WEB-TV: På trening med IFBB men`s physique athlete Kristoffer Henæs

Vi intervjuet Kristoffer Henæs for første gang i 2017 – rett før han skulle debutere i men`s physique. Den gangen sa han «Jeg gleder meg til å vise hva jeg har jobbet for de siste årene»

Nå har det gått to år, han har vunnet gull i Oslo Grand Prix og sølv i Sandefjord Open. Vår videoreporter har besøkt Kristoffer, blitt med han på en tøff treningsøkt. 

Navn: Kristoffer Henæs
Alder: 25
Høyde: 177cm
Vekt On/Off: 78-80kg – 85-94kg
Bosted: Moss
Yrke: Personlig trener ved Toppform fitness i Moss, Online coach (Entirebody) og koordinator for Ata ambassadørene.(ata treningsutstyr)
Klubb: Akkurat nå er det ingen.
Instagram: Kristofferhenaes
Sponsor: Ata treningsutstyr

Fortell litt om deg selv, hvem er Kristoffer?

Jeg er en gutt på 25 år fra Moss, som generelt brenner for trening og helse. Jeg trives med gode venner, familie, trening og god mat. Siden jeg var liten gutt har jeg løpt, klatret, kastet og vært i generell aktivitet. Noe som til slutt endte med å de interessene jeg har. Jeg er en pliktoppfyllende og hardt arbeidene person, som alltid kommer i tide. Jeg setter meg ofte mål som gjør at jeg kan utvikle meg selv, og få svar på de spørsmålene som jeg lurer på. Jeg er genuint interessert i å hjelpe andre oppnå forståelse for kroppens helse og dens grenser.

Jeg kommer fra en fotballfamilie, og startet i mine yngre dager med et mål om å bli så god som mulig. Etter 3 gode år på Wang toppidrett(vgs) kjente jeg at jeg ville utforske andre arenaer, noe jeg ikke angrer på i dag. Jeg tok raskt opp interessen for å løfte vekter og se forandringer i kroppens anatomiske struktur, og har egentlig hvert hektet siden. Uten trening så er jeg litt ”lost”. Av de som kjenner meg godt, så blir jeg nok sett på som en strukturert person, med både kosthold og trening. Jeg er også veldig hjemmekjær og glad i de nær meg. Ellers så elsker jeg reiser til utlandet, jobben min, erfaringene jeg har fått og et generelt sosialt liv med mennesker som vil hverandre godt.

Du har nettopp flyttet hjem til Moss etter å ha bodd og studert i Trondheim noen år. Fortell litt om utdanningen?

Først gikk jeg inn i forsvaret som indrettsassistent på Madla i Stavanger, der etter studerte jeg 1 år på høgskolen i østfold (Halden). Der studerte jeg idrett og kroppsøving. Der etter flyttet jeg til Trondheim for å studere bevegelsesvitenskap på NTNU. Studiet går generelt ut på kroppens bevegelser og funksjoner. Studiet tar også for seg hvordan man skal forske og skrive forskningsrapporter. Det er også fokus på folkehelsen.

Hvor lenge har du trent med vekter?

10 år ca

Noen andre idretter før det?

Som nevnt tidligere så har jeg spilt fotball. Noe jeg gjorde siden jeg var 6-7 år til jeg var 19 år. Jeg syntes fortsatt det er gøy å spille. Spesielt med nevøen min 😀

Hvordan ser ditt treningsprogram ut?

Varierer mellom helkropp og splitt program. Treffer mellom 20-25 sett per muskelgruppe i løpet av en uke. Reps mellom 2-5(styrke) og 8-12 (hyprtrofi)

Og kostholdet, hvordan kan det se ut en helt normal dag?

Når jeg ligger i underskudd så regner jeg bare ut slik at jeg ligger 200-500 kcal i underskudd også fyller jeg opp proteinene. (1,8g protein per kilokroppsvekt). Når jeg spiser fritt så tenker jeg ikke på noe som helst. Noen ganger sjekker jeg at jeg spiser nok protein, men thats it.

Du har jo konkurrert i Men’s Physique noen ganger og gjort det veldig bra, men nå vil du prøve Classic Physique neste gang?

Det stemmer! Jeg vil ikke lenger hjemme låra mine, så da må vi opp en klasse. Jeg foretrekker poseringene der samtidig som at mine sterke poseringer er dobbel biceps, lat spred og side chest. MEN vi får se hva fremtiden bringer. Først og fremst skal jeg fokusere på kundene mine på Toppform fitness i Moss.

Din største støttespiller er hvem og hvorfor?

Det er mamma og pappa. Enkelt og greit 😀 Jeg har mange fler, men først og fremst de.

De støtter opp der det trengs. Jeg er alltid velkommen hjem, samtidig som at jeg har fått en veldig god oppdragelse.

Noe du vil nevne helt til slutt?

Takk for en fantastisk jobb du gjør, Andreas! Veldig profesjonell og ordentlig kar, som ser potensialet mange unge utøvere. Du er alltid velkommen tilbake til Toppform for en økt eller en kaffe.(eller begge deler :-D)

Stikkord:       

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter