WEB-TV: På trening med Jørgen Corneliussen

MUSKLER I SÆRKLASSE!

Flere ganger nordisk mester og norsk mester.  Jørgen har også hevdet seg bra i verdensmesterskapet i kroppsbygging. Vi har blitt med han på trening.

Navn: Jørgen Corneliussen
Alder: 46 år
Vekt. On/Off: 103,5 men har mål om 105 kg neste gang. 112-116 avhenging av matinntak.
Bosted: Sande i Vestfold, er ingen bygutt
Yrke: Barnevernspedagog
Klubb: 24 Fitness
Instagram: jorgencorneliussen – prøver å legge inn livet med trening
Sponsor: Prosupps , Pow_pg , Rockdenim. Andre interessenter ta kontakt. Pm Ig

Meritter:

  • 3 x NM gull, samt overall,
  • 2 x Nordisk gull,
  • VM Master 2x Bronsje,
  • VM Senior supertungvekt Finale 6 pl
  • Pluss seier i GP og andre stevner.

Du kan vel starte med å fortelle litt om deg selv, hvem er Jørgen når han ikke er på trening?

Er en avslappet og positivt ladet person, som prioriterer de nærmeste først dvs barn, fam så venner. Er nok litt annerledes en hva folk forbinder med en kroppsbygger. Lite selvsentrert,  prioritere unger fremfor formsjekk bla. Lite glad i negativitet, hvorfor ikke påvirke positivt? Altfor mange er mer opptatt av å finne feil med andre samt kritisere. Jeg er absolutt ikke der, tror sunn selvtillit og livet på landet har formet meg positivt der. Trivsel får jeg når mennesker rundt med har det bra enten privat eller i jobb.

Jeg har jo nå vært med deg på trening flere ganger og en ting som aldri slutter å forundre meg er den driven til å ville bli bedre som du alltid viser, men hva er det egentlig som driver og motiverer deg etter så mange år i gamet?

Jeg lar meg motivere av andre enten det er jobb eller trening. Spesielt de som tørr gå egne veier mot suksess, uten å la seg påvirke av press utenfra. Veldig glad i spennende selvbiografier og filmer basert fra virkeligheten. Motivasjonen ved trening ligger der hele tiden, er nok veldig selvstendig der. Innhentet mye informasjon tidligere fra faglitratur, biografier, nettsider og egen opparbeidet kunnskap. Jeg konkurrerer alltid for å forbedre meg selv utfra min tid og mine forutsetninger. Samt mål å alltid levere en bedre utgave av meg selv i hver konkurranse.

Men trening er også en livsstil jeg må ha i livet mitt. Det gir meg faktisk overskudd etter lange arbeidsdager  å få trent. Blir på en måte min terapi fra stresset i hverdagen. Prøver alltid å nullstille meg etter konkurranser, finne tilbake til motivasjon og sulten for mer fremgang. Periodisere trening i tre faser tung, mellomtung og lett restitusjon periode. Være kreativ med treningsoppsett.

En ting som jeg vet er veldig viktig for deg er å leve et helt «normalt» liv med familien utenfor gymet, kan du utdype det litt mer?

Et normalt liv for meg vil si at trening skal påvirke livet minst mulig totalt sett. Fokus i bilen til trening og under, men på vei ut skal andre prioriteringer komme. Faktisk fungerer dette best for meg. Selv om jeg kan drømme meg bort til tider å tenke. Hvor god ville jeg blitt om jeg gikk all inn for sporten og for eksempel  levde i Kuwait. Gøy å drømme litt.  Under diett lever jeg på en så normal måte som mulig dvs delta under middag, men spise min diett-mat selvfølgelig.

Så godt som alle som konkurrerer i bygging eller fitness benytter seg av en coach, men du har alltid kjørt ditt eget race, noe du mener flere burde tørre og prøve?

Er selvfølgelig fordeler og ulemper med å kjøre løpet alene. Men min mening er at mange utøvere er lite selvstendige.  De skal ha alt på papir liksom, men hvor er den genuine interessen? Tror det er sunt å prøve ut ting på egenhånd, dessuten er enhver kropp unik i hvordan den reagerer selv om det er en rød tråd.

Jeg mener at selvfølgelig en debutant trenger hjelp, men mye kan gjøres alene etter første sesongen. Det å lykkes alene gir dessuten en sunn mestring-opplevelse og økt selvtillit. Til å fortsette med det man gjør. Det sosiale med formsjekk er selvfølgelig viktig, føle tilhørighet til en gruppe. Så hver får finne sin egen fasit på hva som føles riktig.

Hvor lenge ser du deg selv drive aktivt og konkurrere?

Det er driven og lysten til å utvikle egen kropp som driver meg. Alder spiller også inn, vise at det går fortsatt an å være i form med riktig og fornuftig trening. Det er dessuten ikke lett å legge noe på hylla som har tatt stor del av livet. Har konkurrert i kroppsbygging siden 2000 og debuterte i Athletic fitness i 97. Så sporten trenger absolutt ikke være farlig som media prøver å presse frem til i tider, samt andre påvirkningkilder.

Noe du vil nevne helt til slutt?

Håper sporten vil bestå fremover, selv med mye press negativt de siste to år. Tror også mye handler om uvitenhet for sporten samt man tar alle under en kam. Noe som blir helt feil etter min mening. Har også møtt motstand selv pga mitt valg for sporten. Men det blir umulig å slette noe som ligger i hjertet.

Stikkord:       

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost

Del:

NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter