WEB-TV: På trening med Julie Saksen Siljan

Julie Saksen Siljan debuterte i bodyfitness i 2015. Hun har tatt mange gode meritter etter det. Nå til helgen er hun klar for Oslo Grand Prix. Vi har tatt en prat med henne.

Alder: 22
Høyde: Ca. 167cm
Vekt. On/Off: Offseason 70/72, onseason 60+/-
Bosted: Kristiansand
Yrke: Student og jobber 50% på taxfreen på Kjevik
Klubb: Team X-ellent
Instagram: Juliiess
Sponsor: Foreløpig fitnessgrossisten, men denne kontrakten går ut om kort tid, og det er usikkert hvordan det blir videre.

Meritter:

  • Overall Bodyfitness Sandefjord Open 2017
  • 1 Plass bodyfitness Junior, Sandefjord Open 2017
  • 1 Plass Bodyfitness Junior -168cm, Oslo Grandprix 2017
  • 6 Plass Bodyfitness Junior -168cm, EM 2017
  • 3 Plass Bodyfitness Senior -168cm, Oslo Grandprix 2017
  • 3 Plass Bodyfitness -168cm, Oslo Grandprix 2016
  • 3 Plass Bodyfitness debutant +163cm, Sandefjord open 2016

Fortell litt om deg selv, hvem er Julie?

Jeg er en blid og treningsglad jente, som liker å ha mye å gjøre. Jeg er utdannet personlig trener, og fitness er en stor del av hverdagen min. Jeg har alltid vært aktiv, før med svømming, og fra jeg ble 16 har jeg trent aktivt på treningssenter. Jeg er glad i styrketrening, og har de siste årene jobbet med fysikken for å gjøre det bra i bodyfitness. Uten om trening liker jeg å være med familie, venner og kjæresten min.

Hvordan ser ditt treningsopplegg ut nå i oppkjøringen til konkurranse?

Treningsopplegget mitt ser ganske likt ut nå som før jeg startet på konkurranseoppkjøringen 1. januar. Det eneste som er annerledes er repetisjonene som er noe høyere nå. Sammen med coachen min, Hugo Halvorsen har vi funnet en treningssplitt som passer meg og kroppen min veldig bra, og luket ut enkelte muskelgrupper som jeg ikke kan trene, for å holde ramma i bodyfitness. På trening fokuserer vi mye på rygg, skuldre og bein, med innslag av litt mage og bryst.

Er det noen forskjell i hvordan du trener «offseason»?

Nei, treningen er ganske lik. De to største forskjellene er at jeg fokuserer litt ekstra på baseøvelsene når jeg er offseason, og kjører noen tunge sett der. I tillegg om jeg er veldig sliten en dag eller merker at kroppen trenger litt fri, så tar jeg en ekstra hviledag, det gjør jeg ikke nå som jeg er onseason. Denne oppkjøringen har jeg ikke skulket en eneste trening. Da er det bare å kjøre på!

Kjører du kardio året rundt?

Nei. Jeg går turer med hunden og kan fint gå litt på mølla innimellom, men ikke noe strukturert morgencardio / cardio sånn som når jeg er onseason.

Fortell hvordan kostholdet kan se ut en typisk dag under dietten respektive «offseason»?

Onseason er kostholdet veldig likt fra dag til dag, «sånn jeg liker det best».  Da er maten fordelt på 5 måltider. Dagen starter alltid med fastende morgencardio, så da spiser jeg frokosten når jeg kommer hjem. Den består av grøt kokt på bokhvete og eggehviter, toppet med peanøttsmør, sukring gold og bær. De tre neste måltidene består av grønsaker, poteter/ris og kylling/fisk/karbonadedeig. Nå den de siste ukene er det kun torsk …. Det siste måltidet har jeg variert litt på underveis i dietten. I starten hadde jeg enda et måltid med grøt, men dette har nå blitt byttet ut med egg, eggehviter og salat.

Det skal sies at jeg syntes maten på dietten er veldig god, og har ingen problemer med å spise dette. Det eneste jeg ser frem til er å spise litt større porsjoner, samt litt mer variert. Og selvfølgelig å kunne kose meg litt ekstra i helgene. Jeg har ikke hatt så mange cheatmelas på denne oppkjøringen, så jeg ser veldig frem til å kunne kose meg med pizza, burger og sjokolade igjen!

Hva synes du selv er din «strongpoint» når det kommer til fysikken?

Hm … da må jeg kanskje si ryggen. Det er hvert fall den jeg har fått mest komplimenter for 🙂

Det krever jo en god del selvdisiplin å følge en streng diett for å komme seg i konkurranseform og kan by på en hel del utfordringer i forhold til det sosiale livet. Hvordan takler du det? Har du hatt noen store utfordringer?

Nå er dette den 4 konkurranseoppkjøringen jeg er på, og dette syntes jeg går lettere og lettere fra gang til gang. De to første var de verste, men det kan også være litt med oppfølging og måten dietten var lagt opp på. I starten var det veldig vanskelig å være med på sosiale settinger der andre koste seg med god mat og drikke, men det er ikke noe problem nå lenger. Jeg vet akkurat hva jeg går til når jeg starter en op

pkjøring, og har bestemt meg på forhånd at dette skal jeg klare! Allerede da føler jeg mye er gjort.

Nå pleier ikke jeg å dra ut på fest og være med på så alt for mye når jeg er under en oppkjøring, og trekker meg nok kanskje litt tilbake. Men innimellom planlegger jeg spisevindu en lørdagskveld slik at det passer seg med en bursdagsfeiring eller at jeg drar ut å spise med familien eller kjæresten. Så det blir på en måte min måte å være litt «normal på» under en oppkjøring.

Din største støttespiller? Hvem og hvorfor?

Da må jeg nok svare coachen min Hugo. Fra jeg flyttet ned til Kristiansand for 2 år siden har vi trent sammen nesten hver trening i 1,5 år! Han så meg på gymmet og mente jeg hadde talent, og etter en liten prat så har det bare blitt til at han har coachet meg. Han er utrolig dyktig og har virkelig øyne for bodyfitness. Uten han hadde jeg nok aldri satset på bodyfitness slik som jeg gjør nå. Jeg hadde stilt en sesong før jeg møtte han, men hadde mye forbedringspotensialet, og var ikke helt sikker på hvordan jeg skulle legge opp treningen i forhold til å stille videre.

Dette har videre ført til at vi har startet vårt eget team «Team X-ellent», noe vi er utrolig stolte av.

Videre så må jeg jo nevne kjæresten min som holder ut med meg på diett. Noe som kan være vanskelig til tider, og familien min som er utrolig støttende. Jeg er utrolig heldig der. De stiller opp for meg uansett hva det er. Lager diett vennlig mat til meg og tar alltid hensyn!

 

Stikkord:          

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost

Del:

NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter