WEB-TV: På trening med Håvard Huse

Håvard Huse Norgesmester og overall-vinner  i Mens Classic Bodybuilding 2018 .

Til daglig er Håvard foreleser hos Bi og snart ferdig med doktorgraden sin, dette er altså en mann med muskler og hjerne???????? Sterk er han også , vi vet blant annet at han har tatt 3 repetisjoner på 300 kg i markløft, og har 220 kg som maks i benken!

Navn: Håvard Huse
Alder: 37
Høyde: 179,5
Vekt On/Off: 85/95
Bosted: Trondheim
Yrke: Høyskolelektor (foreleser)
Klubb: KaliberFKK
Instagram: hhstronghh
Sponsor: meg selv
Meritter: Norgesmester i CBB, flere 2. plasser i NM og noen pallplasser på lokale strongmankonkurranser
Foto: Jon Klasbu, fotomaskin.no

Fortell litt om deg selv?

Har holdt på med fitness og strongman ganske lenge nå, både som utøver og som trener. Det gikk 10 år mellom konkurransene i CBB nå, fra 2008 til 2018, og var godt fornøyd med å vinne i comebacket.

Hvor lenge har du trent med vekter?

Det begynte vel med «benk og biceps» på ungdomsskolen og VGS på Hitra, før jeg kom i gang med en klassisk bro-split (4-split) i 20-årene. Etter det har utviklingen i både kompetanse og fysikk gått hånd i hånd (heldigvis).

Hva fikk deg til å prøve ut strongman i tillegg til byggingen?

Har alltid vært litt sterk, spesielt i pressøvelser og markløft, og har alltid vært fascinert av sterke folk. Jon Pall er like legendarisk som Arnold for meg. I tillegg er det å delta på strongmankonkurranse mye mer gøy enn å konkurrere i fitness, man slipper jo å plage seg selv i månedsvis i forkant. Treningene er et herk da, det å trene bygger-rettet er latskap i forhold. Tror flere kunne med fordel ha prøvd litt andre aktiviteter, man lærer å presse seg selv og forstår hva det vil si at ei trening er tung.

WEB-TV: På trening med Håvard Huse

Hva liker du best med strongman respektive bygging?

Det blir vel denne balansen mellom styrke og fedme. Som strongman så må man nesten være litt FHM-chubby (eller værre), men samtidig så får man lov til å kaste rundt på tunge ting. Dette ofte til stor glede for de som ser på; strongman er mye mer festlig som publikumssport. Samtidig er det gøy å være i god form, om enn svak. Det er litt av paradokset av å være kroppsbygger, man ser fantastisk ut på scenen samtidig som man er på sitt svakeste.

Hvordan ser ditt kosthold ut?

Kostholdet består vel av det samme som alle andre spiser. Havregrøt, kylling og ris, og et større måltid til kvelds. Spiser vel fire måltid stort sett. Ligger på 2500kcal (on-season) til 4000kcal (off-season).

Har du lagt noen planer om hva neste konkurranse blir?

Ingen helt konkrete planer, men tanken er vel å starte på diett igjen nå snart og se hva utviklingen blir. Mulig man får seg opp på scenen igjen til høsten?

Din største støttespiller er hvem og hvorfor?

I fitness har jeg vel ingen støttespillere, har plenty nok disiplin selv. I det akademiske livet har jeg flere støttespillere, det er tross alt noe som krever mer av meg og opptar mer av livet mitt. Jeg vil likevel nevne at Mats Edvartsen hjalp til med å komme med innspill den forrige dietten om hvordan jeg lå ann og vi diskuterte når eventuelle kutt i kcal kom. Det blir vel det samme nå tenker jeg.

Noe du vil nevne helt til slutt?

Mine leveregler: løft tungt, ikke vær redd for å ha det vondt og være skadet, husk at trening skal være tungt og til slutt husk at dette skal være gøy.

«There is no reason to be alive if you can’t do the deadlift!»

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost

Del:

NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter