WEB-TV: På trening med Jannicke Kirkelund

Jannicke debuterte i bodyfitness i 2019 med en 2 plass på Sandefjord Open. 

Et par uker senere tok hun også en andre plass i NM. Vi har blitt med henne på trening for å bli bedre kjent med henne.

Navn: Jannicke Kirkelund
Alder: 30
Høyde: 163
Vekt On/Off: Aldri godt ”ordentlig” Onseason men pdd 67 kg – Off 55 kg
Bosted: Oslo
Yrke: Demenskoordinator i kommunen
Klubb: Team Toppform
Instagram: Jannicke_hk
Sponsor: MMSPORTS

Meritter: 

Fortell litt om deg selv – hvem er Jannicke?

Jeg vil si jeg er en fighter, jeg gir meg aldri og når jeg bestemmer meg for noe går jeg all in. Jeg er løsningsorientert og mener det alltid finnes muligheter. Jeg er positiv og ærlig og tror jeg motiverer og inspirere andre. Selv har jeg drevet med håndball i mange år til jeg ødela knærne tidlig. Jeg har vært håndballtrener. Nå er jeg håndballdommer i 1.div og elitenivå ved siden av full jobb, studier og trening. Jeg liker å ha mange jern i ilden.

Hvor lenge har du trent styrketrening?

Jeg røyk det meste i kneet som 15 åring, så da begynte jeg å trene styrke. Siden har jeg elsket det og trent så å si hele tiden. Det er først de 3-4 siste årene det har vært målrettet og jeg har hatt fokus på muskelvekst.

Hvordan ser ditt treningsprogram ut?

Jeg har en 3 split. Rygg/bryst, bein, skuldre/biceps/triceps. Jeg trener hver dag så denne bare ruller og går. Jeg legger inn mage enten på ekstra økter eller her og der etter som jeg har tid. Cardio (min restitusjonen) får jeg når jeg dømmer håndballkamper.

Og hvordan kan kostholdet se ut en normal dag offseason?

  • Havregrøt, proteinpulver og peanøttsmør (frokost)
  • Proteinbar og frukt – eventuelt cottage cheese
  • Knekkebrød og egg eller en salat (lunsj)
  • Riskaker og peanøttsmør med salt (før trening)
  • Proteinbar (etter trening)
  • Kylling, ris og grønnsaker (middag)
  • Proteinpudding og granola (dessert/kvelds)

Teller du kalorier offseason?

Jeg teller kalorier. Jeg følger ingen slavisk plan men passer på at jeg får i meg nok proteiner, karbo og fett. Hverdagen er ganske like, også kan jeg heller kose meg litt mer i helgene. Og legger jeg inn mer mat når jeg dømmer.

Målet med å stille var at du skulle gjøre noe langt ut av komfortsonen, men det viste jo seg at du likte det. Men hva var det egentlig du likte så godt med hele konkurranse opplevelsen?

Miljøet er fantastisk godt. Man får venner for livet med de samme interessene som en selv. Det å ha et konkret mål med treningen gir jo også ekstra motivasjon. Det å mestre noe som totalt ikke er ”seg” gir jo et kick da, man beviser for seg selv og andre at en kan klare det meste med øving og disiplin. I tillegg er jeg et konkurranse menneske så jeg gir meg ikke med 2.plasser. Selv om jeg ikke er så girly girly så hadde jo ”glammen” også sin sjarm, jeg likte å pynte meg før jeg skulle på scenen 🙂

Og du liker å gå på diett?

Jeg elsker å gå på diett. Jeg liker å utfordre meg selv, være dispiliner og følge en plan. I tillegg er det jo fantastisk å se formen endre seg uke for uke.

Hvordan kan kostholdet se ut en dag under dietten?

Det er Kenneth som setter opp kostholdplanen under dietten, men ganske likt det jeg spiser offseasen egentlig, bare i mindre mengder og uten spisedager da. Ingen valg under diett.

Din største støttespiller er hvem og hvorfor?

Min største støttespiller har vært kjæresten min. Han var så forståelsesfull, motiverende og ærlig gjennom hele min første konkurranse. Nå skal vi stille samtidig neste gang og vi motiverer hverandre hele tiden. Samtidig som vi kan være dønn ærlige.
Coachene i Team Toppform har også vært gode støttespillere. Spesielt Kenneth og Monica. Samt alle utøverne i teamet.

Noe du vil nevne helt til slutt?

Det er aldri for sent å nå drømmene sine, det er kun en selv som setter begrensingene for hva en kan oppnå.

Stikkord:          

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter