WEB-TV: På trening med IFBB PRO Dennis Johansen

Dennis Johansen har vunnet det som er å vinne i Norge, han har også tatt den internasjonale scenen med storm. Vår videoreporter har møtt han.

Navn: Dennis Johansen
Alder: 30
Høyde: 175
Vekt On/Off: 78/81
Bosted: Fredrikstad
Yrke: Montør
Instagram: Johansen_Dennis
Sponsor: Nebbia, Myprotein, Synelite, Nocco

Meritter amatør:

 • 3x Overall Norgesmester
 • 2x Overall Oslo GP
 • 3x EM Medaljer (Gull/Sølv/Bronse)
 • 2x Arnold Classic Medaljer
 • 3x Olympia Amateur/Diamond Cup Medaljer
 • Bronse VM 2016

Meritter pro:

 • 7 Arnold Classic Europe Pro 2017
 • 1 Nordic Pro 2017
 • 2 Milano Pro 2017
 • 2 Arnold Classic South Africa 2018
 • 2 Elite Pro Madrid 2018
 • 3 Elite Pro Portugal 2018
 • 4 Arnold Classic Europe Pro 2018
 • 1 Nordic Pro 2018
 • 2 Elite Pro World Championships 2018

Fortell litt om deg selv; hva liker du å gjøre utenom treningen?

Veldig glad i å reise, møte nye mennesker og oppleve kulturer. Dette er noe denne sporten lar meg gjøre. Har også en lidenskap for helse og trening, så noe av fritiden blir brukt til å lese og oppdatere meg i faget. Ellers så er jeg glad i brettsport som skateboard, snowboard og surfing når det er mulig. Spiller også basketball enda til tider og er en far til en sønn på snart 10 år.

Føler du at du har noen fordel med erfaringen som profesjonell basketspiller . som du kan dra nytte av i styrketreningen?

Basketball i tillegg til friidrett er det som la grunnlaget for slik jeg er nå. Det er det som skapte fysikken jeg har og kunne gå rett fra banen til scenen. Eneste forandring de siste årene er størrelsen, men den store fordelen ligger nok i mentaliteten. Disiplin, konkurranseinstinkt og tålmodighet. Det å vite hvor mye arbeid som skal til for å bli best mulig, evnen til å prestere under press, ikke gi opp mår ting er vanskelig og klare å holde fokus selv om miljøet rundt deg tilbyr på andre fristelser.

I 2013 debuterte du i AF, gikk videre til MP og derifra klatret du veldig fort rett i toppen, men når dukket tankene på proff ligaen
egentlig først opp?

Tankene om proffligaen dukket opp før jeg i det hele tatt stilte i MP. Da de holdt første Olympia i MP 2013, så jeg at det var noe som jeg kunne oppnå og valgte da å stille i MP. Dessverre tok det så lang tid for meg å få kortet at da jeg endelig fikk det så var nivået allerede skyhøyt og kunne heller ikke utvikle meg i min tid som amatør MP. Gjerne motsatt, måtte bli mindre for å kunne vinne å få det kortet.

Hvor lenge ser du deg selv drive aktivt og konkurrere?

Blir å konkurrere i 2-3 år til eller så lenge det tar å nå det målet jeg har satt. Blir alltid å trene og være i form, men da gjerne med andre mål. Tenker å konkurrere i styrkeløft og/eller CrossFit i tiden etter. Jeg liker å se meg selv som en atlet. Ikke nødvendigvis være best i noe, men god på alt.

Du holder jo fantastisk god form året rundt, kan du fortelle litt om hvordan du legger opp ditt kosthold og hva du spiser?

Jeg har en sunn livsstil som gjør at jeg ikke kommer helt ut av form og trenger da heller ikke å jobbe hardt for å stille. Holder kostholdet balansert og har opparbeidet meg høy forbrenning så jeg kan unne meg gode ting.

Når jeg er hjemme spiser jeg veldig rent og kontrollert, slik at når jeg er med venner og familie så kan jeg nyte mat sammen med de. Dette gjelder året rundt uansett om jeg stiller eller ikke. Etter konkurranse så nyter jeg mat i en eller 2 dager, men kommer hjem til samme rutiner. Prøver å holde et så normalt liv som mulig selv om jeg driver med dette.

Vanskelig å si hva kostholdet består av da jeg aldri har en spesifikt plan, men bare retningslinjer. Spiser det kroppen trenger til prestere optimalt og tenker mer på micronæringstoffer og proteinsyntesen. Velger også kilder som er lette for kroppen min å fordøye. Dette er noe som er veldig ulikt for alle da vi alle har forskjellige sett med enzymer.

For det meste går det i biff, laks, egg som proteinkilde. Mest ris, men noe havregryn som karbohydratkilde, samt noe frukt og bær. Forskjellige grønnsaker og avokado, oliven, kokosolje som fettkilder.

Spiser det samme on og offseason, men passer på at kostholdet samsvarer med treningen og til hovedmålet til en hver tid. Ellers ser jeg ikke det store poenget med å trene. Eneste forskjellen er at de siste ukene før konk, så spiser jeg mindre med venner og familie. Som regel så er det bare 1-2 kg ren fett som skiller når jeg står på scenen og når jeg er total «offseason».

Kunne helt klart lagt på meg enda mer masse ved å gå mer ut av form og hatt et litt mer tradisjonelt offseason, men jeg trives med å være i form og får allikavel nok muskeløkning av god kvalitet. Slipper også jojodiett, da jeg holder ting stabilt og er bedre for helsen over tid. Har en mentalitet at jeg stiller i fitness for at jeg er FIT og ikke at jeg jobber med å bli FIT for å kunne stille.

Hvordan ser ditt treningsopplegg ut?

Treningsopplegget er vel mer lik en styrkeløfter enn en kroppsbygger. Veldig basic og i hovedsak bare baseløft, men noen få isolasjonsøvelser pr økt for å holde volumet høy nok for økt hypertrofi. Hele opplegget er veldig nøye strukturert akkurat slik en konkurrerende styrkeløfter skulle programmert. Kontroll på intensitet og volum. Både for hver enkelt muskelgruppe og total volum. Har noen få små faser i løpet av året med metabolsk stress trening hvor jeg bruker super sets, drop sets osv, men 80% av året så er det enten gradvis økning i intensitet eller volum.

Basert på hvor mange ganger i uken jeg kan trene så deler jeg det gjerne i overkropp og underkropp dager, men for det meste pull, push, legs, repeat. Små muskelgrupper som legger, bakside skuldre og sidehev kjører jeg 4 ganger i uken, men da med relativ lavt volum pr økt.

Har prøvd diverse og hatt diverse faser med forskjellig type trening, men det er dette som har funket best for meg da jeg trives godt med det og klare å holder motivasjonen oppe. Å se fysikken blir bedre tar tid, men i mellomtiden så kan i det minste se økning i styrke.

Din største støttespiller er hvem og hvorfor?

Har mange gode støttespillere gjennom tidene som har gjort meg til den jeg er. Venner, familie som har vært der gjennom alt, men de største når det gjelder fitness er mine største konkurrenter. De har bidratt til å øke nivået og pushet meg til å bli bedre. Ikke alltid det jeg tenker er god er bra nok, men når jeg skal dele scenen med de, så vet jeg at jeg må levere da jeg vet hvor hardt de jobber.

Noe du vil nevne helt til slutt?

Ingen ren fasit svar på hva som funker best over tid. Noe er bedre enn andre i enkelte situasjoner, men i helheten over flere år så er det den type treningen og kosthold som du klarer å holde og faktisk gjennomfører over lang tid som gir resultater. Ikke alltid det som er optimalt på papiret er det man burde følge hvis du ikke trives og klarer å holde ut. Føler mange er 110% under en oppkjøring og kan til tider gjøre unødvendig mye, men blir utslitt og havner nede på 40-50% resten av året. Ser man da totalt over et år eller mer, så kanskje kunne de hatt bedre resultat av å gjøre ting mer gradvis.

Stikkord:    

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter