Høsten 2019 vant Øystein Oftedal sin første Classic Physique konkurranse. Vi ville vite mer om han, så vår videoreporter Andreas Adolfsson dro til Haralds Gym i Oslo for å bli med han på en tøff treningsøkt.
Navn: Øystein Oftedal
Alder: 35
Høyde: 178
Vekt On/Off: 85/94
Bosted: Kverneland
Yrke: Mekaniker Halliburton
Klubb: City 24/7
Instagram: Oysteinoftedal
Sponsor: Ingen
Meritter:
- 2005 5 pl NM
- 2005 2 pl City Open
- 2007 4 pl Stavanger Open
- 2007 6 pl NM
- 2008 7 pl NM
- 2011 3 pl Stavanger Open
- 2011 7 pl NM
- 2013 7 pl Stavanger Open
- 2013 7 pl NM
- 2018 7 pl Sandefjord Open
- 2018 4 pl Oslo Gp
- 2019 1 pl Switzerland Gp
Beskriv deg selv; hvem er Øystein?
Jeg er en arbeidsom, rutinert og målbevisst kar som strever hardt for å nå mine mål. Tar vare på familien å de rundt meg. Kompiser å familie vil beskrive meg som ærlig å pliktoppfyllende. Er god til å kombinere trening og familie og alle rutinene.
Hvor lenge har du trent med vekter?
Startet å trene på videregående i 16 års alderen. Så ble det litt frem og tilbake i noen år. Ble ikke helt seriøst før i slutten av 2004 da jeg bestemte meg for å stille.
Har du vært aktiv i noen andre idretter før du begynte med styrketrening?
Ikke noe annet en litt fotball, håndball og karate. Men aldri noe seriøst i noen av disse.
Du har helt lagt om treningen din, fortell litt om hva du har forandret?
Har forandret en del i måten å tenke på. Hvordan få best fremgang og progresjon. Tidligere kjørte jeg 5 dager i uken og fri i helgene. Å hver økt ble 100% utkjøring. Nå kjører jeg 4 dager splitt med en dag fri mellom. Å baseøvelsene kjører jeg ikke til failure, men øker heller for hver økt både antall løft og vekt. Som for eksempel benk: dag 1 3×8 dag 2 3×10 dag 3 3×12. Når den siste dagen er gjennomført øker jeg vekta og kjører det samme igjen. På denne måten må muskelen hele tiden vende seg til ny vekt og mer reps. Å når jeg kjører 4 dager splitt så blir det nesten 2 økter i uken på hver muskel. På den måten får du presset muskelen på en annen måte en dersom du kjører 100% på hver økt.
Hvordan ser ditt treningprogram ut nå?
Bryst:
- Skråbenk :3×8,10,12
- Flatbenk : 3×8,10,12
- Brystprss : 2×failure
- Cross kabler: 2×failure
Triceps:
- Nedtrekk: 3×8,10,12
- Curl Stang: 3×8,10,12
- Dips: 3×failure
Skuldre:
- Sidehev: 3×8,10,12
- Bent over revers flyes: 3×8,10,12
- Skulderpress smith: 3×8,10,12
Biceps:
- En arms hantel curl: 3×8,10,12
- Curl Stang:3×8,10,12
Bein:
- Legg extension: 3×15
- Lårcurl:3×15
- Haclift:3×8,10,12
- Lår press: 3×8,10,12
- Utfall: 3×failure
Legg:
- Tåhev 4×8,10,12
- Donkey calf: 4×8,10,12
Rygg:
- Nedtrekk bredt: 3×8,10,12
- Nedtrekk smal: 3×8,10,12
- Stående roing: 3×8,10,12
- Rack pull: 2×8,10,12
- Sittende roing: 2×8,10,12
Nå er du i rimelig god offseason form så hvor lang tid før neste konkurranse begynner du på oppkjøringen?
Kommer helt Ann på hvilken form jeg er i når der nærmer seg. Første konkurranse av 4-5 Blir rundt midt september, så om jeg har samme form som nå når vi kommer til sommer så regner jeg ca 8-10 uker ut.
4700 kcal er relativt mye mat, og ihvertfall når det er snakk om «bra» mat, så hva spiser du ila en dag?
Frokost:
- 130 g havregryn
- 40 g whey
- 5 g L-glutamin
- 5 g Kreatin
- 6 g udos
Måltid 1,2,3:
- 130 g ris
- 200 g kylling
Etter trening:
- 30 g whey
- 30 g carbo feil
- 30 g havregryn
- 5 g L-glutamin
- 5 g Kreatin
Måltid 4:
- 130 g havregryn
- 2 egg
- 6 g udos
Måltid 5:
- 130 g ris
- 200 g kylling
Din største støttespiller er hvem og hvorfor?
Helt klart dama å familien. Uten støtten hjemme hadde det ikke vært mulig å drive på et slikt nivå. Så må jeg jo trekke frem Coach Ole Kristian Våga som hjelper meg inn mot konkurranser og sjenerelt backer opp underveis.
Noe du vil nevne helt til slutt?
Det viktigste er ikke å legge på seg mest mulig offseason for så å ta det av igjen på diett før konkurranse. En kan godt legge på seg mest mulig, men da i form av muskelmasse. Keep it simple. Spis ren mat. Jo renere maten er jo høyere kan en ligge på kaloriene samt holde fin form.