg hele veien.. Samtidig så har mitt største forbilde alltid vært Sylvester Stallone pga den sinnssyke fysikken i noen av Rambo og Rocky-filmene 🙂

nicolay-torp-2015-4

Stikkord:       

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost

Del:

NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter