WEB-TV: På trening med NPC Men`s physique athlete Eivind Slaatto

Bryst og biceps med Eivind Slaatto

Navn: Eivind Slaatto
Alder: 25
Høyde: 180cm
Vekt On/Off: 88-96kg
Bosted: Oslo/ Asker
Yrke: Studerer Bachelor i Media og Kommunikasjon på Oslo Metropolitan University, Deltid «Markedskoordinator Norge» for Gymgrossisten.no også deltid Gymgrossisten Butikk Oslo
Klubb: Haralds Gym
Instagram: eivindslaatto
Sponsor: NOCCO

Meritter:

  • 2. Sandefjord Open
  • 3. Plass NM
  • 3. plass – Novice –  Ben Weider Worldwide Classic
  • 4. Plass – Pro Qualifier – Ben Weider Worldwide Classic

Hvor lenge har du trent og hva var det som gjorde at du ble bitt av gymbasillen?

Jeg begynte å trene når jeg var 15 år. Etter konfirmasjonen kjøpte jeg meg benkpress og manualer, så da ble det mye benkpress og bicepscurl for å si det sånn. Bestekompisen min Martin begynte å trene før meg og han så veldig bra ut. Det gjorde at jeg også fikk lyst til å begynne å trene styrke også. I starten trente jeg egentlig mest for å få oppmerksomhet utenfor gymmen, men etterhvert som fremgangen kom ble egentlig gymmen hjemmet mitt så da hadde jeg ikke tid til å være noen andre steder uansett. Det gikk mer og mer over til at jeg gjorde det for min egen del og deretter for å konkurrere mot meg selv. Fokuset ble å hele tiden bli en bedre utgave av meg selv.

Noen andre idretter før det?

Før styrketreningen tok overhånd gikk jeg på fotball, håndball, badminton og karate. I tillegg til dette stod jeg mye på ski og syklet mye. Så jeg har alltid vært ganske aktiv, men jeg var også ganske tynn da jeg drev med mye hele tiden. Når jeg begynte for fult med styrke ble det egentlig bare mindre av alt annet før det tilslutt ble bare styrketrening.

Du skriver bachelor nå, men hva er det du utdanner deg til?

Jeg studerer jo som sagt media og kommunikasjon. Jeg får ikke noen spesiell tittel eller utdanner meg til noe veldig spesifikt, men vi lærer mye om hvordan media fungerer, både teknisk og teoretisk. I tillegg mye til kommunikasjon mellom da spesielt mediebedrifter ut til kunde og andre bedrifter. Det innebærer også endel markedsføring, sosiale medier osv.

Du fortalte at du ikke har noe fast treningsprogram uten går mer på «feeling»?

Ja det stemmer, eneste jeg har fast er egentlig at jeg trener bein hver søndag også kjører jeg gjennom kroppen 1-3 ganger i uken i tillegg til det. Jeg passer alltid på å få trent hele kroppen 1 gang i uken, men de muskelgruppene jeg vil fokusere ekstra på øker jeg frekvensen på. F.eks trente jeg skuldre 2-3 dager i uken en lang periode for å forbedre de. Det følte jeg fungerte veldig godt så det har bare blitt til at jeg trener på denne måten. Beina trener jeg kun 1 gang i uken da jeg føler de responderer best på en lengre og tyngre økt med lavere frekvens kontra lavere volum og høyere frekvens.

Har du prøvd mange forskjellige program og metoder opp igjennom årene?

Jeg har vell egentlig prøvd det meste av programmer og metoder oppgjennom årene. Jeg har f.eks kjørt typisk styrkeløft programmer. Jeg føler det fungerte godt for å bli sterk, men jeg har funnet ut at det viktigste for progresjon (for meg) er egentlig bare å trene hardt kontinuerlig over tid.  Da er det viktig for meg at jeg har mye glede av å trene, dermed trener jeg litt «sånn jeg vil» for at jeg hele tiden skal synes at det er gøy å trene.

Din tilnærming til diett og kostholdet generelt er litt unik og i mine øyne veldig smart. Kan du fortelle litt om det?

Yes, den er kanskje ikke helt A4, men jeg føler fler og fler får øynene opp for typ IIFYM dietter og lignende. Det var egentlig ganske tilfeldig at jeg begynte å spise sånn som jeg gjør. Jeg har spist typisk som en «typisk» bygger med kylling og ris i alle år, men forrige offseason bestemte jeg meg for å spise litt mer fleksibelt og lytte mer til min egen kropp. Missforstå meg rett, jeg spiser fortsatt 80-90% typisk kylling, ris og brokkoli, men jeg spiser det jeg har lyst på, om jeg har lyst på noe. Så lenge det passer inn med tanke på dagsbehovet mitt. Når jeg sier fleksibelt mener jeg f.eks at jeg har bestemt meg for å spise f.eks 3500 kalorier om dagen. Så begynner jeg å dele opp makroene mine, proteininntaket mitt er ganske stabilt hele tiden. Jeg passer på å spise omtrent 200-250g proteiner om dagen. Karbohydratene og fettet er der jeg varierer mest. Enten spiser jeg 40-40-20 ish, eller så har jeg low carb high fat dager eller high carb low fat dager. Matvarene varierer jeg også veldig mye på, da jeg ikke ønsker å spise såpass ensidig at jeg får typ mageproblemer eller lignende med å bygge opp en slags intoleranse mot f.eks laktose. Det som kanskje gjør det litt mer spesielt er at jeg hver dag lytter til kroppen istedenfor å følge en plan slavisk. Våkner jeg opp om morgenen og craver sukker, tenker jeg at det er kroppen sin måte å fortelle meg at den trenger karbohydrater, og da kjører jeg bare high carb low fat, til kroppen forteller meg noe annet. Craver jeg noe fett kjører jeg low carb high fat. Har jeg ingen spesielle cravings spiser jeg bare så balansert som mulig typ 40% protein, 40% karbohydrater og 20% fett. Ved å gjøre det på denne måten føler jeg at jeg gir kroppen det den vil ha og trenger. Sammen med at jeg spiser de matvarene jeg vil ha gjør det også jeg får veldig lite cravings og har det generelt bedre både psykisk og fysisk på diett. Dette krever selvfølgelig at du er god til å lytte til deg selv, men også mye disiplin til å stoppe å spise når du når ditt daglige mål i antall kalorier. F.eks de dagene jeg har high fat low carb, kan det være veldig fristene å bare spise litt mer peanøttsmør enn jeg har «lov» til, så da gjelder det å være disiplinert å stoppe når man skal. Men for meg har dette funket veldig bra.

Jeg begynte å gjøre det på denne måten forrige offseason, og egentlig var ikke planen å stille når jeg gjorde, men formen ble fort bra og jeg tenkte bare at om jeg kan gjøre det på denne måten frem til scenen er det egentlig ganske greit å kjøre en konkurranse nå. Det var flere ganger under den dietten jeg tenkte at kanskje jeg skal gjøre «sånn som alle andre», men jeg snakket mye med Harald og han sa egentlig bare at jeg skulle fortsette akkurat sånn som jeg gjør, fordi det funker. Så da gjorde jeg det, og det ble veldig bra. Så nå fortsetter jeg bare sånn, stoler på meg selv og mine metoder. Sier ikke at dette er det beste for alle, men poenget mitt er egentlig bare at det kan være bra å finne sin egen vei og lytte til hva som fungerer godt for deg istedenfor å gjøre som alle andre, bare fordi det funker for dem.

Din største støttespiller er hvem og hvorfor?

Oi, den er vanskelig. Jeg må selvfølgelig nevne mamma og pappa, de har støttet meg i alle år på alle måter og det setter jeg veldig pris på. Jeg må nevne Harald og Irene på Haralds Gym som alltid er der for meg uansett hva det er, det finnes mange treningssenter, men ingen er som Haralds Gym og miljøet der. Som sagt Harald og Irene bidrar mye til det gode miljøet, men også de andre som trener der. Har også mange gode venner som har støttet meg med alt, men det er for mange å nevne, men dere vet hvem dere er.

Noe du vil nevne helt til slutt?

Jeg si at jeg mener balanse er veldig viktig for alt i livet. Uansett hva det skulle være. Trening, mat, skole, jobb og relasjoner med andre mennesker. Finn din balanse i livet generelt så blir det bra. Vil også takke Andreas Adolfsson for muligheten til dette intervjuet og for alt han har gjort for meg personlig (motivere meg til å trene) ved å produsere materiale for iform.no og for alle andre som setter pris på jobben han gjør. Til slutt vil jeg takke en person som er veldig viktig for meg. Setter stor pris på deg, ilubg – du vet hvem du er 🙂

Stikkord:          

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost

Del:

NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter