WEB-TV: Dan Mikael Helgestad (23) til topps i Mens Phsyique

Med en 1 plass på Sandefjord Open, 1 plass på NM og tredje plass i VM kan man trygt si at 2019 var et meget bra år for Dan Mikael Helgestad.

Vår videoreporter dro til Imperia Gym i Oslo for å bli med han på en treningsøkt. 

Navn: Dan Mikael Helgestad
Alder: 23
Høyde: 185
Vekt On/Off:  84/100
Bosted: Lillehammer
Yrke: Student (3.året bachelor idrettsvitenskap)
Klubb: Team Toppform
Instagram: dan.titan
Sponsor: NOCCO Norge, Bodypower

Meritter:

Du kan vel starte med å fortelle litt om deg selv?

Jeg kan vel trygt si at livet mitt handler i veldig stor grad om trening. Bakgrunnen min kommer fra masse ulike idretter med hovedsaklig innebandy der jeg på mitt beste spilte i Eliteserien. Fikk også være med U-19 landslaget til VM og vunnet europacupen der.

Ellers studerer jeg også idrett og ser for meg å kunne jobbe med trening i ulike former fremover. Dette mener jeg også vil kunne være en fordel for meg som utøver også.

Hvor lenge har du trent seriøst med vekter?

Jeg startet på treningssenteret så tidlig som jeg kunne (tror jeg var 14), men da var det utelukkende for å bli bedre i andre idretter. Selv om jeg alltid har vært fascinert av muskelbygging og det å bli sterkere var dette kun en bonus.

Men siden jeg la opp innebandyen i slutten av 2015 har jeg utelukkende trent styrke på treningssenteret.

Fantes lysten å konkurrere helt fra begynnelsen eller når kom den?

I begynnelsen ønsket jeg mest å bli så sterk som mulig og eventuelt konkurrere i styrkeløft, men så hadde jeg en periode der jeg slet med litt skader som gjorde at jeg måtte endre treningen min til lettere vekter. Da tenkte jeg kanskje at jeg skulle prøvd meg på en diett, jeg gikk ned rundt 20 kg før jeg dro på uttak med Team Toppform. 5 mnd senere og enda 10 kg lettere (totalt 30 kg) sto jeg på scena for første gang høsten 2018 og det har jeg aldri angret på siden.

Er det noen andre grener enn Men’s Physique som har hatt lyst å konkurrere i?

Har tenkt tanken på at i fremtiden om utviklingen min fortsetter og jeg klarer å bygge nok masse ville det vært kult å stille i Classic Physique. Men slik som det har gått nå føler jeg at det lureste vil være å satse på å bygge den optimale fysikken for min klasse, slik at jeg kan være med å kjempe om de store titlene internasjonalt som er målet.

Hvordan ser ditt treningsprogram ut?

Personlig så setter jeg ikke opp et 100% detaljert treningsprogram. Jeg har alltid en plan når jeg drar på trening, og jeg har alltid planlagt fremover hvilke dager jeg skal trene de ulike muskelgruppene. Fordelen med dette mener jeg er at jeg alltid kan tilpasse det etter dags-form, hvilke øvelser jeg føler er mer hensiktsmessige i forhold til min målsetning og hvilke muskelgrupper jeg jobber mest med.

Jeg har en høyere treningsfrekvens på mine «svakheter» og en moderat frekvens på det andre. Dette for at fysikken skal bli så godt proposjonert som mulig.
Trener ca 90% av tiden mellom 8-12 repetisjoner. Men noen løft og kanskje særlig iblant baseløft beveger jeg meg ned mot 3-5 repetisjoner. Føler dette er best med tanke på muskelvekst samtidig som en lavere skaderisiko.

Forandrer du det med jevne mellomrom?

Jeg forandrer det ut ifra om hvilke muskler som er hovedfokus, samtidig som jeg bytter ut enkelte øvelser med nye for å skape mer variasjon.
En ting jeg ikke gjøre er å trene muskler på bestemte ukedager, slik som «chest-Monday» etc. Dette føler jeg ikke er optimalt for å optimalisere hvile og treningsfrekvens.

Men etter som det ofte er de samme musklene som er i hovedfokus så blir det sjeldent store endringer.

Trener du det samme i konkurranseoppkjøringen?

Den siste oppkjøringen nå forsøkte jeg å holde treningen som normalt og opprettholde styrken så godt som mulig under hele oppkjøringen. Ble naturligvis litt svakere på slutten men at jeg hadde bra trykk på trening i mye større grad denne oppkjøringen tror jeg var en fordel.

Hvordan ser kostholdet ut onseason respektive offseason?

Onseason så liker jeg å gjøre det enkelt. Spiser det samme hver dag mye fordi det er lettere å planlegge men også fordi jeg føler en mer stabil dagsform. Så det går stort sett i havregrøt med bær, nøtter og proteinpulver til frokost. Kylling med ris/pasta/potet til lunsj og middag, og grøt eller noe kesamgreier til kveldsmat.

Offseason så spiser jeg ofte mye av den samme maten bare i større mengder, samtidig som jeg ikke har vanskelig for å spise litt ekstra god mat når jeg skulle føle for det. Så lenge det ikke blir for ofte.

Mange liker å gjøre en offseasondiett hele veien, men etter over et halvt år på oppkjøring så trenger jeg litt pizza og sjokkis ????

Din største støttespiller er hvem og hvorfor?

Samboeren min, som tilrettelegger slik at jeg alltid får optimalt med hvile, mat og trening. Og hver dag støtter meg i oppkjøringens tunge og enkle dager.

Kenneth og Monica Foss, samt resten av Team Toppform! Dyktige og flotte folk som dedikerer utrolig mye tid for at jeg og andre skal lykkes. De får en individuell sport til å føles som lag idrett, noe som jeg mener er ganske unikt.

Sponsorene mine (Nocco og Bodypower) som har gjort det økonomisk mulig for en student å gi kroppen gode tilskudd av både proteintilskudd og vitaminer (som er ekstra viktig under en oppkjøring). Og fordi de har valgt å satse på meg.

Ellers føler jeg også enormt mye støtte fra folk overalt, noe som motiverer meg hver dag til å alltid jobbe for å bli en bedre utøver og person.

Noe du vil nevne helt til slutt?

Diett er lett.

Stikkord:       

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter