WEB-TV: På trening med Mathias Melvik Fjellheim

Mathias startet å konkurrere i Athletic fitness i 2015 – Sist gang han sto på scenen var på Sandefjord open 2018, da konkurrerte han i Classic bodybuilding. Vår videoreporter har blitt med han på en treningsøkt.

Navn: Mathias Melvik Fjellheim
Alder: 26 år
Høyde: 175 (173 på konk)
Vekt On/Off: 74kg sist konk(våren 2018)/92-94 offseason
Bosted:Trondheim
Yrke:Butikkmedarbeider
Klubb: Kaliber FKK
Instagram: Mathiasfjellheim

Meritter:

  • Oslo Grand Prix 2015 Athletic fitness – 5 plass.   ,
  • NM 2016 Athletic fitness – 4 plass.
  • Sandefjord Open 2018 Classic bodybuilding – 5 plass.

Fortell litt om deg selv?

Jeg er en mann på 26 år, opprinnelig fra Tromsø, men nå bosatt i Trondheim for tredje året. Har en stor lidenskap for trening og kosthold, jeg skal ikke legge skjul på at store deler av fritiden går til dette. Men der er noe man også må regne litt med skal man bli god i denne sporten, jeg valgte også av denne grunnen å flytte fra Tromsø til Trondheim for å komme nærmere det fantastiske miljøet vi har på Kaliber Gym.

Hvor lenge har du trent med vekter?

Jeg startet sånn smått med styrketrening årsskiftet 2011/2012, men som mange andre endte det opp med store mengder bicepscurl og benkpress med en grandiosa som Postworkout måltid. Etterhvert som interessen for trening og kosthold begynte å ta seg opp, kom jeg over en artikkel her på iform.no med Thomas Hjelde Thoresen som skulle stille i EM i Athletic Fitness.

Da tenkte jeg at ”dette skal jeg også klare!” Kan vel si at allerede her startet reisen i det små mot en eventuell scenedebut i fremtiden, ble fort oppslukt i alt som hadde med trening og kosthold å gjøre, når jeg ikke var på jobb eller trening så satt jeg foran pc skjermen og leste artikler og bøker om kosthold & trening. 2 år framover i tiden hadde jeg endelig mannet meg opp til å sende en facebookmelding til Thomas Hjelde med en forespørsel om coaching, og jeg var i gang med oppkjøring mot min første konkurranse.

I filmen forteller du om hvordan fremgangen din tok fart etter at du begynte å spise mye mer.  Kan du beskrive hvordan ditt kosthold ser ut?

Ja det stemmer! Etter flere år med utprøving av diverse kostholds-prinsipper, her snakker vi det meste: IIFYM, lavkarb, lavfett, periodisk faste, ”dirty bulk” u name it. Så følte jeg at fremgangen på treningen begynte å stagnere, da var legenden Edmund Johansen tilfeldigvis innom Trondheim på en helge visitt. Etter noen harde styrkeøkter og en prat i sofakroken på Kaliber, fikk jeg beskjed om ”Du spiser alt for lite! Du må spise mer”. På dette tidspunktet fulgte jeg en plan på rundt 3500-4000 kcal med ”it fit your macros” prinsippet. Fikk da klar beskjed om å gå over til et mer tradisjonell kroppsbygger diett med ren mat, og mye mat skulle det bli! Det beste tipset jeg fikk var å gå over til å spise mer hvit fisk/kyllingfilet, mange tenker sikkert nå at dette er ”diett” mat og gammeldags. Grunnen til akkurat hvit fisk er for den er lett fordøyelig og man blir raskere sulten igjen, dette gjør at jeg raskt kan spise et nytt måltid igjen og klarer å holde apetitten oppe igjennom hele dagen slik at jeg klarer å få i meg nok, Selv om jeg sikkert kunne spist enda mer, men skal ha tid til dette og hehe.
Dette har gjort at jeg nå klarer å ligge på 4500-5000 hver eneste dag, bestående av ren mat med proteinkilder som fisk/kylling/laks/proteinpulver og karb kildene ris/potet og havregryn, av fett kilder går det stort sett i laks, omega 3 kapsler og Udos Choice.

I tillegg til dette bruker jeg å legge inn et cheatmeal + dessert en gang i løpe av helgen + en dag der jeg trener en ”weak bodypart”.
Kan ikke understreke hvor viktig det er å spise nok mat i hverdagen, dette gjelder både offseason og på diett mot konkurranse, dette er tross alt en muskel sport vi holder på med! Keep it simple stupid!

TIPS: Sjekk ut ulike proteinpulver med ulike smaker fra Proteinfabrikken her.

Og treningsopplegget?

Her er det litt det samme som med kosten, prøving og feiling. Alt i fra fullkropp 7 dager uken Børge Fagerli program til Jay Cutler sitt program mot Mr.Olympia. Ikke alle er like effektive så klart, men jeg har fått en noenlunde god framgang de siste årene.
Ser spesielt nå på treningfronten at alle er på jakt etter det ”perfekte programmet” denne forskningen sier ditt å denne sier datt, min mening er at dette ikke finnes! Vi er alle forskjellige, og responderer ulikt på forskjellige ”programmer”.

Hemmeligheten er å finne en treningsmetode som man selv er tilfreds med, og klarer å holde en vis progresjon over tiden. Hjelper ikke med verdens beste treningsprogram om man ikke er tilfreds med det, trening skal også være artig! Trener man hardt nok så blir det fremgang uansett.Er vel derfor vi i bunn og grunn driver på med dette hver dag hele året.

I mitt tilfelle så har jeg etter alle mine år med trening funnet det som passer best for meg og min kropp. I all hovedsak følger jeg Dorian Yates sitt ”HIT” prinsipp med 1-2 sett pr øvelse på alle muskelgrupper uten om bein og skuldre som for min del responderer på større volum.

Når får vi se deg på scenen igjen?

Har ikke bestemt meg 100% ennå, står litt i mellom høst sesongen 2019/vår 2020, når jeg føler meg klar igjen. Har ennå noen svakheter jeg må jobbe med for å få fysikken komplett, nytter ikke å ha det for travelt i denne sporten.

Hvor lenge før konkurranse begynner du med dietten og hvordan ser den ut?

Sist gang brukte jeg rundt 3 måneder, som i mitt tilfelle ble litt for lite, i 9 av 10 tilfeller er dette alt for lite for de aller fleste som stiller i dag mener jeg. Dette resulterer i at man må gå unødvendig knallhardt hele veien og kan ende opp med å bare bli ”dradd og tom” på scenen og ikke får en positiv opplevelse i det hele tatt. Kort fortalt. Finnes selvfølgelig unntak her i forhold til genetikk osv.
Kontakt gjerne en coach, også utenom ”uttak” å få en ærlig tilbakemelding om du er klar til å starte en oppkjøring eller ikke.

For min egen del ser jeg for meg å starte ca 4 måneder ut i fra daværende form, dietten onseason er ganske lik offseason i grunn, jeg starter med å halvere karb inntaket til ca 300 gr, med en høy-dag i uken ut i fra hvordan jeg ligger an med formen, jeg holder proteininntaket likt hele veien. Mot slutten, rundt 4-5 uker før konk går jeg over en karb cycling plan hvor jeg har 2-3 lave dager og 1 høy.

Bruker du noe kosttilskudd?

  • Glutamin, om morgenen, før og etter trening
  • Vitamin D3 og Multivitamin
  • EAA og karbopulver under trening
  • Proteinpulver (isolat)
  • ZMA før leggetid
  • Pwo blanding før Trening

Din største støttespiller er hvem og hvorfor?

Her blir det vanskelig å velge bare en, kan starte med familien min som har støttet meg hele veien i satsingen både økonomisk å ved å komme å se på konkurransene mine.
Håvard Huse for all hjelp med poseringstrening og tilgjengelighet for generelt mas og spørsmål under diett og på gymmet.
Mats Edvarsten for alt du har fått til med å gjøre Kaliber Gym til verdens beste plass å trene på.
Edmund Johansen for gode råd og tips til både kosthold og trening.
Alle treningspartnerne mine(dere vet hvem dere er!)

Og sist men ikke minst! Hele Kaliber Gym/FKK Familien som gjør oss til Norges beste klubb <3

Noe du vil nevne helt til slutt?

Kunne sikkert skreve 100 vis av sider om trening å kosthold osv, om det er noe du lurer på så ikke nøl med å ta kontakt på Instagram/facebook. Må også utbringe en stor takk til IFORM som kom helt opp til Trondheim for å ta en prat! 🙂

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost

Del:

NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter