WEB-TV: På trening med Hanne Lulu Holst

Hanne (30) gikk til topps i-NM: – Nå er hun klar for VM

Vår videoreporter Anderas Adolfsson har blitt med henne på trening

Navn: Hanne Lulu Holst
Alder: 30 år
Høyde: 160cm
Vekt On: 52-53 Off: 62-64
Bosted: Oslo
Yrke: Innkjøper i Mester Grønn 100% + (PT/gruppeinstruktør i egen regi)
Klubb: Team Toppform
Sivilstatus: I et forhold
Instagram: luluholst
Sponsor: Ingen for øyeblikket

Meritter:

  • 3 plass NM 2016 Athletic Fitness -163cm
  • 2 plass OGP 2018 Body Fitness -163cm
  • 1 plass NM 2019 Body Fitness -163cm
  • Topp 10 (semifinale) Arnold Classic Barcelona 2019 Body Fitness -160cm

Fortell litt om deg selv?

Aktiv og eventyrlysten jente fra Tønsberg i sin beste alder!?;)

Etter seieren i NM ble du kvalifisert til VM og er nå i full oppkjøring til det. Er opplegget det samme som frem til NM og hva er dine forventninger?

Tenkte å holde fokuset rundt min trenings-bakgrunn da jeg føler det er mest relevant. Jeg har vært innom flere organiserte idretter i ung alder, som fotball, friidrett, turn og dans for å nevne noe. Fant gleden ved styrketrening først i voksen alder. Valgte å starte opp med en PT da jeg flyttet til Oslo i 2009, da jeg ønsket mer kunnskap rundt styrketrening og teknikk. Styrketrening satt i system startet først en del år senere (2014/2015). Med dette mener jeg målrettet trening. Fokuset var å bli sterk, og jeg jobbet derfor mye med baseøvelser. Fant virkelig gleden ved styrketrening ved hjelp av min daværende amerikanske PT og venn Jon. Kan takke han for både ro-teknikk og min PR på 20 pullups – øvelser innenfor Athletic fitness som jeg kommer nærmere innpå i neste avsnitt.

Jeg har et stort konkurranseinstinkt, samt liker jeg å pushe egne grenser. Derfor bestemte jeg meg for å prøve meg innen fitness. Et godt steg utenfor min komfortsone. Mitt første møte med fitness var Athletic Fitness (AF) var da jeg så på NM 2015.

AF falt som et naturlig valg da styrkemomentene appellerte mest til meg. Da AF ble tatt ut som gren under IFBB vurderte jeg lenge om jeg skulle prøve meg innen en annen gren eller gi meg med fitness. Trodde vel egentlig ikke at Body Fitness med glitrende bikini og høye hæler skulle være noe for meg. Men så ble det altså slik, og er veldig glad for at jeg tok sjansen. Var fast bestemt på å teste dette KUN en sesong da jeg ikke ante om jeg hadde noe i den klassen å gjøre. Da jeg fikk to 2 plasser våren 2018 ga det absolutt motivasjon til å nå enda høyere! Vil jo være best om man ser et snev av mulighet til det! Derfor ble det hard jobbing for å bedre fysikk og posering. Mitt nye mål ble derfor Norgesmester 2019! At jeg skulle klare det og nå er kun uker unna å representere Norge i et VM er litt uvirkelig.

Vanskelig å si noe om mine forventninger til VM. Har nå fått prøvd meg på to utenlandske konkurranser, og nivået er høyt. Men jeg skal gjøre det jeg kan med den fysikken og utstråling jeg har. Jeg er veldig takknemlig for muligheten uansett plassering.

Hva med kostholdet – hvordan ser dietten ut og hvordan ser det ut når du ikke er i konkurranseoppkjøring?

Det er team toppform v/coach Kenneth som setter opp diettplanen min. Opplegget jeg kjører nå er ganske likt med det jeg kjørte før NM, med kun små justeringer. Fikk også noen uker med «påfylling» etter siste konkurranse i Finland i starten av oktober. Det ble 4 konkurranser ganske tett og kroppen/hodet trengte en liten pause for å klare å holde ut helt til desember (VM 29 nov-1 des). Er nå fullt i gang med konkurransediett igjen.

Off season spiser jeg mye av det jeg også har på diettplanen, da bare i større mengder. Havregrøt med peanøttsmør er en favoritt!! Og selvsagt lørdagskosen i form av hjemmelaget pizza og sjokolade hører med utenfor sesong:)

Treningen styrer jeg selv eller ved hjelp av andre bekjente som kjenner målene mine og er dyktige innen programdesign. Har relativt ok energi på trening for tiden og kjører derfor så tungt jeg klarer. Merker selvsagt at styrken ikke er 100% der den var før jeg startet oppkjøringen, naturlig nok. Likevel får jeg kjørt gode økter og øker belastningen om jeg klarer. Prøver å trene så effektivt som mulig med tanke på energi og restitusjon. Kjører en del fullkropp, men også perioder med tosplitt – underkropp/overkropp. Mitt treningsopplegg er en god blanding av baseøvelser, samt mer isolerte øvelser i forhold til hypertrofi. Det er ganske likt som jeg også kjører off season, men må si jeg gleder meg til å bygge opp styrken ytterligere og teste maksløft igjen!

Har du langsiktige fremtidsmål?

Mine videre mål er ikke helt satt. Det blir uansett en pause fra fitnesslivet og fokus på trening som gir meg glede. Det blir nok konkurranser i form av mosjonsløp/ OCR-løp og kanskje styrkeløft en gang i fremtiden. Skal også prøve meg som coach i Team Toppform, så blir fortsatt veldig delaktig i fitnessmiljøet selvom jeg selv ikke skal stille. Gleder meg til å følge nye håpefulle atleter!

Din største støttespiller – hvem og hvorfor?

Det er mange personer som har vært gode støttespillere i oppkjøringen og ellers i livet. Skulle gjerne listet opp alle, men skal prøve å trekke frem kun noen. Først, såklart min kjæreste Dag Erik Gamst. Han er jo like mye og om ikke mer inn i fitnessmiljøet enn meg, da han sitter i styret i IFBB Norge og jobber mye med alle de norske stevnene. Det har vært godt å ha en som forstår prosessen og forstår hvilke ofringer som må gjøres for å lykkes. Samtidig som han også gir meg et lite spark bak når jeg trenger det;) Man trenger støtte, men også noen som sier skjerp deg, fokus!


Noen du vil takke helt til slutt?

Kenneth og Monica Foss – hovedcoacher i Team Toppform. Det betyr enormt mye å ha mennesker som har tro på deg fra dag en! De er alltid tilgjengelige på meldinger/tlf, og stiller opp om det er noe. Som f.eks hjelp til å preppe matbokser for en dag når man stresser mellom jobbreiser! Begge var også med til Arnold Classic og Nordic Cup – noe som var en stor trygghet for meg som utøver.

Andre utøvere/venninner som har vært gull verdt denne sesongen er Karina Jensen (bikini master) og Camilla Eilertsen (body master). Vi har delt frustrasjoner, gleder, motgang og suksesser sammen! Og jaggu ble vi alle norgesmestere i hver vår klasse!

Ellers har jeg mange gode treningsvenninner og kolleger; Ingeborg, Joanna, Gro og Heidi for å nevne noen. De stiller alltid opp på ekstra kardio, motiverer og holder ut når jeg trenger en trøstende skulder på trening eller jobb.

Jeg er også veldig heldig som har en arbeidsplass som støtter og tilpasser så godt det går når jeg er i oppkjøring. Og ikke minst er kolleger alltid godt representert som heiagjeng på konkurranser. Det betyr mye!

Det er heller ikke billig å drive med fitness, så støtte fra nærmeste familie har vært helt avgjørende for å kunne reise utenlands og delta på alle konkurransene. Og jeg vet mamma gleder seg veldig til jeg er ferdig og vi kan kose oss sammen i jula❤️

Stikkord:          

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost

Del:

NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter