WEB-TV: På trening med IFBB men’s classic physique athlete Patrik Eriksen

Patrik Eriksen tok gull i Men’s classic Physique på Oslo Grand Prix 2019. Vår videoreporter har blitt med han på en tøff treningsøkt.

Navn: Patrik Eriksen
Alder: 27
Høyde: 175cm
Vekt. On/Off: On: 81-83kg Off: 90-93kg
Bosted: Rygge
Yrke: Personlig Trener
Klubb: Colosseum KK
Instagram: patrikeriksen
Sponsor: Meg selv

Meritter:

Du kan vel starte med å fortelle litt om deg selv?

Jeg er en man på 27 år, utdannet personlig trener som er født og oppvokst i Fredrikstad, men bor nå i Rygge med samboeren min. Har stor lidenskap og kjærlighet for trening og kosthold, så mye av fritiden går da naturlig nok til dette. Setter venner og familie utrolig høyt, elsker en god fest, synger i dusjen og ler mye ????????‍♂️????

Hvor lenge har du trent seriøst med vekter?

Tok mine første skritt inn på ett gym i slutten av 15 års alderen og trente vel i bunn og grunn ganske seriøst fra starten, men et strukturert kosthold ble vel ikke med i prosessen før etter en 3 års periode.

Har du vært aktiv i noen andre idretter?

Har spilt fotball i 10 år. Startet som 6 åring og ga meg når jeg var 16, da styrketrening tok over interessen.

Kan du beskrive hvordan ditt treningsprogram ser ut?

Har gjort mye fremside kropp og bakside kropp samt hel-kropp da det har vært ett mål om å treffe alle muskelgrupper 3-4 ganger i uken, noe som har fungert veldig bra de seneste årene. Har i bunn og grunn trent hver eneste dag fra jeg startet som er i overkant 11 år nå, men føler jeg har stått litt stille vektmessig i forhold til muskelmasse, så nå skal jeg prøve å legge inn 1-2 hviledager i uken for å se om det kan ta meg steget videre i forhold til de områdene jeg vil forbedre som i hovedsak er bryst og skuldre. Trener med både tung og lett belastning i samme økt for å treffe type I og II fibre.( Lav-rep og høy-rep)

Du fortalte meg at du helt har kuttet ut knebøy, hvorfor og hva slags øvelser kjører du istedet?

Det stemmer, kuttet mer eller mindre ut knebøy for kanskje en 3 års tid  siden. Når man hører ordet Knebøy så forbinder de fleste det med en tung øvelse og gjerne der man skal løfte mest mulig og igjen kanskje være den sterkeste i. Tror derfor at mange kan bli litt ivrige (inkludert meg selv) og da kaste på litt for mye vekter som da går på bekostning av utførelse og da øke sjansen for å dra på seg en skikkelig smell. Av den grunn har jeg mer eller mindre gått bort fra tung knebøy, men hender jeg kjører knebøy med moderat vekt en sjelden gang da det absolutt er en god øvelse. Velger heller å kjøre de  virkelig tunge settene på apparater/maskiner da skade risikoen er betraktelig mindre etter min mening. Jeg personlig gjør mye unilaterale øvelser generelt og på bein er det ofte beinpress, extension og gående utfall som blir gjort.

Er du nøye med kosten året rundt eller kun i oppkjøringen til en konkurranse?

Kosten er jo absolutt noe jeg tenker over i det daglige, men det kan ikke sammenlignes med oppkjøring mot en konkurranse.

Har jo fått en viss peiling på hvordan kroppen min fungerer og reagerer på forskjellige matvarer å spiser etter hvordan jeg føler meg både fysisk og psykisk. Jeg personlig har det best med meg selv når magerutene er noenlunde tilstede, så hvis jeg over en periode har spist de litt bort justerer jeg meg bare inn på maten og finner tilbake til den formen hvor jeg selv føler meg godt. Kroppen vår er liksom det eneste stedet vi MÅ tilbringe tiden vår, så det å føle seg bra i den er noe som ihvertfall for meg er veldig viktig.

Har du satt deg noen mål du har lyst til å oppnå ift styrketreningen?

Per nå har jeg veldig stort fokus på bryst og skulder parti, så det å bli litt sterkere i øvelser som involverer dette området skal prioriteres en god stund nå.

Noe du vil nevne helt til slutt?

Gjør det som gjør DEG glad og se ut sånn som DU vil se ut! ????

Stikkord:       

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost

Del:

NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter