WEB-TV: På trening med Erik Widlund

Erik Widlund har mange gode meritter. Sist nå på Oslo Grand Prix tok han overall i Classic Bodybuilding. Vi tok en prat med han rett før Oslo GP.

Alder: 35
Høyde: 182
Vekt. On/Off: 91/ 105
Bosted: Oslo
Yrke: SAP Konsulent
Klubb: 24 Fitness
Instagram: erik.widlund
Sponsor: Ingen foreløbig. Håper på sponsorer fremover for å kunne satse videre fremover på et enda høyere nivå.

Meritter:

 • 3. plass Norway Open 2014
 • 1. plass Norgesmesterskapet 2014
 • 3. plass Loaded Cup 2016
 • 2. plass. Malta Grand Prix 2016
 • 1. plass, Overall og beste posør Sandefjord Open 2017
 • 2. plass Oslo Grand Prix 2017
 • 5. plass Rafael Santoja Cup 2018
 • 1. plass + overall Oslo Grand Prix 2018

Fortell litt om deg selv, hvem er Erik?

Jeg er en enkel landsens gutt fra Hadeland som bor og jobber i Oslo. Blir litt tid til trening på fritiden også. Har også hund – Staffordshire Bullterrieren Louis som har vært min beste venn og tur kamerat gjennom 8 år nå.

Jeg fikk interesse for styrke trening da jeg jobbet i militæret, men begynte ikke å trene for å konkurrere innen kroppsbygging før 2014. Da hadde jeg trent i 10 år på Haralds Gym i Oslo og både Harald og Geir Borgan mente at jeg burde stille på NM 2014, som jeg også noe overraskende vant. Dette gav virkelig mersmak, men jeg skjønte fort at dette måtte jeg ta litt mer seriøst om det skulle bli gode resultater i fremtiden.

Jeg har også et liv utenom trening og konkurranser, selv om dette helt klart har hovedprioritet. Liker å reise til nye steder i verden for å bli kjent med nye mennesker og kulturer, går gjerne på kunstutstillinger og  opera og ballet forestillinger. Fest og moro på byen blir det lite av, kanskje 2 – 3 ganger i året, er nok litt for gammel til det nå. Bedre med en fin middag, men fin vin og gode venner hjemme.

Du har nettopp vært utenlands og konkurrert og tok med deg en imponerende femteplass. Hvordan var det  å konkurrere utenlands ift hjemme i Norge?

Hele poenget med å konkurrere på President Santojas Cup i Hellas var å se hvor jeg står i forhold til de aller beste i verden. Det var et helt sinnssykt høyt nivå,
med deltagere fra hele verden med kun et mål for øyet; nemlig proff kort. Bare det å komme til finalen i dette selskapet er jeg veldig godt fornøyd med og jeg anser dette for å være min aller beste prestasjon hittil. Formen satt som den skulle og forbedringene fra forrige gang jeg stod på scenen kom tydelig frem.

Nå sier jeg ikke at nivået hjemme i Norge er helt forferdelig dårlig, men dette var helt klart en helt annen liga enn hva jeg har konkurert i tidligere og det frister definitivt å konkurrere videre i lignende konkurranser som Diamond Cup, Arnold Classic, Mr. Olympia.

Er det noen forskjell i hvordan du trener offseason og under konkurranse oppkjøringen? Hvordan ser opplegget ut?

Trener stort sett likt hele året – fem splitt, bly tungt – med min gode venn, treningspartner og coach Gøran Orre. Fri på mandager og fredager. Neseblod og blackouts er ikke uvanlig. Er inspirert av treningsmetodene til Dorian Yates og Tom Platz.

En økt inneholder alltid pyramide sett, dropsett, forced reps og sett til absolute failure. Dette varieres jo selvfølgelig ut i fra dags form, sammen med antall repetisjoner og sett. Holder oss stort sett til de samme øvelsene, men legger av og til inn noen «bonus» øvelser eller sett for å sjokke kroppen ytterligere.

 • Bein, legger
 • Bryst, skulder, triceps
 • Rygg, biceps
 • Skulder, legger
 • Armer, mage

Du fortalte meg at du spiser bra året rundt, kan du gi eksempel på hvordan en dag kan se ut – off respektive onseason?

Spiser det samme off og on, bare litt mindre on season. Ligger på 3800 – 4000 kcal off season, noe som fungerer veldig bra og som gjør at jeg ikke blir for tung, men opprettholder trivselsvekten min og klarer å legge på meg muskler.

Når det er sagt, spiser jeg det samme hver dag, uansett, men om jeg skulle få lyst på en is eller to wienerbrød til kaffen, så spiser jeg selvfølgelig det – bare ikke hver eneste dag og i tillegg til den maten som jeg skal.

Jeg har tror på at det er det man gjør på det jevne som gir de resultater som man får.

 • Havregryn, proteinpulver
 • kylling, ris, grønnsaker
 • kylling, ris, grønnsaker
 • Havregryn, proteinpulver
 • Biff, ris, avokado
 • Proteinpulver, Vitargo
 • Rå Salma laks, ris

Jeg skulle ville si at fysikken din er veldig komplett, hva mener du selv – er det noe spesielt du ønsker å forbedre?

Jeg har tilgode å se en komplett fysik, selvom det nå begynner å bli noen som er ganske nærme etter min mening, da spesielt i den nye Classic Physic klassen som er blitt meget populær.

Ønsker å bli så komplett jeg klarer innenfor classic bodybuilding og vektgrensen der. Er nok litt heldig genetisk – med smal midje og brede skuldre.
Etter konkuransen i Hellas ser jeg nå hva jeg mangler for å hevde meg helt i toppen og det er noe jeg skal jobbe videre med fremover. Hva det er, får dere se neste sesong jeg stiller.

Jeg kommer nok ikke til å stille før det er på plass, da jeg ikke ser noen grunn til å stille, dersom jeg ikke har noe nytt å vise frem.

Ser du deg selv ta skrittet over til bygging istedet for classic i fremtiden?

Nei, jeg ønsker å holde meg i classic bodybuilding, da jeg fortsatt har litt igjen for å kunne fylle ut klassen og mitt potensiale til det fulle. Dersom jeg skulle stille i bygging innebærer  det å legge på meg minimum 10 kg muskler for å eventuellt fylle ut en -100 kg klasse, det er ikke aktuelt.

Tar du noe fri fra trening ila året eller holder du det gående hele tiden?

Tar alltid en uke fri etter konkurranse sesong. Ellers blir det gjerne fri i forbindelse med ferier og høytider dersom jeg føler for det. Jeg har jo selvfølgelig dager der jeg ikke har noe særlig overskudd og lite lyst til å trene, men det er da det er viktig å bite tennene sammen, møte opp å gjennomføre allikevel. Det er det som gjerne utgjør forskjellen og gir resultater.

Noe du vil nevne helt til slutt?

Ting tar tid, dersom man skal lykkes innen denne sporten er det viktig med tålmodighet og dedikasjon. Det var først når jeg skjønte viktigheten av riktig mat og viktigheten av restitusjon kombinert  med smart trening at resultatene begynte å komme. Det er virkelig ingenting som kommer over natten og det er nok mye av grunnen til at jeg elsker å holde på med dette.

Ser at det er mange som stiller altfor tidlig og som kanskje burde sett seg selv i speilet en gang til før de velger å gå på scenen. Dette gjelder begge kjønn og alle klasser.

Dersom du ønsker å konkurrere, oppsøk en seriøs klubb for å få en skikkelig tilbakemelding på din fysikk og forutsettbinger for å lykkes. Det er dessverre veldig mange spesialister og useriøse «coacher» der ute, som kun er ute etter å tjene penger på uvitende og naive nybegynnere. Dette synes jeg er en trist utvikling.

Jeg vil takke min gode venn, treningspartner og coach Gøran Orre. Takk for all hjelp, støtte og pushing. Du er beviset på viktighetene av å ha en like gal treningspartner som en selv. Det betyr utrolig mye for meg og resultatene hadde ikke blitt de samme uten deg, din kunnskap og troen på meg.

Takk til mamma og pappa for forståelse for hva jeg driver med og selvfølgelig hundepass når jeg er ute å reiser. Takk til min bror Thor for at du alltid stiller opp når jeg trenger det.

Vil spesielt trekke frem Marie Ringheim – takk for all hjelp og støtte, det betyr utrolig mye under diet og ellers i året.

Marius Huseby Gulbrandsen – takk for at du alltid er der for meg og stiller opp i tykt og tynt – uansett hva det måtte være. Du er en fantastiks god venn å ha.

Mette Ulseth – du har vært superbra å ha under denne dietten, godt at det finnes noen som er like gal som meg.

Ellers vil jeg nevne, Axel Steffensen, Robin Berget, Martin Heede, Christian Sterk, Jack Øverberg, Henning Jensen, Irene Engen, Harald Skjøldt og Kenneth Brekke – gode venner jeg aldri ville vært foruten.

Til slutt vil jeg takke Tommi Thorvildsen og Tommi Nutrition for hyggelige rabatter på kosttilskudd, det kommer virkelig godt med.

Stikkord:       

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter