WEB-TV: På trening med kroppsbygger Rolf Gustavsen

Rolf har drevet på med kroppsbygging i over 20-år, han har mange gode meritter å vise til. Nå i høst ble han trippel Norgesmester.

Vår videoreporter har blitt med han på trening under oppkjøringen til VM som arrangeres om ca 3 uker i Spania.

Navn: Rolf Gustavsen
Alder: 43
Høyde: 177cm
Vekt On/Off: 99kg konk. Maks 110kg off
Bosted: Ålgård
Yrke: Miljøarbeider. Jobber også som Coach/PT.
Klubb: Club Athletic
Instagram: @gustavsenrolf
Sponsor: Kost1 – Mat&Trening – Sky Fitness – Brun&Blid – Stas

Meritter:

 • 1. plass Masters Open NM 2018
 • 1. plass +90kg NM 2018
 • 1. plass Overall BB NM 2018
 • 2. plass Masters Open NM 2015
 • 2. plass -100kg NM 2004
 • 3. plass -100kg SO 2004
 • 3. plass -100kg SM 2003
 • 3. plass +100kg SO 2000
 • 2. plass -100kg GP 1999
 • 3. plass -100kg SO (Beste Posør)
 • 2. plass -90kg SM 1998
 • 2. plass -90kg SM 1997

Du kan vel starte med å fortelle litt om deg selv, hvem er Rolf når han ikke er på gymet og løfter jern?

Er pappa til 2 hærlige kids på 11 & 12,5 år som jeg har 50%. Jobber som miljøarbeider i døgnturnus. Og driver som PT utenom. Liker å slappe av hjemme med god mat foran TV. Når jeg ikke er på diett da.

Hvor lenge har du trent seriøst med vekter?

Begynte på helsestudio når jeg var 17,5 år. Ble vel først seriøs rett før jeg ble 21 år.

I årets NM tok du overalltittelen, noe som lenge vært en målsetning og nå skal du til VM. Har du satt deg noen mål og ønsker videre?

Målet er å bygge en enda bedre fysikk. Ikke større men bedre. Med mer kvalitet. Å stille i enda bedre form på VM enn det jeg gjorde på NM. Så vurderer jeg Sandefjord Open og Oslo Grand Prix til våren. Som også er kvalik til EM.

Hvor lenge ser du deg selv drive aktivt og konkurrere?

Har sagt til meg selv at jeg skal konkurrere hvert år de neste 7 årene til jeg blir 50;)

Har du noen som coacher deg eller setter du opp diett og treningsopplegget selv?

Jeg er min egen Coach. Liker å teste ut nye dietter. For å se hva som funker best. Lærer best av egne feil og erfaringer. Fikk hjelp på de 2 første konkurransene mine. Etter det har jeg gjort alt selv.

Hvordan ser kostholdet ut en dag i slutten av oppkjøringen?

Spiser hver 2 – 2,5 time på diett. Blir 7-8 måltider hver dag. Ca 4000 kcal med ca 150g carbs og over 400g proteiner. Spiser havregryn med banan, mandler, whey isolate, kyllingfilet, peanutbutter, egg, storfe ytrefilet, spinat og kokosnøttolje.

Trener du like intensivt helt frem til konkurranse?

Trener så tung jeg klarer i strikt form helt frem. Når styrken på gymmet holder seg oppe. Så vet jeg også at jeg ikke mister muskelmasse mot slutten av dietten. Holder også kaloriene høyt helt frem til «peak week». Da er det 3 dager med «depletion» etterfulgt av 2 dager «carbloading» før konkurransen.

Din største støttespiller er hvem og hvorfor?

Mine sponsorer er mine viktigste støttespillere. Spesiell takk til Kristian Lien Lunde og Mads Isaksen på Kost1. Matias Maldonado og Skirmantas SP på Mat&Trening. Med ukentlig fysiobehandling har jeg klart å holde med helt skadefri. Da kan jeg også satse videre mot nye mål.

Noe du vil nevne helt til slutt?

Vil egentlig takke meg selv litt også;) Fordi jeg gjør ALT selv. Gevinsten er større om jeg lykkes da. Så har jeg heller ingen andre å skylde på enn meg selv om det skulle gå dårlig.

Stikkord:       

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter