WEB-TV: På trening med Samir Troudi

Samir er profesjonell bodybuilder – en av Sveriges beste. Før han ble proff tok han 12 gull. Vår videoreporter har blitt med han på trening. Denne reportasjen bør du få med deg !

Alder: 34 år
Høyde: 166cm
Vekt. On/Off: ca 92/110
Bosted: Dubai – United Arab Emirates
Yrke: Personlig trener, online coach professionell kroppsbyggare och föreläsare.
Sivilstand: Gift med Emma Troudi
Instagram: SamirTroudi
Sponsorer: Smartshake. IronRebel. Nocco. SwoleOclock

Meritter:

  • 12 gull som Amatör bland annat Norsk Mester i BB-90kg 2014.
  • Oslo GP vinner 2014.
  • Amateur Olympia Kuwait 1e plass 2016.
  • Amateur Spain 1e plass
  • 2016. Som Proff. 3e plass på Arnold Classic 212

Fortell litt om deg selv; hvem er Samir når han ikke er på trening eller på diett?

En väldigt social och glad person som gillar att njuta av livet och umgås med familj och vänner.

Når vi satt og snakket så fortalte du meg at du ikke akkurat liker å være på diett og at du innimellom spør deg selv hvorfor du gjør dette; -«Jag hatar att vara på diet!», mener jeg å huske at du sa. Hva er det som motiverer og driver deg under oppkjøringen til en konkurranse og da frem for alt på de tyngste dagene?

Har jag ett mål så finns det inget som kommer emellan. Jag hatar att förlora och att ge upp finns inte i min värld.

Du trener jo ikke etter noe fast program uten kjør mer på «følelse» og det du har lyst til den dagen. Fortell litt om det og hvordan du legger opp treningen?

Jag försöker helt enkelt att träna prioriterade muskelgrupper så som bröst och rygg så ofta som de känns återhämtade. Jag lyssnar på hur kroppen känns och kör så ofta det går förutsatt att den muskelgruppen är fullt återhämtad från senast pass. De muskelgrupper som inte är prioriterade körs helt enkelt när det finns tid.
Tex kan jag köra bröst och rygg var 4e-5e dag och ben och axlar 1 gång/vecka.

Träningen består av i regel så tung träning som jag möjligen kan utföra på ett så säkert sätt som möjligt. Det blir väldigt blandat både vad gäller övningsval, antal övningar och repetitioner. Antalet set per övning ligger som oftast mellan 3-4 st. Ofta blir något av seten drop set eller giant/super set för att kompensera för mindre mekanisk stress med mer oxidativ stress.

I 2012 bestemte du deg for å bli proff og noen år senere vant du ditt proffkort og nå er målet å være med på Mr Olympia og få en god plassering der. Kan du fortelle om hvordan du har satt deg mål og delmål under dine aktive år og hvordan du har taklet motganger?

Motgångar är en del av vardagen oavsett om det handlar om karriär, idrott eller familjeliv. I alla aspekter av livet handlar det om att acceptera att vissa saker bara sker och allt handlar om hur man bearbetar saker och ting. Första steget att bemöta motgångar är ju att accceptera varje motgång så att man kan börja bearbeta och komma vidare. Att inte älta utan alltid blicka framåt. Se lösningar där andra ser problem. Jag har alltid varit optimist och det har definitivt hjälpt mig att ständigt blicka framåt.

Jag har alltid haft en ganska klar plan vad gäller mina mål. Dem flesta har oftast en långsiktig plan men de som skiljer de som når sina mål och de som misslyckas är oftast att de som misslyckas inte har kortsiktiga mål eller orealistiska tidsramar för sina mål. Delmål är viktigt för att vi ska känna iss tillfreds med vad vi presterar och för att vi inte skall ge upp på vägen pga att man gång på gång misslyckas eller inte når sina mål inom uppsatt tidsram.

Du trener så godt som ingen basøvelser – markløft, knebøy, benk etc. Hva er grunnen til det?

Skador. Kort och gott. Jag har plockat bort övningar där jag tidigare har skadat mig eller känner att skaderisken är större än belöningen.

Hva er ditt beste minne så langt på en konkurranse og hva er evt din største skuffelse?

Bästa minne är när jag fick mitt proffskort och när jag kom på 3e plats på Arnold Classic.

Jag har förträngt alla besvikelser.

Du ble nettopp pappa til en nydelig liten datter. Hvordan har det påvirket livet generelt?

Förutom att jag har fått en fantastisk dotter att älska och vårda så är det mest att saker tar lite längre tid än innan. Lite mer planering.

Hvem er din største støttespiller og hvorfor?

Min fru och min familj. För att de är förstående och alltid har varit där för mig och stöttat mig i mot och framgångar.

Noe du vil nevne helt til slutt?

Jag vill tacka mina sponsorer Smartshake, IronRebel och Nocco som underlättar mina satsningar och ger mig möjlighet att fokusera på det jag behöver.

Jag vill även tacka alla som på något sätt stöttat, hjälpt och pushat mig dit jag är idag.

Stikkord:       

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost

Del:

NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter