WEB-TV: På trening med Randy Osei Tutu

Randy debuterte i 2017. Etter det har han vunnet to gull, tre sølv og en bronse. Vår videoreporter har blitt med han på trening.

Navn: Randy Osei Tutu
Alder: 24
Høyde: 182
Vekt On/Off: 84/87
Bosted: Trondheim
Yrke: Daglig skiftleder McDonalds
Klubb: kalibergym FKK
Instagram: Browniediablit
Sponsor: kalibergym

Meritter:

 • NM 2017 sølv
 • OGP 2018 jnr gull og overall
 • EM 2018 fjerde
 • NM 2018 sølv
 • VM snr 2018 bronse
 • VM jnr 2018 sølv

Du kommer opprinnelig fra Ghana, men hvor lenge har du bodd i Norge?

Ja jeg kommer opprinnelig fra Ghana, men har tidligere bodd i både Frankrike og Belgia. Bor nå i Norge og har bodd hær i litt over 4 år.

Har du vært aktiv i noen andre idretter før du begynte med vekttrening?

Ja tidligere har jeg spilt fotball i 2.div for Byåsen. Jeg har også vært aktiv i basketball, bordtennis, bryting og baseball.

Har du noen forbilder?

Ja jeg har mange forbilder så jeg kan ikke nevne alle, men min far er en av dem han var kjent i hjemlandet mitt pga. kunst og fotball, dette fikk han belønning for og fikk dermed scholarship til Europa. Han har også lært meg å lage mat og alltid ha troen på seg selv. Den andre personen jeg vil nevne er nokk den personen som fikk meg til å ville starte med mens physique Dennis Johansen. Jeg så bilde av han på treningsstudioet mitt, og sa til meg selv «en dag vil jeg være som han». Jeg fikk også mange komplimenter fra folk på min første konkurranse som sammenlignet meg og Dennis, dette var stort for meg. Noen av grunnen til at jeg har kommet dit jeg er i dag et på grunn av forbildene mine.

Som vi snakket om under filmingen så er det jo ikke tvil om at du har veldig gode gener. Så når du først begynte å trene så regner jeg med at du fikk veldig god fremgang på kort tid?

Ja når jeg startet å trene fikk jeg gode resultater på kort tid, folkene jeg pleide å henge med trodde jeg var på sterioder, men nei det er bare dedikasjon, gode gener, flink til å lytte til kroppen og en flink trener i ryggen. Jeg liker også å lese og forske på hvordan hver muskel fungerer. Mats pleier alltid å si til meg «du er den som trener kort og ikke ofte, men du ser alltid bra ut».

Hvordan ser ditt treningsprogram ut?

Jeg har ikke et fast treningsprogram. Jeg endrer alltid treningsprogrammet annen hver uke. Jeg endrer også øvelsene mine, sett og reps hver uke. Programmet avhenger av hvordan jeg føler meg den uken og timeplanen min fra jobb. Slik ser treningsprogrammet mitt ut på en normal dag i on-season.

 • Dag 1: bryst og rear delts
 • Dag 2: leg og calves
 • Dag 3: skuldre og armer
 • Dag 4: hviledag
 • Dag 5: rygg og calves
 • Dag 6: hviledag
 • Dag 7: hviledag

jeg klare ikke å trene 5 ganger i uken.

Hva spiser du i løpet av en vanlig dag?

Jeg spiser mye kylling, ris og grønnsaker, men som jeg sa så jobber jeg på McDonalds så det er ikke lett å unngå fristelser. Så jeg spiser av og til på McDonalds hvis jeg har glemt maten hjemme. Her kan du se matplanen fra treneren min:

 • Frokost: havregryn, peanøttsmør og proteinpulver
 • Lunch 1: kylling/torsk, ris og grønnsaker
 • Lunch 2: kylling og grønnsaker middag : kylling, ris og grønnsaker
 • Etter trening: proteinpulver og 1 banan
 • Kvelds: laks, grønnsaker og pasta

ca 2500 kalorier, og noen ganger spise jeg mindre enn 2000 kalorier.

Din største støttespiller er hvem og hvorfor?

Jeg har jo ingen familie hær i Norge siden jeg kom hit alene. Men de støtter meg så godt de kan gjennom kloke ord på telefonen. Noen som har vært store støttespillere gjennom hele veien er kjæresten min og hennes familie, de har hjulpet meg med både mat og reiseavgifter til Ecuador. Det har også reist med meg til Barcelona for å se og heie på meg under EM. Dette har betydd veldig mye for meg. En annen person jeg vil takke er min bestevenn som jeg bor sammen med, han har vært der for meg bestandig i både gode og dårlige tider. Og sist men ikke minst har treneren min og kaliberfamilien støttet og pushet meg fra begynnelsen og hjulpet meg til å bli en bedre utgave av meg selv.

Noe du vil nevne helt til slutt?

Jeg vil gjerne takke alle igjen. Og jeg vil si til de som ser opp til meg er at de må fortsette å arbeide hardt! For gode resultater er ikke noe som kommer over dagen, men det krever mange ting slik som riktig diet, nokk søvn og ikke minst dedikasjon og konsistens.


 

TIPS: Proteinpulver med ulike smaker finner du blant annet hos Proteinfabrikken.no.

Stikkord:    

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter