WEB-TV: På trening med strongman Kjetil Finnes

Kjetil er Norges sterkeste mann i klassen – 90 kilo. Vi har blitt med han på trening.

Navn : Kjetil Finnes
Alder : 33 år
Høyde : 175cm
Vekt On/off Season : 91-93 på konkurranse / 94-95 off
Bosted : Kristiansand
Yrke : Miljøarbeider
Sivilstatus : Kjæreste
Instagram: StrongmanKjetil
Sponsor: Cerberus Strenght Norge, GorillaWear Norge, Lillesand Fitness, Fitbox & Madhuset
Ambassadør kontrakter : Redcon1 Scandinavia, Bertel O.Steen Agder

Meritter:

 • Norges Sterkeste Man U90kg 2013 ( trent øvelser i 2 mnd ) 8 plass
 • Norges Sterkeste Man U90kg 2014 4 plass
 • Strongman Champions League 2×4 plasser i 2014
 • Europas Sterkeste Man U90kg 2015 4 plass
 • Norges Sterkeste Man U90kg 2015 3 plass
 • Norges Sterkeste Man U90kg 2017 2 plass
 • Norges Sterkeste Man U90kg 2018 1 plass
 • Norges Rekord i enarmshantel over hodet. 90 kg på 90kg kroppsvekt

 

Fortell litt om deg selv, hvem er Kjetil?

Kjetil heter jeg, kommer fra norges perle Mandal. Vokst opp her i fosterfamilie fra jeg var veldig liten. Så røttene mine har tilhørlighet i kristiansand som jeg bor i nå etter å ha bodd både i Stavanger, Lillestrøm, Skien og Sandefjord.
Jeg er stort sett i godt humør hele tiden, men har selvfølgelig mine dager som alle andre. Jeg har en 100% stilling som miljøarbeider hvor jeg jobber med ungdomer. Har også en jobb på si innen Rus&Psykiatri, men her jobber jeg mere i perioder.

Utenom jobb og trening så er jeg så heldig å få være bonuspappa til to stykk. Så det skjer stort sett noe hele tiden. Enten med ungene, eller oppdrag for sponsorer/ambassadører, selvfølgelig trening og kjæresten. Driver med Strongman, og synes det er veldig gøy.
Var med på en strongman trening og fant ut at dette var noe jeg kunne tenke meg å fortsette med. Det har vært en lang reise og jeg har enda mange gode år forran meg. Har en coach som styrer treningen min ( Hans Jørgen Rulffs ). Startet et samarbeid med han i desember 2016. Sammarbeidet har også ført til at vi har blitt veldig gode venner.

I fjor var vi på en seminar i England hos en av mentoreren til Hans Jørgen ( Tom Hibbert ) som driver Winning Health Solutions i Southampton. Det må ha vært de tøffeste 4 dagene jeg noen gang har opplevd innen trening. Det var 5 økter til dagen, og da jobbet vi veldig hardt. Her fikk vi også akupunktur behandling, samt behandling med masse forskjellige verktøy og en maskin som sender ut frekvenser til kroppen for å få den til å jobbe med ønskelige ting man velger på denne. Siden planen min er å stille på Verdens Sterkeste Man i USA i år, så ser jeg nokk for meg at jeg vil ta en tur ned dit og ha det som en del av oppkjøringen min.

Hvor lenge har du trent med vekter?

Jeg begynte da jeg var 18 sånn smått. Var litt av og på fra jeg var 16 og frem til det. Da trente jeg veldig bra frem til jeg var 21. Så hadde jeg en god pause, men begynte serriøst igjen da jeg var 23. Trente greit frem til jeg var 26, men det var etter det jeg begynte å trene mere serriøst.

Har du vært aktiv innen andre idretter tidligere?

Fotball, Karate, Kickboxing, MMA, Pistolskyting, Basketball.

Hvordan kan en normal treningsuke se ut under en oppkjøring til konkurranse?

Siden jeg har en jobb som er ganske krevende til tider, så prøver jeg å få inn 4 treningsdager i uken i en oppkjøring. Det er ikke altid jeg får trent så mye med strongman utstyr som jeg selv skulle ønske, men sånn er det. Men en oppkjøring så kjører jeg et prosent program som regel. Trener tung baseøvelse trening før oppkjøringen begynner, og begynner på lav/middels tunge vekter, og øker prosentvis utifra vektene på konkurransen.

Kan du fortelle hvordan ditt kosthold ser ut?

Jeg følger jo veldig med på en som heter Stan Efferding, også oppfinneren av The Vertical Diet. Har tatt en del av tingene han har i dette opplegget inn  i mitt eget. På morgenen har jeg en shake med 100g havregryn, spinat, og proteinpulver. Pleier å kjøre samme som dette en liten stund etter. Så har jeg 3 måltider etter dette som inneholder rødt kjøtt, grønsaker, ris og kyllingkraft om jeg har det hjemme. Risen i siste måltidet blir av og til byttet ut med søtpotet.

TIPS: Proteinpulver med ulike smaker finner du her hos Proteinfabrikken.no

Beste minne i konkurranse sammenheng?

Det må være første konkurransen jeg reiste til utlandet for å delta på. Reiste sammen med en god venn av meg ( Reymond Rabben ). Det gjorde at vi også fikk et godt vennskap, og jeg vill tippe jeg er hans største rival. Vi har hatt noen gode kamper oppigjennom på diverse konkurranser. Men uansett hvem som har vunnet så har vi altid vist hverrandre respekt.

Din største støttespiller – hvem og hvorfor?

Familien min har vært ekstremt god ha på lag. De har stilt opp på mange konkurranser her i Norge. Noe jeg er svært taknemmelig for. Det samme gjelder Hanne og ungene. Har man ikke familie og kjæreste på lag når man er en aktiv idrettsutøver så er det veldig vanskelig å få det til.

Hva er dine maksløft ?

 • Benkpress 180 med stopp, 210 med hoftesprett
 • Stokk : 142.5kg
 • Knebøy : 210 med sleves, 230 med knebind
 • Markløft : 300kg
 • Enarms Hantel over hodet : 90kg
 • Tyngste atlas stein løftet : 190kg
 • Militærpress : 120kg
 • Pushpress med stang : 152.5kg
Stikkord:       

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter