WEB-TV: På trening med Heidi Egstad og Roger Holsæther

Heidi skal konkurrerer i bodyfitness på Gardemoen Open. Vi ble med henne og samboeren Roger som er coach – på en treningsøkt – kun to uker før konkurransen.

Navn: Heidi Sørensen Egstad
Alder: 32
Høyde: 1.65
Vekt On/Off: Veldig usikker, men mellom 65-70 off. Ca 54 on i vår, men blir nok litt tyngre denne gangen.
Bosted: Gjøvik
Yrke: Utdannet ergoterapeut, jobber som miljøterapeut innen allmenn psykiatri
Sivilstand: Samboer med Roger Holsether
Klubb: Team24fitness
Instagram: heidiegstad
Sponsor: Flex fitness gym

Meritter:

  • 6. plass bikini Sandefjord open 2017.
  • 2. plass bodyfitness Sandefjord open 2018.

Du kan vel starte med å beskrive deg selv for de som ikke kjenner deg?

Jeg en positiv og familiekjær person som setter pris på livet. Dagene mine går med til mye trening både off og on season da både jeg og samboeren min deler denne lidenskapen. Er jeg ikke på jobb eller trening kan det godt hende du finner meg på sofaen med en godteriskål, for man lever faktisk bare en gang.

I skrivende stund er det to uker igjen til sesongens første konkurranse, Gardermoen Open. og du ser ut til å være i bedre form enn noen gang før i tillegg til at du har forbedret fysikken din. Fortell litt hva du har fokusert på siden sist du stilte og og hvordan denne oppkjøringen har vært i sammenligning med tidligere forberedelser?

Fokuset har ligget på skuldre og øvre del av rygg, og jeg tror og håper det har kommet seg litt siden sist. Denne oppkjøringen har vært bra og ganske lik vårsesongens oppkjøring, men jeg merker at det ikke er lenge siden jeg var på diett. Litt tyngre har det vært til tider, men ikke tyngre enn at det er verdt det. Dette er jo en reise man elsker eller hater, og jeg elsker den.

Hvordan fungerer det å jobbe netter under oppkjøringen og hvordan legger du opp diett og trening under nattevakter?

Det har vært tungt! Jeg har rett og slett hatet det. Litt av problemet er også at jeg ikke sover mer enn 2-3 timer etter vakta da kroppen min rett og slett ikke  vil. Med tanke på diett og trening så går den som alle andre dager, men jeg prøver å forskyve maten min litt så jeg ikke faster hele vakten, det siste måltidet mitt spiser jeg rundt 03.00 på natten. Men nå er jeg heldigvis ferdig med disse nattevaktene og er over i vanlig turnus.

Har du vært aktiv i noen andre idretter?

Jeg drev aktiv med ridning fra jeg var 6-7år-18. Eide min egen hest i åtte år.

Hvordan ser ditt treningsopplegg ut og hvor ofte forandrer du på det?

  • Mandag: Skuldre og mage
  • Tirsdag: Rygg, triceps og biceps
  • Onsdag:Bein
  • Torsdag:Skuldre og mage
  • Fredag: Rygg og bryst
  • Lørdag: Bein (fokus på hamstring og rumpe) og skuldre
  • Søndag: Cardio

I tillegg til dette har jeg en time cardio både morgen og etter styrke på oppkjøring, kjører ellers cardio off season 3-4 dager.

Jeg forandrer på treningsopplegget mitt litt etter behov for prioritering av spesifikke muskelgrupper. Jeg gjør forandring innad i programmet som å forandre  rekkefølge i øvelser, bytte ut enkeltøvelser eller kjøre dropsett/supersett for å sjokkere kroppen fra tid til annen.

Du får jo hjelp til dietten av Vibeke Litland, kan du fortelle hvordan dagsmenyen har sett ut de siste ukene?

Altså, hun har virkelig funnet en diett som er perfekt for meg! Det varierer mellom havregryn, proteinpulver, kylling, torsk, karbonadedeig, ris, grønnsaker, riskaker og propud. Torsken ba jeg spesifikk om å få, jeg er faktisk veldig glad i torsk. Jeg rett og slett elsker dietten min, og kommer til å fortsette med  denne etter endt sesong, bare med større mengder selfølgelig 🙂

TIPS fra iform.no: Proteinpulver med ulike smaker finner du hos Proteinfabrikken.no

Din største støttespiller – hvem og hvorfor?

Min samboer og coach, Roger Holsether uten tvil. Han har satt opp treningsprogram til meg, pusher meg på trening, støtter meg på tunge dager og er og blir min aller største støtte. Hadde jeg ikke hatt han så hadde jeg ikke vært der jeg er i dag. Vibeke har også betydd mye, hun beroliger meg med gode trygge ord når hodet kan rote det litt til. Hun har funnet en godt balansert diett til meg som beviser at det ikke bare handler om kcal, men at næringssammensetningen i en diett er viktig å  tilpasse enkeltindividet. Jeg kunne ikke drømt om en bedre støtte fra både Roger og Vibeke, jeg er evig takknemlig!

Noe du vil nevne helt til slutt?

Jeg vil rette en stor takk til Flex fitness gym for muligheten til å trene på byens beste gym.

Stikkord:          

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost

Del:

NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter