Womens Physique (WP)

Womens Physique (WP) – Erstatter Kvinnenes Classic Bodybuilding (CBBW) fra og med denne vårens stevner.

Til tross for at det internasjonale kroppsbyggerforbundet – IFBB – har hatt med klassen WP en stund nå så er klassen relativt ny for oss i Norge, og Norden.

CBBW ble dessverre aldri tatt opp internasjonalt selv om dette i lang tid var noe vi i Norden jobbet for. Derfor vedtok Norges Kroppsbygger & Fitnessforbund (NKF), tidligere i år å bytte ut CBBW med WP i håp om at denne klassen ville treffe flere av våre medlemmer samt at vi så at om våre jenter skulle ha mulighet til å konkurrere internasjonalt, på stevner som EM og VM ble vi nødt til å gjøre noen endringer.

Her nest følger en kort forklaring på klassen til deg som har lyst å konkurrere.

Først og fremst en liten definisjon;

Women’s Physique er klassen for kvinner som ønsker å utvikle en noe mindre muskuløs fysikk, men samtidig atletisk og estetisk, enn dagens kroppsbyggere.

Mens CBBW hadde restriksjoner vedrørende utøverens vekt kontra høyde så er det ingen vektbegrensinger i WP.

  • Mens CBBW utførtes med ordinære byggerposeringer som vi kjenner dem fra guttas CBB, har man gjort noen endringer i forhold til WP poseringene.
  • Man tatt bort poseringen ”mage/lår”.
  • Utførelsen av ”front dobbeltbiceps” og ”bak dobbeltbiceps” skal være med åpen hånd.
  • Poseringen ”bryst/arm” gjennomføres med strak arm og strakt ben, det samme gjelder poseringen ”triceps”. Dette kan være med på å åpne opp og gi inntrykk av en noe mer feminin fremførelse.
  • Kvartvendinger utføres som tidligere

Stikkord:

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter