WEB-TV: På trening med Ifbb Elite Pro Mette Ulseth

Mette Ulseth tok en forrykende 3. plass i Elite Pro Nafplio i Hellas ????. Vi har tatt en prat med henne.

Alder: 35år
Høyde: 167
Vekt. On/Off: 62/73kg
Bosted:Kristiansand
Yrke: Personlig trener foredragsholder kostholdsveileder, coach og Gruppetreningsinstruktør
Sponsor: Fitnessgrossisten, Beautyroom, Funksjonellmat, Malin Winterkjær hos Duo Frisører og Kyani

Meritter:

Ifbb Elite Pro:

 • 3.plass Nafplio – President Santonja`s cup

Ifbb Pro League:

 • Mozolani Pro Classic, 2014,Slovakia
 • Bodypower Pro, 2014, Birmingham
 • 1.plass EM Spania, 2013
 • 2.plass Overall, EM Spania, 2013
 • 1.plass Oslo Grand Prix, 2013
 • 1.plass Overall, Oslo Grand Prix, 2013
 • 1.plass Fredrikstad Open, 2013
 • 1.plass Overall, Fredrikstad Open, 2013
 • 1.plass Loaded Cup, 2013
 • 4.plass Overall, Loaded Cup, 2013
 • 3.plass Oslo Grand Prix, 2011
 • 1.plass Battle of Scandinavia, 2011
 • 4.plass Oslo Grand Prix, 2010
 • 2.plass Sandefjord Open, 2010

Du har jo hatt noen år borte fra scenen og hadde vel mer eller mindre ikke tenkt til å stille noe mer, men nå er du tilbake i kanskje bedre form enn noen gang. Føler du at dette «oppeholdet» gjorde godt for både kropp og sjel?

Absolutt!! Jeg trengte virkelig en lengre pause der jeg fokuserte på andre ting etter mange år i konkurranse modus. Jeg går alltid all in og da er det viktig at både hode og kropp spiller på lag for å prestere optimalt. I tillegg er det viktig for meg at andre elementer i livet er på plass så jeg kan fokusere og konsentrere meg om målet.

Har du trent like «seriøst» hele tiden siden du sist sto på scenen?

Overhodet ikke, så dette ble en veldig dårlig oppkjøring da jeg bestemte meg litt på sparket. I over 1år trente jeg kun crossfit og satte ikke mine bein på et vanlig treningssenter. Det var først i september at jeg startet å ta opp igjen treningen for å jobbe med fysikken min.

Forandret du mye på treningen og kostholdet når du først bestemt deg for å gjøre comeback?

Det var i overgangen desember/januar at jeg bestemte meg 100% for å gjøre et comeback. Jeg hadde da en periode lekt meg litt med kostholdet der jeg prøvde ut litt forskjellig ift lavkarb, høykarb og samtidig innførte kraft, jordskokk, kombucha og andre matvarer som er bra for tarmsystemet. Tydeligvis fant jeg nøkkelen for hva som fungerte for i takt med at energien økte så endret kroppssammensetningen seg. På treningsfronten økte jeg kardio delen betraktelig og startet å løpe mye intervaller.

Hvordan har treningsopplegget sett ut under oppkjøringen?

Jeg har trent styrketrening 5-6 ganger i uken og hatt minimum en form for kardio daglig. Da enten rask gange eller intervaller.

Og kostholdet?

Jeg har behold kraft som saus på alle mine måltider hele dietten igjennom ellers har jeg spist bare fisk siden jul. Jeg er så heldig at jeg er oppvokst med en mamma fra Nord-Norge og da var det fisk til middag flere ganger i uka, så jeg storkoser meg med det. Skal innrømme at jeg savner kylling og kjøtt nå så det blir godt å innføre litt av det igjen også.

Du har jo alltid kommet deg i skikkelig god form når du stiller, hardu noen gode tips du kan dele med deg?

Det er viktig og ikke undervurdere hverdagsaktiviteten, der får du mye gratis. Jeg går til og fra jobb minimum 1 gang om dagen (25min hver vei). Det teller jeg ikke med som kardio. I tillegg har jeg spinning 2 ganger i uken og siden det er jobben min så kommer det i tillegg til all den andre kardioen. Jeg har stusset noen ganger på at enkelte klager over å gå en time om dagen. For meg er rask gange ikke trening – jeg må løpe og bruke kroppen skikkelig i form av en joggetur eller intervaller hvis jeg skal kalle det trening. Det er i grunn ikke rart at mange sliter med vekten/formen hvis det er et ork å gå en tur daglig når vi ellers i døgnet er så stillesittende.

Fortell litt om ditt firma; Vitality & Health?

Vitality & health har en hovednøkkel og det er å se hvert enkelt individ der de er i livet. Vi er alle ulike individer, har ulike hverdager og utfordringer og da er det viktig å finne et opplegg innen kosthold og trening som er gjennomførbart. Jeg er opptatt av helheten – det er det du gjør på det gjevne som vil gi resultater og så kommer det an på hvor raskt du vil nå målet ditt, hva målet ditt er, hvor mye innsats du vil legge ned for å komme dit og om du har mulighet og ønske om å gjøre det som kreves for å komme dit. For meg er det viktig å innføre og lære bort gode og sunne valg som kunden kan leve med resten av livet og ikke bare sette opp en midlertidig diettplan. Det er også viktig for meg å ha fokus på sunne verdier og holdninger når det kommer til kropp, mat, trening, hvile og søvn.

Konkurransekroppen er forbehold konkurranse og ikke en kropp det er sunt å strebe etter året rundt, så vi er opptatt av balansen som gir resultater, energi/overskudd, treningsglede, mestring og utfordringer. Ta gjerne en titt på hjemmesiden www.vitalityandhealth.no for mer informasjon og for å lese mer om hva vi tilbyr og bakgrunnen til meg og Therese Donoghue.

Din største støttespiller? Hvem og hvorfor?

Jeg kan ikke få rost min beste venninne Marthe nok under denne oppkjøringen. Hun har stått der i tykt og tynt og vært med på hele berg og dalbanen. Jeg er så takknemlig for ALT hun har gjort for meg. Hun får meg alltid i godt humør på de tøffeste dagene og ordner og tilrettelegger for at det meste skal gå smertefritt. Ikke minst at hun alltid er der og forstår seg på prosessen. Vi har skapt mange gode minner og opplevelser under denne dietten og det er vel ingenting det er filter for lenger – vi kan snakke om alt!

Stikkord:    

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost

Del:

NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter