WEB-TV: På trening med Patrick Alexander Paulsen

Patrick har tidligere gjort det bra i Classic Bodybuilding. Nå i høst på NM prøvde han seg for første gang i Classic Physique , der tok han gull. Vår videoreporter har møtt han.

Navn: Patrick Alexander Paulsen
Alder: 33
Høyde: 183 i blåboka:)
Vekt On/Off: 95/108-110
Bosted: Oslo
Yrke: Forbedringkoordinator i BaneNor
Klubb: Team Toppform
Instagram: Palex85
Sponsor:

 • Team Toppform sørger for at jeg har alt essensielt av kosttilskudd gjennom GoMax Nutrition.
 • Spis Riktig har hjulpet meg frem til VM med kvalitetsmatpakker da jeg har en jobb som krever at jeg reiser mye
 • Alfred Karlsen @feelgood_helse som er utrolig kunnskapsrik som alltid fikser kroppen, og gjort meg skadefri gang etter gang

Meritter:

 • 1 sandefjord ccb 2015
 • 3 BB åpen klasse NO 2015
 • 3 OGP 2015 cbb
 • 3 loaded cbb 2015
 • 7 Arnold Classic cbb
 • NM Gull 2018 CP

Hva liker du å gjøre utenom treningen?

Har to hunder som krever sitt, de er mine hjertebarn så mye tid går til turer, lek og morro. Motorsykkel er en stor lidenskap, ellers er jeg eventyrlysten og veldig glad i varme. Så tar gjerne på med sandaler og solkrem å trekker sydover ved anledning.

Hvor lenge har du trent seriøst med vekter og hvordan kom det seg at du begynte?

Jeg startet veldig tidlig å ville utvikle kroppen min. Jeg har alltid vært facinert av stor muskler og kampsort. Også er jeg fra 80-tallet hvor action, muskler og å redde kvinnen i nød var virkeligheten min. Så jeg startet med far’s 3 kilos manualer, pushups og situps på gutterommet hver eneste kveld.

Men det var ikke før jeg gikk inn i militæret jeg virkelig startet å løfte de tunge vektene. Dette fortsatte i noen år uten egentlig å tenke konkurranse. Helt til ei på treningssenteret jeg var på den tiden akkurat hadde konkurrert og sa jeg burde prøve. Hun hjalp meg å kontakte Team Toppform som jeg har vært hos siden

Har du vært aktiv i andre idretter?

Har drevet aktivt med fotball og kampsport (karate, kickboksing, mma) store deler av livet, har også vært innom håndaball, friidrett.
Men ingen ting er så tøft psykisk og fysisk som dette da man må alltid få i seg mat, passe på å få rikelig med søvn, trene alt man kan, og holde fokus 110% selv når man er på underskudd

Da du tidligere har pint deg ned i vekt for å klare grensen i Classic Bodybuilding så må jo Classic Physique-klassen være helt perfekt for deg?

Jeg er kjempefornøyd med at de har tatt inn denne klassen. Jeg kan veie 90 kilo i ccb og det har ofte resultert i at jeg må manipulere vann og salt for vekta som igjen har gjort at det er vanskelig å treffe formen konkurransedagen. I CP kan jeg veie 96 som gjør at jeg kan komme inn uten store forandring i ukene før som gjør at er nærmere 100% enn hva jeg har vært i tidligere konkurranser. Dette er også en klasse i stor vekst i hele verden hvor de som ønsker å trene litt hardere på gymmet, (#weekendwarrior) kan sammenligne seg med og ikke de største bodybuilderne som går på scenen.
All respekt til de. Jeg føler jeg trener så hardt jeg kan og pusher kroppen hver eneste økt. Jeg kan bare tenke meg hvor hardt de trener og hvor dedikerte de er.

Setter du selv opp kost og treningsplan eller benytter du deg av en coach, on respektive offseason?

Treningsplan er utarbeidet fra kommentarer og tilbakemeldinger fra hvordan pakken ser ut på scenen. Og tung trening med skvis og dropsett virker som jeg svarer godt på. Jeg er ikke så sterk i max 1rm og det er ikke interessant for meg heller. Så jeg liker å pushe meg på 8-10 reps med skvis 4 sett og dropper 2 sett.
Da føler at jeg får kontakt med musklene og max utbytte av hvordan jeg er skrudd sammen.
Jeg skulle ønske jeg var mer «coachable», men det er få som har noe å si som gir mening i mitt hodet som passer hvordan jeg liker å presse meg. Kim Torgersen er vel den som gir best råd som jeg virkelig lytter til når det gjelder trening, kost og poseringer

Tykkelse i rygg fortalte du meg er en ting du fokuserer på nå, kan du fortelle litt om hvordan du fokuserer og legger opp treningen rundt det?

Alltid vært facinert av tykke, tette rygger. Bla Jay Cutler sa «shows ar won from the back» så ved å ha en spektakulær rygg, «wide and dense» har jeg alltid strebet mot. Desverre så hadde jeg to år uten noe særlig tung ryggtrening grunnet betennelse i armer og skuldre i midten av 20 årene så henger litt etter mine egne målsettninger.

Men det siste året har jeg stort sett vært skadefri. og har lagt det opp slik at jeg fokuserer på tykkelse for eks mandag og bredde fredag. dette håper jeg skal resultere at jeg får litt forandring fra tidligere ryggtrening, og utvikle ryggen mer som jeg føler et svakt punkt.
Stangroing overgrep og undergrep er også noe jeg har lagt til i programmet som jeg ikke har vært flink til tidligere grunnet skader.
Jeg liker å få inspirasjon fra YouTube. Jeg følger en del av Classic Physique gutta der. De legger ut mange av treningene sine. Så jeg forsøker å kopiere de litt å finne ut hva som fungerer på meg.

Selv på offseason er jeg avhenging av tilbakemeldinger og poserer aktivt nettopp for å finne ut hvor jeg har forbedret meg, og hva kan jeg gjøre bedre.
Skuldre er også en ting jeg fikk tilbakemelding på etter VM at de må bli litt større om jeg vil klare å snike meg inn i toppsjiktet i VM.

Du sa også at du ikke trener armer direkte?

Har trent aktivt med vekter siden jeg var 14 år, fra da jeg syklet rundt i Nedre Romeriket etter gratis prøvetimer på alle senterne før jeg kunne melde meg inn noen sted grunnet alder.
Jeg skal si at å få Arnold armer var drømmen, 22″ med peak som fikk skurkene til å grøsse var den store drømmen, så jeg som mange andre hadde «armday everyday».
Så ble de litt for store ift skuldre og resten av kroppen, så har roet ned treningen med de. Jeg har også «kronisk» betennelse som gjør at jeg ikke klarer å trene de så hardt mer, som resulterer i at jeg tar de bare en gang innimellom når jeg føler meg frisk, god og varm. Så ingen fokus på armer da de er store nok 🙂

Hvordan ser kosten ut en dag helt på slutten av dietten?

2800 kcal ca – Det hender jeg har litt høye og lave dager ettersom hvordan jeg føler forbrenningen er. Men jeg er en skikkelig svamp. Jeg responderer godt på karb, så for å unngå mye vann i kroppen ligger jeg høyt på proteiner og fett og aldri mer enn over 200 gr karb
typisk vil være

 • 70-80 gr havregryn
 • 2 egg
 • 20 gr mandler
 • 50 gr proteinpulver
 • 4 x 200 gr kylling
 • 40 gr ris
 • 100-150 gr grønnsaker av spinat/asparges/brokkoli

Kosttilskudd

 • Omega 3 Pure
 • Vita-min fra Olimp
 • Bcaa fra GoMax Nutrition
 • Whey fra GoMax Nutrition
 • Nitro Pump fra MM Sport

Og offseason?

Egentlig helt likt som diett. Jeg spiser noe mer ris og et havregrynmåltid mer. Og i helgen settes det pris på hjemmelaget pizza eller lasange og kanelboller

Din største støttespiller – hvem og hvorfor?

Ingen tvil Kenneth Foss og min mor, Kenneth fordi han har hatt trua hele veien fra 2013 og virkelig brenner for idretten. Her er en mann som setter atletene foran seg selv hele veien. Jeg har vært så heldig å blitt mer enn en atlet i hans øyne og ser på han som en god venn, en mentor ikke bare når det gjelder idretten, men ellers i livet, en som lytter, bruker hjertet og oppriktig støtter de som står nær. Ganske sikker på at fler på teamet kan si det samme.
Min mor fordi fra å være den gutten som hverken spiste salt, fett eller noe som han trodde var feil for kroppen, til å gå rett i parketten i 2013 etter angst, vannmanipulering og å presse kroppen for langt.

Så har forholdet og åpenheten mellom trening, konkurranse, kost og kjærlighet åpnet seg. Jeg er ikke en person som typisk snakker om MEG og mine utfordringer. Men etter vi satt oss ned etter sesongen i 2013 har ting faktisk blitt enklere, og forholdet blitt bedre og selvom hun ikke forstår idretten så ønsker hun at jeg skal lykkes.

Noe du vil nevne helt til slutt?

Jeg syntes det er morro at så mange har kommet til meg å sagt at «det var ikke så mange som stilte» og «det var bare debutanter», og jeg har sett et stort engasjement i media hvor så mange ønsker å bli med i denne klassen til neste år. At det kanskje ikke var så mange i klassen har hvertfall generert større interesse.
Det gjør at sporten vokser og kanskje de som var så bråkjekke kanskje kommer seg på diett å prøver seg i 2019.

Stikkord:    

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter